Ο Ναδάλ κατέκτησε το γαλλικό Open

Ο θρύλος του τένις, Ράφα Ναδάλ, επικράτησε του Αυστριακού Ντομινίκ Τιμ με 3-1 σετ και κατέκτησε το 12ο τίτλο Roland Garros στην καριέρα του και 18ο συνολικά.

Ο Ισπανός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος με δυνατά χτυπήματα και πίεση στον αντίπαλο. Κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-3, για να ισοφαρίσει ο Τιμ σε 1-1 με 7-5. Το σετ αυτό όμως περισσότερο κούρασε παρά ενδυνάμωσε την ψυχολογία του Αυστριακού, που ”κατέρρευσε” και έχασε τα δύο επόμενα με το ίδιο σκορ, 6-1.

Μάλιστα μετά και την επίτευξη του τελευταίου πόντου, ο μεγάλος νικητής ”ξάπλωσε” στο χώμα, με το κοινό να τον αποθεώνει.

Ο Ναδάλ επανέλαβε τον περσινό θρίαμβο με τον ίδιο αντίπαλο και επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι είναι ένας εκ των κορυφαίων τενιστών όλων των εποχών και ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ στο χώμα.

Και αυτό διότι σε 12 τελικούς που έχει λάβει μέρος στο αγαπημένο του χωμάτινο γήπεδο, έχει το μοναδικό στατιστικό των ισάριθμων κατακτήσεων. Δεν έχει χάσει κανέναν, είναι να μη φτάσει εκεί!

Ο 33χρονος Ισπανός διατηρείται σε άψογη κατάσταση σωματικά και πνευματικά, όπως υποστήριξε ο ίδιος σε δηλώσεις του προ ημερών, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι αγωνιστικές του επιδόσεις.

Με αυτό τον τίτλο έφτασε τους 18 Grand Slam στην καριέρα του και τον τρίτο συνεχόμενο επί γαλλικού εδάφους.

Παραμένει στο νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης και με δεδομένο ότι ο Φέντερερ πλησιάζει στο να… κρεμάσει τη ρακέτα του και ο Τζόκοβιτς δεν είναι  σε πολύ καλή φόρμα, μοιάζει δύσκολο να εκθρονιστεί άμεσα από εκεί.

Στιγμιότυπα:

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ