Ο Τάκης Δούμας μιλάει για τα επόμενα βήματα της Νέας Τούμπας

O αρχιτέκτονας πολεοδόμος, Τάκης Δούμας μίλησε στο PAOKDAY για την συνάντηση που υπήρξε την περασμένη εβδομάδα για τη Νέα Τούμπα, για τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν  για την προέγκριση του Χωρικού Σχεδίου, αλλά  και  για την άριστη συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον δημοσιογράφο του PAOKDAY, Στέλιο Παπαντωνίου:

Για την συνάντηση της περασμένης Τετάρτης για τη Νέα Τούμπα: ” Tην περασμένη Τετάρτη έγινε η δεύτερη συνάντηση των επιτροπών του Δήμου και της Περιφέρεια και η πρώτη  που παρεβρεθήκαμε εμείς  ως ανάδοχη μελετητές του Χωρικού Σχεδίου, όπου συζητήσαμε  τα θέματα που αφορούν αυτή την μελέτη.”

Στην  συνέχεια είπε: ” O ΠΑΟΚ ξεκίνησε  την μελέτη Ειδικού χωρίκού σχεδίου και ξεκινάει να κάνει πολύ συστηματικές ενέργειες και διαδικασίες έτσι ώστε να προχωρήσει βήμα βήμα όπως προβλέπει η διαδικασία και ο νόμος  στην έγκριση του. Το πρώτο πράγμα που θα απαιτηθεί είναι η προέγκριση απο το Υπουργείο Περιβάλλοντος εφόσον κατατεθεί για το ειδικό χωρικό σχέδιο. Για να κατατεθεί η προέγκριση  χρειάζεται μια γνώμη από την πλευρά της Περιφέρειας και του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Άρα αυτή η προεργασία είναι που οργανώθηκε αυτή την στιγμή και έχει σταλεί σε αυτούς τους δύο φορείς έτσι ώστε να δώσουν την γνωμοδότητηση που προφανώς θα είναι θετική. Γιατί υπάρχει σύμφωνει γνώμη  των πάντων μέχρι στιγμής . Από εκεί και πέρα θα ολοκληρωθεί η μελέτη  που αφορά τη προέγκριση και μετά θα κατατεθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και μετά θα προχωρήσει στην απόφαση προέγκρισης.

Από την στιγμή που θα γίνει αυτό θα ξεκινήσει η κανονική μελέτη η οποία θα παραδωθεί όπως προβλέπεται και θα προχωρήσει η έγκριση της ελπίζω μέσα στο 2019 καλώς εχόντων των πραγμάτων.”

Για να προσθέσει: “Όλα πάνε για μέσα και προς το τέλος του  2019 στην καλύτερη των περιπτώσεων . Εδώ να τονίσουμε πως το χρονικό διάστημα που θα γίνουν όλα αυτά  δεν το ρυθμίζει ο ΠΑΟΚ. Προβλέπονται όμως διαδικασίες και διαβούλευσης, οργάνων που θα συγκλιθούν στο Υπουργείο και συμβουλίων που καταλαβαίνειται ότι έχουν ένα χρονικό διάστημα για να συγκλιθούν και να πάρουν τις αποφάσεις τους.Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ κάνουν το καλύτερο δυνατό  ως ενέργειες και μάλιστα  τις κάνει σε πολύ γρήγορους χρόνους.”

Τέλος για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια:  “Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέχρι στιγμής ανταποκρίνονται πάρα πολύ καλά σε όσα τους  έχουν ζητηθεί ή έχουν συζητηθεί και όταν  υπάρχει η σύμφωνη γνώμη όλων οι κινήσεις είναι άμεσες.”

πηγή: paokday.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ