”Πάγωσε” στο Κίεβο ο Ολυμπιακός

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός στο Κίεβο και έτσι το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι φτάνει κάπου εδώ στο τέλος του… Οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την ήττα με 1-0 από την Ντιναμό και σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου αγώνα, αποχαιρέτησαν την Ευρώπη.

Η Ντιναμό δεν ήταν καλύτερη. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δημιούργησε ευκαιρίες, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο ήταν κατώτερη των περιστάσεων. Λίγο η δική της ατυχία, λίγο η… μεγάλη τύχη του Μπόικο, δεν την άφησαν να πετύχει ένα γκολ που θα την ξαναέβαζε στο κόλπο της πρόκρισης.

Το τέρμα που έκρινε το παιχνίδι πέτυσε ο Σολ στο 32ο λεπτό.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με την αναμενόμενη ενδεκάδα, με Μπουχαλάκη-Γκιλιέρμε στον άξονα, Ποντένσε-Ντίας στα «φτερά» και τον Φορτούνη πίσω από τον Χασάν.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ήταν καλός, ωστόσο το γκολ του Σολ στο 32ο λεπτό τον αποσυντόνισε.

Στο 16’ μετά από επικίνδυνη επίθεση από τον Ολυμπιακό. Σέντρα-σουτ του Τσιμίκα από τ’ αριστερά, έδιωξε με δυσκολία ο Μπόικο.

Στο 30’ ύστερα από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας με Μπουχαλάκη, Φορτούνη και Ποντένσε, ο Πορτογάλος τα χάλασε και πάλη στην τελική προσπάθεια. Καθυστέρησε και δεν σούταρε καν.

Στο 32’ όμως η Ντιναμό άνοιξε το σκορ. Σε μια φάση διαρκείας, έγινε παράλληλη σέντρα από τ’ αριστερά και ο Σολ με προβολή νίκησε τον Σα. Κακή αντίδραση από τον Μεριά, που είχε κρατήσει τους Ουκρανούς στο παιχνίδι στο ξεκίνημα της φάσης και δεν βγήκε δυναμικά στο τέλος, ενώ έχει χάσει τη φάση και ο Σισέ.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Σολ έγινε αποδέκτης της μπάλας, έκανε κοντρόλ μέσα στην περιοχή και ο Σα αρχικά του έκλεισε το πεδίο και στη συνέχεια απέκρουσε.

Στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά μετά τις αλλαγές του Μαρτίνς, ο Ολυμπιακός αντέδρασε, έκανε ευκαιρίες, αλλά έπεσε πάνω στον Μπόικο.

Στο 51’ μετά από πλαγιοκόπηση του Ποντένσε, ο Τοροσίδης έβγαλε μια σέντρα από δεξιά, ο Μασούρας έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 56’ μετά από ένα γύρισμα από αριστερά, ο Μικολένκο σούταρε αλλά ήταν πολύ άστοχος.

Στο 64’ ο Μασούρας έγινε αποδέκτης της μπάλας, σούταρε με δύναμη, όμως ο Μπόικο έσωσε.

Αμέσως μετά, ο Πέδρο Μαρτίνς με δύο αλλαγές (Νάτχο και Γκερέρο, αντί Μπουχαλάκη και Φορτούνη), άλλαξε το σχηματισμό σε 4-42, με τους Γκιλιέρμε και Νάτχο στον άξονα και τους Χασάν και Γκερέρο φορ.

Στο 69’ ο Τσινγκάκοφ έκανε ένα μακρινό συρτό σουτ, που δεν ανησύχησε τον Σα.

Στο 74’ ο Ολυμπιακός έχασε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία. Ο Μασούρας κινήθηκε μέσα στην περιοχή, γύρισε για τον Χασάν που δεν νίκησε τον Μπόικο εξ επαφής.

Στο 77’ ο Τσιμίκας σέντραρε από τα αριστερά, όμως ο Μπόικο μπλόκαρε προ του Χασάν.

Στο 87’ ο Γκερέρο βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Μπόικο. Την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Νάτχο στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και έτσι, ο Ολυμπιακός συγκεντρώνεται στο Κύπελλο Ελλάδας που είναι ο στόχος που του έχει μείνει και φυσικά η 2η θέση στο πρωτάθλημα που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Ντιναμό Κιέβου (Αλεξάνταρ Χάτσκεβιτς): Μπόικο, Κετζιόρα, Μπούρντα, Σαμπάνοφ, Μικολένκο, Μπουγιάλκσκι, Σεπέλιεφ, Σαπαρένκο, Τσιγκάνκοφ, Βέρμπιτς, Σολ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σισέ, Μεριά, Τοροσίδης, Μπουχαλάκης (65’ Νάτχο), Γκιγέρμε, Φορτούνης (65’ Γκερέρο), Ποντένσε, Ντίας (46’ Μασούρας), Χασάν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ