Ο Μήτογλου λύτρωσε τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επικράτησε δύσκολα της Νταρουσάφακα με 75-67, σ’ ένα ματς που θα μπορούσε κάλλιστα να χάσει μετά το πολύ κακό δεύτερο μέρος των πράσινων που δέχθηκε 35 πόντους. Πρωταγωνιστής-λυτρωτής για το “τριφύλλι” αποδείχθηκε ο Ντίνος Μήτογλου ο οποίος σημείωσε 20 πόντους στο ματς και ουσιαστικά πήρε την ομάδα πάνω του στα τελευταία λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου.

Από τους πράσινους ξεχώρισαν επίσης και οι Τζέιμς Γκιστ και Κιθ Λάνγκφορντ με 15 και 12 πόντους αντίστοιχα.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και έφτασε γρήγορα στο 7-2 με όπλο του τη πολύ καλή του αμυντική λειτουργία. Οι Νίκος Παππάς και Νικ Καλάθης ήταν οι πρωταγωνιστές του “τριφυλλιού” στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έχοντας σημειώσει 5 και 4 πόντους αντίστοιχα. Οι “πράσινοι” είχαν επιβάλει πλήρως το ρυθμό τους στο παιχνίδι φτάνοντας εύκολα στο 15-6. Η κυριαρχία του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε, με τον Ντίνο Μήτογλου να βγαίνει μπροστά και να μέτρα 9 πόντους στο ματς (18-10). Η Νταρουσάφακα ωστόσο εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των γηπεδούχων σε άμυνα και επίθεση και με ένα σερί 6-0 έφερε το ματς στο 18-16. Οι “πράσινοι” ωστόσο διατήρησαν το προβάδισμα τους έως τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου να διαμορφώνεται σε 22-16.

Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ έφτασαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο +10 (26-16) στο δεύτερο δεκάλεπτο και συνέχισε να κρατά τα ηνία του αγώνα, δίχως ιδιαίτερη πίεση από τους φιλοξενούμενους (31-22). Η άμυνα του “τριφυλλιού” δεν άφηνε περιθώρια στη Νταρουσάφακα να μπει ξανά στο παιχνίδι και με τον Τζέιμς Γκιστ να φτάνει τους 9 πόντους στο ματς, οι “πράσινοι” βρισκόντουσαν στο +11 (39-28). Ο Παναθηναϊκός έδειξε βελτίωση και στις δύο άκρες του παρκέ και έτσι έκλεισε το ημίχρονο με 43-32, μετά από ένα επιμέρους σκορ 21-16 και έχοντας επικεντρώσει το παιχνίδι του από το “ζωγραφιστό”, μετρώντας μόλις 2/3 τρίποντα στο ματς. Πρώτος σκόρερ για τον Παναθηναϊκό ήταν ο κύριος εκφραστής της επίθεσης του “τριφυλλιού” Κιθ Λάνγκφορντ με 10 πόντους.

Οι “πράσινοι”μπήκαν νωθρά στο δεύτερο μέρος επιτρέποντας στη Νταρουσάφακα να κάνει ένα σερί 5-0 και να μειώσει στο 43-37. Το “τριφύλλι” ωστόσο αντέδρασε και δείχνοντας καλύτερη εικόνα στην άμυνα, έφτασε γρήγορα στο +10 για το 49-39, μετά από ένα επιμέρους σκορ 6-3. Οι 5 πόντοι του Μήτογλου στο τρίτο δεκάλεπτο έφεραν το ματς εκ νέου στο +10 (53-43) με τον νεαρό φόργουορντ να μέτρα 14 πόντους στην αναμέτρηση, όντας ο πρώτος σκόρερ των “πρασίνων”, με τον Γκιστ να τον ακολουθεί με 13. Οι φιλοξενούμενοι όμως απάντησαν και μείωσαν τη διαφορά διαμορφώνοντας το 57-53, το οποίο ήταν και το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου, με τη τουρκική ομάδα να τρέχει ένα επιμέρους σκορ 14-21 στο δεκάλεπτο, εκμεταλλευόμενη πλήρως το μπλακ άουτ του Παναθηναϊκού.

Η Νταρουσάφακα είχε μπει για τα καλά στο παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν το σκορ στο 61-60 στο τέταρτο δεκάλεπτο, συνεχίζοντας το πολύ καλό τους μομέντουμ και τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να αντιδράσει. Η πίεση της Νταρουσάφακα συνεχίστηκε και έφερε μάλιστα το ματς στα ίσα για το 65-65. Η είσοδος του Μήτογλου στο ματς έδωσε ενέργεια στον Παναθηναϊκό αλλά και το προβάδισμα με τον νεαρό φόργουορντ να κάνει το 67-65 και να φτάνει τους 18 πόντους στην αναμέτρηση. Οι “πράσινοι” βελτίωσαν την εικόνα τους στο παρκέ και με καλύτερη άμυνα αλλά και επίθεση, έφτασαν στο +10 για το 75-65, με το “τριφύλλι” να παίρνει εν τέλει τη νίκη με 75-67.

  1. Τα δεκάλεπτα: 22-16, 43-32, 57-53, 75-67.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ