Ο Φέντερερ δεν θα πάει να παίξει στην Σαουδική Αραβία

Ο Ρότζερ Φέντερερ αποφάσισε να μην αγωνιστεί στην Σαουδική Αραβία. Αντίθετα με τους Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφαελ Ναδάλ, ο 37χρονος Ελβετός, δεν θα ταξιδέψει στην Τζέντα στις 22 Δεκεμβρίου.

«Υπήρξε ένα επίσημο αίτημα των διοργανωτών» είπε ο Φέντερερ μετά την ήττα στον ημιτελικό από τον Τζόκοβιτς στο Masters ATP στο Παρίσι. «Αλλά δεν ήθελα να παίξω εκεί, οπότε ήταν μια γρήγορη απόφαση» πρόσθεσε χωρίς να αναφέρει τους ακριβείς λόγους της άρνησής του:  «Προτιμώ να κάνω άλλα πράγματα στο χρόνο αυτό, για παράδειγμα να προπονηθώ».

Ωστόσο, οι τελευταίες συζητήσεις, μετά την δολοφονία Κασόγκι, σίγουρα έπαιξαν κάποιο ρόλο.

Όπως είναι γνωστό η ανακοίνωση του αγώνα αυτού, έγινε πέντε ήμερες μετά την εξαφάνιση του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι. Μόλις έγινε γνωστή η δολοφονία του, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις διεθνώς, καθώς αντιμετωπίστηκε ως προσπάθεια του Ριάντ να «διασκεδάσει» τις εντυπώσεις με ένα αθλητικό γεγονός που θα συγκεντρώσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Επίσης η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε τους αθλητές να ακυρώσουν τον αγώνα και να χρησιμοποιήσουν όλο αυτό το «σκηνικό» που επιχειρεί να στήσει η Σαουδική Αραβία, ως διαμαρτυρία υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην χώρα αυτή.

Τζόκοβιτς και Ναδάλ, ωστόσο, επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους για το «King Cup Salman Tennis», που έχει προγραμματιστεί για τις 22 Δεκεμβρίου.

Ο Nαδάλ είπε στο Παρίσι ότι είχε λάβει την πρόσκληση πριν από ένα χρόνο και έδωσε την υπόσχεσή του, ενώ ο Τζόκοβιτς έχει αναφέρει «Ανυπομονώ να επισκεφθώ αυτή την όμορφη χώρα και να παίξω εκεί. Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ