Ο Μάντζαρης 22ος πασέρ της Α1 Μπάσκετ

Μέσα από το καλύτερο φετινό του παιχνίδι (14 πόντοι με 5/5 σουτ, τρία ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ, ένα κλέψιμο και κανένα λάθος) ο Βαγγέλης Μάντζαρης έφτασε σε ένα ατομικό επίτευγμα. Με τις τέσσερις τελικές πάσες που μοίρασε στο παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στο Λαύριο Aegean Cargo, έγινε ο 22ος πασέρ στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Ο διεθνής γκαρντ έφτασε τις 652 ασίστ καριέρας και άφησε πίσω του τον Τζον Κόρφα που σε ότι αφορά στην Betshop Basket League (από το 1992 δηλαδή) είχε 648.

*Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ έσπασε το «φράγμα» των 500 ριμπάουντ στην κατηγορία έχοντας πέντε στο σημερινό παιχνίδι ενώ ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ξεπέρασε τα 400 έχοντας έξι.

Ο Σέρβος σέντερ έγινε ο 17ος συνολικά και 6ος ξένος παίκτης του Ολυμπιακού που έφτασε σε αυτόν τον αριθμό μετά τους Ντε Μιγκέλ, Τάρπλεϊ, Πάσπαλι, Μπέρι και Ράτζα.

*Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν μεγάλη διάθεση στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού κάτι που πιστοποιείται από τα 13 κλεψίματα τους. Πρόκειται για την κορυφαία επίδοση της φετινής Betshop Basket League καθώς η προηγούμενη ήταν εκείνη των 11 που είχαν ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επίσης απέναντι στο Λαύριο Aegean Cargo και το Περιστέρι Βίκος Cola στο παιχνίδι με την Κύμη.

*Ο Ολυμπιακός σημείωσε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της σεζόν με πέντε μόνο λάθη –τέσσερα είχε το Ρέθυμνο Cretan Kings απέναντι στο Λαύριο Aegean Cargo. Ετσι η ομάδα της Λαυρεωτικής πήρε μόνο έναν πόντο από τα λάθη του αντιπάλου του, στη μικρότερη επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος. Δύο είχε ο Πανιώνιος στη Λήμνο απέναντι στον Ήφαιστο.

*Ο Γιάννης Κουζέλογλου «σκαρφάλωσε» στην πρώτη 4άδα των ριμπάουντερ του Λαυρίου Aegean Cargo στην Betshop Basket League. Είχε έξι ριμπάουντ στο παιχνίδι του ΣΕΦ και με αυτά έφτασε τα 147 με την ομάδα της Λαυρεωτικής για να ξεπεράσει τους Άσλεϊ Χάμιλτον (141), Σάκη Γιαννακόπουλο (145) και Αντουέιν Ουίγκινς (145).

*Ένα ριμπάουντ ήταν αρκετό για τον Μιχάλη Περράκη προκειμένου να φτάσει τα 100 στην κατηγορία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ