Ο Βασιλιάς Χάντερ έδωσε την νίκη στην Βασίλισσα

Η ΑΕΚ αν και δεν ήταν όσο καλή μας έχει συνηθίσει στο Basketball Champions League νίκησε στο ΟΑΚΑ την Ντιζόν με 80-56 και έφτασε στο ρεκόρ 9-2 στην φετινή σεζόν και παρέμεινε στην πρώτη θέση.

Από την πλευρά της Βασίλισσας ο Χάντερ ήταν ο MVP καθώς με την τρίτη περίοδο που πραγματοποίησε έδειξε την κλάση του στην οποία είχε 15 πόντους και συνολικά 22 πόντους και 9 ριμπάουντ σε 20 λεπτά. Άξιοι συμπαραστάτες του ήταν οι Σάκοτα με 11 πόντους και ο Ντελρόι Τζέιμς με 6 πόντους και 8 ριμπάουντ.
Η Ντιζόν είχε ως καλύτερους παίχτες τους Γουέαρ και Ομεγκάνο με 11 και 12 πόντους αντίστοιχα.
Γενικότερα η Ένωση μπήκε δυστακτικά στο παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερη συγκέντρωση και η Ντιζόν το εκμεταλεύτηκε αυτό και έμεινε κοντά στο σκορ μόλις η ΑΕΚ έκανε το παιχνίδι της μπόρεσε να πάρει μια εύκολη νίκη που την διατήρησε στην κορυφή.

Λίγο πριν το πρώτο τζάμπολ οι μπασκετμπολίστες της Βασίλισσας προέβησαν σε μια εξαιρετική κίνηση καθώς άφησαν ένα τριαντάφυλλο μπροστά από το πάνω με την φωτογραφία του αδικοχαμένου γνωστού οπαδού της ΑΕΚ Αλεξέι που έχασε την ζωή σε τροχαίο ατύχημα πριν από λίγες μέρες.

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ νωθρά στο παιχνίδι και η Ντιζόν στα πρώτα τρία λεπτά προηγούνταν με 1-9 πράγμα που ανάγκασε το προπονητής της ΑΕΚ σε τάιμ άουτ. Ύστερα η Ένωση “ξύπνησε” και μείωσε την διαφορά στο τέλος της περιόδου με σκορ στο 14-15.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ΑΕΚ πήρε άμεσα το προβάδισμα αλλά τα πολλά της λάθη δεν της επέτρεψαν να πάρει μεγάλη διαφορά και στο 5:00 λεπτό το σκορ ήταν στο 23-20. Η Βασίλισσα με σερί 8-0 έφτασε στο 31-22 αλλά δεν κράτησε αυτό το πλεονέκτημα που κατείχε και το ημίχρονο την βρήκε μπροστά με 36-30
Στην τρίτη περίοδο η ΑΕΚ ανέβασε στροφές και σταδιακά έφτασε την διαφορά στο +16(53-37) όλα αυτά συνέβησαν λόγω της σωστής αμυντικής λειτουργίας αυτής και της επίθεσης με κύριο εκφραστή τον Χάντερ που σε εκείνο το διάστημα είχε σκοράρει 11 πόντους δηλαδή μέσα σε έξι λεπτά! Το επιθετικό κρεσέντο της Ένωσης και του Χάντερ συνεχίστηκε και με τέσσερις δικούς του πόντους και δύο του Σάκοτα η ΑΕΚ βρέθηκε στο τέλος της περιόδου στο +23(62-39).
Στην τέταρτη περίοδο η Ένωσης έφτασε την διαφορά στο +26(70-44) και έφτασε μια εύκολη νίκη με 80-56.

Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ: Τζέιμς 6π 8ρ, Ξανθόπουλος, Σάκοτα 11π, Τσαλμπούρης 8π, Ματσιούλις 9π, Λαρεντζάκης 6π, Μωραϊτης, Γκρίφιν 3π, Θίοντορ 5π, Σαντ Ρος 7π, Γιαννόπουλος 3π, Χάντερ 22π 9ρ

Ντιζόν: Βέμπερ 2π, Αρτσινάρντ, Χόλστον 5π, Γουέαρ 11π, Λουμ 8π, Λέλουπ, Εμεγκάνο 12π, Τσασάνγκ 8π 8ρ, Πίρσον 4π, Ζουλιέν 6π

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ