Ο φάκελος της Νέας Τούμπας στα αρμόδια υπουργεία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις το τελευταίο χρονικό διάστημα στο θέμα της Νέας Τούμπας καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως ο σχετικός φάκελος βρίσκεται ήδη στα αρμόδια υπουργεία.

Οι άνθρωποι του “Δικεφάλου  του Βορρά” περιμένουν τις υπογραφές απο τα αρμόδια υπουργεία (Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας) που χρειάζονται για την  απαραίτητη προέγκριση που θα οδηγήσει  στο ειδικό χωρικό σχέδιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το  ειδικό χωρικό σχέδιο είναι πολύ σημαντικό καθώς αν όλα προχωρήσουν έτσι όπως τα υπολογίζει η “ασπρόμαυρη” ΠΑΕ τότε θα ανοίξει ο δρόμος για την έκδοση των απαραίτητων αδειών για την κατεδάφιση του υπάρχοντος γηπέδου και την ανέγερσης του νέου.

Την δεδομένη χρονική στιγμή εκτίμιση των αθρώπων του ΠΑΟΚ που έχουν αναλάβει  το θέμα της νέα Τούμπας εκτιμούν πως το ειδικό χωρικό σχέδιο θα έχει ολοκληρωθεί και εγκριθεί μέσα στο καλοκαίρι του 2019.

Συζητήσεις με Δήμο Θεσσαλονίκης και Περιφέρεια για την ανάπλαση της περιοχής

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει εκφράσει από την πρώτη στιγμή την επιθυμία της στον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια για την συνολική ανάπλαση της περιοχής γύρο από το γήπεδο.

Με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη να είναι θετικός για μια συνολική ανάπλαση της περιοχής και να έχει δεσμευθεί πως πριν ολοκληρωθεί η θητεία του θα έχει περάσει από το Δ.Σ του Δήμου το σχέδιο συμφωνίας ΠΑΟΚ-Δήμου.

Η συγκεκριμένη συμφωνία είναι πολύ σημαντική γιατί θα βοηθήσει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να εντάξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κολυμβητήριο και το πολιτιστικό κέντρο.

Παράλληλα η Περιφέρεια θα τρέξει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες έτσι ώστε να μπορέσει να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να συνεδριάσει η επιτροπή για τη Νέα Τούμπα που έχει συσταθεί από μέλη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, του Δήμου και της Περιφέρειας.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στον Απρίλιο θα ξεκαθαρίσει αν η εργασίες στο γήπεδο της Τούμπας ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβρη ή από τις αρχές του νέου χρόνου.

πηγή: paokday.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ