Ο Ολυμπιακός και οι άλλοι πέντε αήττητοι της Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής και από την Τούμπα στο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής στην Super League 1. Το αυτογκόλ του Δημήτρη Γιαννούλη, ήταν αρκετό για τους «ερυθρόλευκους» να πάρουν την νίκη με 0-1 κόντρα στον ΠΑΟΚ. Αυτή η νίκη ήταν η 19η στο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό, που παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας και στο +5 από τον «Δικέφαλο του Βορρά». Η ομάδα του Πειραιά έχει μείνει δύο χρόνια χωρίς κάποιον εγχώριο τίτλο και με την νίκη επί του ΠΑΟΚ, έκανε ένα σημαντικό βήμα, στην μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έχει 19 νίκες και 6 ισοπαλίες, στις 25 αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί στην Super League 1. Οι Πειραιώτες είναι μια εκ των έξι ομάδων στην Ευρώπη που βρίσκονται αήττητες αυτή την στιγμή.

Οι «Κόκκινοι» που δεν χάνουν με τίποτα

Πρώτη στην λίστα, μετά τον Ολυμπιακό, είναι η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ. Οι «Κόκκινοι» επικράτησαν το βράδυ της Δευτέρας (24/2) με 3-2 απέναντι στην Γουέστ Χαμ στο κατάμεστο Anfield. Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να προηγήθηκαν με 2-1, ωστόσο η ομάδα του Κλοπ έκανε την ανατροπή και κράτησε, για ακόμη ένα παιχνίδι, το αήττητο σερί στους 27 αγώνες στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ μέτρα 26 νίκες και μόλις μία ισοπαλία, αυτή κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-1). Η Λίβερπουλ βρίσκεται στην κορυφή της Premier League με 79 βαθμούς, με προβάδισμα 22 πόντων από την δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι.

Παράλληλα η παίκτες του Κλοπ έφτασαν σε δύο ρεκόρ. Αρχικά η νίκη απέναντι στα «Σφυριά» ήταν η 18η συνεχόμενη, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Μάντσεστερ Σίτι την σεζόν 2017-18, ενώ έφτασαν συνολικά τις 26 στην χρόνια, φτάνοντας και το ρεκόρ της Άρσεναλ της σεζόν 2003-2004. Τότε οι «Κανονιέρηδες» είχαν κατακτήσει αήττητοι το πρωτάθλημα γράφοντας ιστορία (26 νίκες, 12 ισοπαλίες) και πλέον μένουν 12 αγωνιστικές για την Λίβερπουλ, ώστε να παραμείνει χωρίς ήττα και να γράψει και εκείνη με «χρυσά» γράμματα το όνομα της στην ιστορία της Premier League.

Οι «μόνιμοι» πρωταθλητές και η κορυφαία ομάδα στο Ισραήλ

Στο γκρουπ των αήττητων της Ευρώπης είναι και η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι Ισραηλινοί σε 25 ματς έχουν 18 νίκες και 7 ισοπαλίες και με 61 βαθμούς και διάφορα 6 βαθμών από την Μακάμπι Χάιφα, βρίσκονται πρωτοπόροι στο πρωτάθλημα.

Ακόμη, στην λίστα είναι και η Σαχτάρ Ντόνετσκ. Η ομάδα με έδρα το Ντόνετσκ, βρίσκεται στην πρώτη θέση με 53 βαθμούς στο Ουκρανικό πρωτάθλημα, έχοντας σχεδόν το απόλυτο των νικών. Σε 19 αγώνες, μέτρα 17 νίκες και 2 μόλις ισοπαλίες. Η Σαχτάρ έχει κατακτήσει τα τελευταία τρία πρωταθλήματα, αλλά και κύπελλα. Μαζί με την Ντιναμό Κιέβου είναι οι δύο ισχυρότερες ομάδες στην Ουκρανία.

Στην σχετική λίστα βρίσκεται η Λουντογκόρετς. Η ομάδα από την Βουλγαρία έχει κατακτήσει τα τελευταία 8 πρωτάθλημα στην γειτονική χώρα και προελαύνει για ακόμη ένα. Οι «Αετοί» έχουν 15 νίκες και 7 ισοπαλίες σε 22 παιχνίδι έχοντας αποκτήσει μια διαφορά 7 βαθμών με την δεύτερη Λοκομοτίβ Πλόβντιβ. Τελευταία ομάδα που παραμένει αήττητη την φετινή σεζόν είναι η Γιουρόπα, που σε 16 αγώνες στο πρωτάθλημα του Γιβραλτάρ, μέτρα 15 νίκες και μία ισοπαλία.

Η πρώτη αήττητη της νέας χιλιετίας και η εξαίρεση στον κανόνα

Η Κοστελάτσιο Εσπορτίβα ήταν η πρώτη ομάδα που κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα της χώρας της στην Ευρώπη με τον ερχομό της νέας χιλιετίας. Την σεζόν 1999-2000 η Εσπορτίβα με 12 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια κατέκτησε το πρωτάθλημα της Ανδόρας. Μάλιστα, ήταν η μοναδική ομάδα εκείνη την σεζόν που το κατάφερε αυτό.

Μία σπάνια περίπτωση αποτελεί η ομάδα του Ερυθρού Αστέρα. Συγκεκριμένα, την σεζόν 2007-2008 οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν αήττητοι το πρωτάθλημα Σερβίας με 21 νίκες και 12 ισοπαλίες σε 33 αγωνιστικές. Ωστόσο η ομάδα που τότε είχε προπονητή τον Τσέχο, Ζντένεκ Ζέμαν, δεν κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο. Η Παρτιζάν ήταν αυτή που τερμάτισε πρώτη και πήρε το πρωτάθλημα, με πέντε βαθμούς διαφορά, από τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ είχε 24 νίκες, 8 ισοπαλίες και 1 ήττα.

Αναλυτικά οι αήττητες ομάδες:

Ομάδα Χώρα Αγώνες Νίκες Ισοπαλίες Βαθμοί
Λίβερπουλ Αγγλία 27 26 1 79
Ολυμπιακός Ελλάδα 25 19 6 63
Μακάμπι Τελ Αβίβ Ισραήλ 25 18 7 61
Λουντογκόρετς Βουλγαρία 22 15 7 52
Σαχτάρ Ντόνετσκ Ουκρανία 19 17 2 53
Γιουρόπα Γιβραλτάρ 16 15 1 46
Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ