Ολυμπιακή Φλόγα: Άναψε το βωμό στη Σπάρτη ο Τζέραρντ Μπάτλερ – Διακόπτει τη Λαμπαδηδρομία η ΕΟΕ

Ματαιώνεται το υπόλοιπο πρόγραμμα της Ολυμπιακής Φλόγας και διακόπτεται η Λαμπαδηδρομία από την Οργανωτική Επιτροπή «Τόκιο 2020», σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Με στόχο την προστασία από την εξάπλωση της ίωσης του κορωνοϊού, η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Αφορμή της συγκεκριμένης απόφασης στάθηκε η μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη από τον γνωστό ηθοποιό Τζέραρντ Μπάτλερ, ο οποίος υποδύθηκε τον Λεωνίδα στην ταινία “300”.

Ο γνωστός ηθοποιός άναψε το βωμό, φωνάζοντας τη διάσημη κραυγή του ως «Λεωνίδας» από την ταινία «300»: «This is Sparta».

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

H EOE διακόπτει την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας!

H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη και παρά τις επανηλλειμένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές, στις πόλεις διέλευσης της Φλόγας πήρε τη δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση να ματαιώσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους.

Η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με βαθιά αίσθηση ευθύνης, καθώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και αυτές τις δύσκολες ώρες επιβάλλεται η λογική στάση από όλες τις πλευρές.
Η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή «Τόκυο 2020» θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ