Ούμπιντες στο Kingsport.gr: «Όλοι μαζί να ανεβάσουμε τον Ατρόμητο πιο ψηλά!»

Ο Χαβιέρ Ούμπιντες, ενόψει Χριστουγέννων, αποκαλύπτεται στο Kingsport.gr και στους Δημήτρη Μαγγανάρη και Θάνο Φωτόπουλο.

Ο “El mago” του Ατρομήτου μιλάει για τα χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα του Περιστερίου, για την φετινή πορεία του και για τον κόσμο που είναι δίπλα του. Μας αναφέρει ακόμη, πως από δεκάρι… βρέθηκε να παίζει δεξί μπακ (!), για τις δυσκολίες στα πρώτα χρόνια της καριέρας του, για το αν του έχει γίνει πρόταση για την εθνική Ελλάδας και πως θα ήθελε ένα πρωτάθλημα με τον Ατρόμητο!

Επίσης, μας αποκαλύπτει την αγαπημένη του ομάδα στην Αργεντινή, το ίνδαλμα του, ποιος αμυντικός τον έχει δυσκολέψει περισσότερο(!), τον προπονητή που τον βοήθησε περισσότερο και για την μεγάλη του αγάπη, την οικογένεια του.

Ο μαέστρος των Περιστεριωτών “ανοίγει την καρδιά του” στο Kingsport.gr και στέλνει τις ευχές του σε όλους τους αναγνώστες του site. Περισσότερα παρακάτω….

Αναλυτικά, όλη η συνέντευξη του Ούμπιντες στο Kingsport.gr:

Θα θέλαμε ένα αρχικό σχόλιο σου για την ομάδα, μετά και την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου;

«Μετά από τις 15 αγωνιστικές, δεν είμαστε όπως θα έπρεπε, δηλαδή όπως ξεκινήσαμε στην αρχή και βρισκόμαστε πολύ χαμηλά στην βαθμολογία. Αυτό το ξέρουμε και το καταλαβαίνουμε όλοι οι παίκτες στην ομάδα. Είναι μία δύσκολη περίοδος για εμάς και τώρα θα προσπαθήσουμε να ανέβουμε στον δεύτερο γύρο και να πάρουμε περισσότερους βαθμούς».

Τι πιστεύεις ότι φταίει φέτος και ο Ατρόμητος δεν τα πάει καλά στο πρωτάθλημα; Που οφείλεται;

«Στην αρχή, στα 2-3 ευρωπαϊκά ματς, ξεκινήσαμε πολύ καλά και μετά από αυτά, δεν παίξαμε καθόλου καλά, παρόλο που κερδίσαμε τα δύο πρώτα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Μετά από αυτά δεν καταφέραμε να κερδίσουμε κανένα. Εμείς έχουμε καλούς παίκτες και είμαστε καλή ομάδα, αλλά ούτε εμείς μπορούμε να καταλάβουμε, γιατί είμαστε τόσο χαμηλά».

Πιστεύεις πως έφταιγε ο πρώην προπονητής, ο Γρηγορίου;

«O κάθε προπονητής έχει την δική του νοοτροπία, την δικιά του τακτική και προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για την ομάδα, αλλά δεν θέλω να μιλήσω για το αν φταίει ή αν κάνει καλή δουλειά ο προπονητής. Εμείς είμαστε οι παίκτες, παίζουμε μέσα στο γήπεδο και πρέπει να δουλεύουμε για να δίνουμε το 100% των δυνάμεων μας».

Ο Δέλλας τι προσπάθησε να αλλάξει, σε σχέση με τον προηγούμενο προπονητή;

«Όταν ήρθε ο κος Δέλλας, εγώ ήμουν τραυματίας, αλλά είδα ότι ήρθε στον Ατρόμητο για να κάνει δουλειά και προσπάθησε να ανεβάσει την ψυχολογία σε όλους τους παίκτες. Όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά, η ψυχολογία μας είχε πέσει και ο νέος προπονητής έχει καταφέρει να αλλάξει το κλίμα και τον «αέρα» στα αποδυτήρια και πιστεύω αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματα του Δεκεμβρίου».

Δώσατε περισσότερο έμφαση στην Ευρώπη και αφήσατε πίσω το πρωτάθλημα;

«Όχι δεν το πιστεύω αυτό, γιατί είναι ωραία να παίζεις Ευρώπη, αλλά αν αφήσουμε πίσω το πρωτάθλημα, τότε δεν θα μπορέσουμε να παίξουμε του χρόνου Ευρώπη. Ο Ατρόμητος έχει καλό υλικό, προσπαθούμε να τα πάμε καλά και στα δύο. Φέτος δεν τα καταφέραμε, δεν τα πήγαμε καλά, όμως έχουμε 5-6 μήνες μπροστά μας για να αλλάξουμε τα πράγματα».

Ο κόσμος τι μπορεί να περιμένει από εσάς;

«Έχω καταλάβει ότι ο κόσμος του Ατρομήτου θέλει και του αρέσει να βλέπει καλό ποδόσφαιρο. Όταν μας βλέπουν να παίζουμε καλά, είναι χαρούμενοι. Το νιώθω αυτό και μου αρέσει. Όταν όμως δεν παίζουμε καλά, το καταλαβαίνω, αλλά οι φίλαθλοι είναι πάντα δίπλα μας και μας στηρίζουν. Στον επόμενο γύρο στο πρωτάθλημα, θέλω να τους κάνουμε χαρούμενους για να γεμίσουν το γήπεδο και να μας βλέπει να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο»

Ο δεύτερος γύρος θα είναι πιο δύσκολος, γιατί θα έχετε όλα τα ντέρμπι εκτός. Πιστεύεις ότι θα μπορέσει ο Ατρόμητος να κυνηγήσει Ευρώπη ή θα προσπαθήσει να σωθεί; Oι στόχοι έχουν αλλάξει;

«Στο κάθε πρωτάθλημα πάντα ο δεύτερος γύρος είναι πιο δύσκολος. Εμείς είμαστε μέσα στο ‘’παιχνίδι’’, καθώς είμαστε στη μέση. Πρέπει να προσέχουμε μην πάμε παρακάτω και να προσπαθήσουμε να είμαστε κοντά στις θέσεις της Ευρώπης. Αν στα δύο επόμενα παιχνίδια, καταφέρουμε να τα πάρουμε, θα βρισκόμαστε εκεί. Επειδή έχουμε καλή ομάδα, μπορούμε να τα καταφέρουμε, αλλά ξέρουμε ότι είναι δύσκολο και θα παλέψουμε για ότι καλύτερο».

Είναι η τρίτη σου χρονιά στην ομάδα, είσαι από τους πιο παλιούς. Τι πιστεύεις ότι λείπει από την ομάδα; Θα άλλαζες κάτι;

«Είμαστε καλά! Έχουμε οικογενειακό κλίμα, δεν πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξει κάτι».

Οι ευχές του “Umbi” στο Kingsport.gr:

 

Σε είδαμε να αγωνίζεσαι στα δύο τελευταία ματς και δεξί μπακ, τα δύο τελευταία χρόνια ως δεξί χαφ. Η θέση σου κανονικά είναι 10ρι, σε δυσκολεύει η αλλαγή των θέσεων;

«Εγώ είμαι επαγγελματίας, η δουλειά μου είναι να παίζω, όπου με βάλει ο προπονητής. Ήρθε ένας νέος προπονητής και μου είπε ότι πρέπει να παίξεις δεξί μπακ, εγώ θα προσπαθήσω να παίξω δεξί μπακ και να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για την ομάδα. Εγώ είμαι πιο επιθετικός παίκτης, αλλά όπως εγώ και οι άλλοι συμπαίκτες μου, αν μας πει κάτι ο προπονητής αλλάξουμε και είναι για το καλό της ομάδας μας, θα το κάνουμε».

Τα τελευταία χρόνια είσαι στις πρώτες θέσεις στην Ελλάδα σε ασίστ, αλλά έχεις πετύχει και αρκετά γκολ στον Ατρόμητο. Ως 10ρι τι προτιμάς περισσότερο, να σκοράρεις ή να δίνεις έτοιμο το γκολ;

«Για μένα το σημαντικότερο είναι το γκολ να το πετύχει η ομάδα. Δεν με πειράζει αν το βάλω εγώ ή κάποιος άλλος. Δεν με ενδιαφέρει αυτό. Είμαστε ομάδα και πρέπει όλοι μαζί να ανεβάζουμε τον Ατρόμητο, όσο πιο ψηλά γίνεται, είτε πετύχω εγώ το γκολ, είτε κάποιος άλλος».

Ως πιο έμπειρος ποδοσφαιριστής, έχεις πάρει κάποιον από τους νέους του Ατρομήτου που να τον βοηθάς ή που να βλέπεις ότι έχει ξεχωρίσει και να τον έχεις από «κοντά»;

«Έχω καλές σχέσεις με όλα τα νέα τα παιδιά, όπως ο  Κιβρακίδης, ο Λημνιός, ο Νάτσος, ο Μπαστακός, ο Κατράνης, αλλά είναι μία ερώτηση που πρέπει να κάνεις στα παιδιά και να σου απαντήσουν. Δεν μου αρέσει να μιλάω για μένα, για το αν έχω βοηθήσει κάποιον ή όχι. Πάντως είμαι δίπλα τους και αν χρειαστούν κάτι, τους δίνω τις συμβουλές μου».

Είσαι από τα αγαπημένα παιδιά στον Ατρόμητο και τον κόσμο. Πως νιώθεις και ποια είναι τα συναισθήματα σου για την αγάπη που σου δείχνουν;

«Από την πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα έχω νιώσει την αγάπη του κόσμου και μου έχει δείξει σεβασμό. Με κάνει χαρούμενο αυτό, όχι μόνο σαν ποδοσφαιριστή, αλλά και ως άνθρωπο, το οποίο είναι και το πιο σημαντικό. Η οικογένεια μου έρχεται σε κάθε αγώνα στο γήπεδο και δέχεται και αυτή την αγάπη του κόσμου. Τους ευχαριστώ για αυτό».

Το πιο γρήγορο γκολ στη Super League εχει πετύχει ο Ούμπιντες, μόλις στο 11ο δευτερόλεπτο:

Ποιοι είναι οι κολλητοί σου στην ομάδα και με ποιους έχεις κρατήσει επαφές στην Ελλάδα;

«Με τον Ματίας Ιγκλέσιας έχω πολύ καλή επαφή, ειδικά όταν ήταν στην ομάδα. Τα τελευταία τρία χρόνια έχω πολύ καλή σχέση με τον Στέφανο Ναπολεόνι, κάνουμε πολύ παρέα, είναι σαν αδερφός μου. Με τον Αλβάρες από τον Ολυμπιακό Βόλου, τον Ακόστα που ήταν στα Γιάννινα και με τα άλλα παιδιά κάνουμε παρέα και με Έλληνες, όπως τον Μπάλλα και τον Δημούτσο».

Στην Αργεντινή πηγαίνεις καθόλου; Τι σου λείπει περισσότερο από εκεί;

«Εγώ πάω Αργεντινή, μια φορά τον χρόνο και μου λείπει πάρα πολύ από εκεί η οικογένεια μου. Εγώ, η γυναίκα μου και τα παιδιά μου είμαστε εδώ μόνοι και είμαστε μακριά από την οικογένεια μας στην Αργεντινή. Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, γενικά σε γιορτές, γάμους και όταν γεννηθεί κάποιο παιδί εμείς λείπουμε από αυτά. Αλλά και εγώ και η οικογένεια μου ξέρουμε ότι αυτό το κάνουμε για το καλό των παιδιών μας για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον».

Tι διαφορές έχουν τα ντέρμπι της Ελλάδας με της Αργεντινής; Η ατμόσφαιρα και ο κόσμος στα γήπεδα;

«Ο κόσμος εκεί ζει τα ντέρμπι και είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτονται. Από το πρωί περιμένουν και ζουν για αυτό. Πιστεύω ότι το Μπόκα- Ρίβερ είναι από τα μεγαλύτερα ντέρμπι στον κόσμο. Εγώ είμαι Ρίβερ Πλέιτ! Στεναχωρήθηκα με την Μπαρτσελόνα που χάσαμε, το είδα το ματς, αλλά η Μπάρτσα είναι καλύτερη ομάδα, άλλο επίπεδο. Αλλά και εδώ το Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός, έχει καλό κλίμα, μου αρέσει να το βλέπω, γιατί και εδώ ο κόσμος το ζει».

Για την διαιτησία στην Ελλάδα, τι έχεις να πεις; Πως την βλέπεις;

«Είναι δύσκολη δουλειά αυτή. Όταν γίνεται ένα λάθος, το βλέπουν όλοι και πέφτουν πάνω τους».

Πιστεύεις πως υπάρχει μεγαλύτερη εύνοια στον Ολυμπιακό; Πιστεύεις πως σας πολεμάνε; Στην Αργεντινή ασχολούνται τόσο πολύ με την διαιτησία, όσο και στην Ελλάδα;

«Αυτό δεν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα, γίνεται και στην Αργεντινή, αλλά και σε όλες τις χώρες. Πάντα υπάρχουν 4-5 μεγάλες ομάδες, όπου ο διαιτητής δεν είναι 50-50. Πάντα στην Ιταλία, στην Ισπανία υπάρχει μία ομάδα που πάντα την βοηθάνε περισσότερο, έχει 70-30, 60-40 υπέρ της. Επίσης, στην χώρα μου και εκεί ασχολούνται πολύ με τους διαιτητές, ποιος θα σφυρίξει τον αγώνα κλπ.».

Ποιος είναι το ποδοσφαιρικό ίνδαλμα σου και σε ποιον ήθελες να μοιάσεις από μικρός;

«Μου αρέσει ο Πάμπλο Αϊμάρ! Ήταν ίδια θέση με εμένα και ήταν πολύ καλός παίκτης και με πολύ καλή τεχνική».

Ποιος ήταν ο καλύτερος προπονητής στην καριέρα σου;

«Όταν ήρθα εδώ στην Ελλάδα με βοήθησε πολύ ο Σάκης Τσιώλης, όταν ήμουν εγώ στον Ολυμπιακό Βόλου. Με βοήθησε πολύ και εγώ το θυμάμαι αυτό και το έχω κρατήσει».

Ποιος είναι ο δυσκολότερος αμυντικός που έχεις παίξει ποτέ;

«Το αριστερό μπακ που είχε παίξει στον Παναθηναϊκό και μετά στον ΠΑΟΚ, ο Σπυρόπουλος! Με είχε δυσκολέψει αρκετά…»

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή και ποια η χειρότερη;

«Η καλύτερη στιγμή, όταν ήρθα την πρώτη χρονιά στον Ατρόμητο, η ομάδα που τερμάτισε τρίτη. Εγώ είχα παίξει όλα τα παιχνίδια και πιστεύω πως βοήθησα πολύ. Η χειρότερη στιγμή, ήταν όταν ήμουν Αργεντινή και η τότε ομάδα μου η Ντεφενσόρες ντε Μπελγράνο έπεσε κατηγορία».

Τόσα χρόνια που είσαι στην Ελλάδα, θα αγωνιζόσουν στην Εθνική; Σου προτάθηκε ποτέ;

«Όχι δεν μου έχει προταθεί ποτέ. Η Ελλάδα δεν συνηθίζει να κάνει προτάσεις σε ξένους παίκτες».

Τι επάγγελμα θα έκανες, αν δεν ήσουν ποδοσφαιριστής;

«Θα είχα ασχοληθεί με την γυμναστική, οπότε γυμναστής!»    

Ένα από τα πιο ωράια γκολ του Ούμπιντες στην καριέρα του:

Είσαι 33ων χρονών, θα τελειώσεις την καριέρα σου στον Ατρόμητο ή σκέφτεσαι να επιστρέψεις στην πατρίδα σου;

«Δεν ξέρω τι θα κάνω αύριο. Το αύριο είναι μία άλλη μέρα. Σε δέκα μέρες είναι άλλη χρονιά και ο ποδοσφαιριστής κάθε έξι μήνες πρέπει να δίνει εξετάσεις. Δεν θέλω να κοιτάξω ακόμα αν τελειώσω την καριέρα μου εδώ ή στην Αργεντινή. Θέλω εγώ να αποφασίσω πότε θα τελειώσω την καριέρα μου, δηλαδή όταν νιώσω εγώ έτοιμος να αποχωρήσω από το ποδόσφαιρο και να μην με διώξει αυτό!»

Ποιο πράγμα δεν έχεις καταφέρει να κάνεις ακόμα στην καριέρα σου και που θα ήθελες να κάνεις;

«Ένα πρωτάθλημα και αν είναι με τον Ατρόμητο ακόμα καλύτερα! Έχω πάρει στην Αργεντινή με την Εστουδιάντες, με τον Ολυμπιακό Βόλου στην Β’ εθνική, αλλά θέλω και ένα στην Ελλάδα με τον Ατρόμητο!»

Από πού ξεκίνησες το ποδόσφαιρο; Σε τι ηλικία και τι σε έκανε να ασχοληθείς με αυτό; Τι δυσκολίες αντιμετώπισες;

«Ξεκίνησα σε ηλικία 7 ετών από τους Ολντ Μπόις και ξεκίνησα το ποδόσφαιρο, γιατί μου άρεσε πολύ. Όταν ξεκίνησα το ποδόσφαιρο είχα πολλές δυσκολίες, γιατί σε κάθε προπόνηση πήγαινα μόνος μου, επειδή οι γονείς μου δεν μπορούσαν να πάνε, γιατί δουλεύανε. Αυτό το έκανα από τα 7 μέχρι τα 17, πήγαινα για προπόνηση μόνος μου. Πήγαινα με λεωφορεία και με τρένο, έκανα πολλές ώρες, γιατί ήταν μακριά περίπου 1.30 με 2 ώρες έκανα».

Κλείνοντας, ασχολείσαι πολλές ώρες με την οικογένεια σου. Πες μας δυο λόγια για αυτό…

«Για μένα η οικογένεια μου είναι το παν! Αν δεν είχα την οικογένεια μου, εγώ δεν θα είχα τίποτα…! Η γυναίκα μου και τα παιδιά μου είναι πάντα δίπλα μου, τους βοηθάω και με βοηθάνε. Εγώ ξυπνάω το πρωί πάω την κόρη μου στο σχολείο, μετά θα πάω προπόνηση και η γυναίκα μου το μεσημέρι, μαγειρεύει και με περιμένει να φάμε όλοι μαζί. Μετά θα ξεκουραστούμε και θα κοιτάξουμε να κάνουμε κάτι με τα παιδιά, αλλά πάντα είμαστε έτσι εμείς, οικογένεια!»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ