Ο Καναδάς δεν θα στείλει τους αθλητές του στο Τόκιο

Ο Καναδάς «έλαβε τη δύσκολη απόφαση να μη στείλει ομάδες» αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσαν χθες Κυριακή [το πρωί της Δευτέρας ώρα Ελλάδας] η Καναδική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Καναδική Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Οι δύο επιτροπές «καλούν επειγόντως τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας» να λάβουν την απόφαση «να αναβληθούν οι Αγώνες για έναν χρόνο», τονίζεται σε κοινή ανακοίνωσή τους, κάτι που όπως αναφέρεται υποστηρίζουν επίσης επιτροπές των αθλητών, εθνικοί αθλητικοί οργανισμοί και η κυβέρνηση του Καναδά.

Ο Καναδάς κατέγραψε χθες αλματώδη αύξηση των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας, που ανήλθαν σε 20 ως τις 18:00 [τοπική ώρα· 00:00 ώρα Ελλάδας], από 13 την προηγουμένη, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων επίσης κατέγραψε αλματώδη αύξηση, στα 1.430 από 1.099 μία ημέρα νωρίτερα. Καταγράφονται κρούσματα και στις 10 επαρχίες του Καναδά.

Η κυβέρνηση του Τζάστιν Τριντό έκλεισε τα σύνορα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Ο πρωθυπουργός Τριντό έχει εξαγγείλει σειρά μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας και τη στήριξη της καναδικής οικονομίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ