Πέδρο Μαρτίνς: “Αγαπώ τον Ολυμπιακό”

Χαρούμενος στον Ολυμπιακό, με τον οποίο έχει ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος δήλωσε ο Πέδρο Μαρτίνς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πορτογαλικό περιοδικό «maisfutebol».

Επιπλέον, ο Πορτογάλος προπονητής ανέφερε πως ενώ αισθάνεται καλά στον Ολυμπιακό, θα ήθελε κάποια στιγμή να πάει σε ανώτερο επίπεδο, έχοντας ως σκέψη την Αγγλία.

Διαβάστε τα όσα δήλωσε:

Για το πρότζεκτ που ανέλαβε το καλοκαίρι του 2018: «Πρέπει να επιστρέψουμε ενάμισι χρόνο πίσω και να θυμηθούμε τι βρήκα εδώ. Το ξεκίνημα ήταν δύσκολο. Η ομάδα είχε χάσει την κυριαρχία της. Ήταν στην τρίτη θέση και αναγκαστικά έγιναν πολλές αλλαγές. Συνολικά 21 νέοι ποδοσφαιριστές μπήκαν στην ομάδα. Νέα ομάδα και πολλοί νέοι παίκτες. Οι πρώτοι έξι μήνες ήταν περίπλοκοι, αλλά υπήρξε ποιότητα. Ξέραμε ότι ήταν απλά θέμα χρόνου να έρθουν οι νίκες. Μετά τις αλλαγές και αφού οι παίκτες αποδέχτηκαν τις μεθόδους μου, μετά την αλλαγή της νοοτροπίας που υπήρχε στο πρόσφατο παρελθόν, όλα άρχισαν να αποδίδουν καρπούς. Δεν έχουμε κερδίσει τίποτα, αλλά δεν έχουμε χάσει στο πρωτάθλημα για ένα χρόνο και αυτό είναι καλό. Το γήπεδό μας είναι πάντα γεμάτο, η παρουσία μας σε Europa League και Champions League είναι καλή. Φτιάξαμε μια πραγματικότητα για την ομάδα πολύ διαφορετική από αυτή που βρήκα στην αρχή».

Για το αν σκέφτηκε να φύγει από τον Ολυμπιακό: «Συνήθως λέω ότι είμαι προπονητής, που αναλύει τα δεδομένα και προσπαθεί να καταλάβει το πλάνο μιας ομάδας, τις απαιτήσεις. Όταν αισθάνομαι καλά και έχω στήριξη, δεν αισθάνομαι την ανάγκη να αλλάξω ομάδα. όταν όμως αυτά εκλείψουν είμαι ο πρώτος που δεν θέλει να συνεχίσει».

Για τα ματς με την Άρσεναλ: «Αυτά είναι ιδιαίτερα παιχνίδια, σημαντικά για τον προπονητή και τους παίκτες. Είναι ένας τρόπος προώθησης για την καριέρα τους. Θα υπάρξουν δύο μεγάλα ποδοσφαιρικά παιχνίδια. Δείξαμε εξαιρετική ποιότητα στο Champions League και από τα έξι παιχνίδια που παίξαμε μόνο στο Μόναχο δεν ήμασταν καλοί. Εκεί μας τιμώρησε η Μπάγερν. Στα άλλα πέντε ματς, παλέψαμε για το αποτέλεσμα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Η εμπειρία έκανε όλη τη διαφορά. Στο Λονδίνο, κόντρα στην Τότεναμ, είχαμε ένα υπέροχο πρώτο ημίχρονο και δεχθήκαμε ένα γκολ από ατομικό λάθος πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Αυτό άλλαξε εντελώς το παιχνίδι. Αυτές είναι οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά στο Champions League».

Το ότι ο Ολυμπιακός απέκλεισε κατά σειρά τις Βικτόρια Πλζεν, Μπασακσεχίρ και Κρασνοντάρ για να βρεθεί στους ομίλους του Champions League: «Είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους και αρχίσαμε από πολύ νωρίς τα ματς στο Champions League. Η ομάδα έδωσε πολλές ενδιαφέρουσες απαντήσεις. Αυτές οι τρεις ομάδες μάχονται για την πρωτιά στα πρωταθλήματά τους και αυτό δείχνει τον υψηλό βαθμό δυσκολίας που είχαν τα παιχνίδια».

Για τον τρόπο που τον αντιμετωπίζουν οι οπαδοί στην Ελλάδα: «Είμαι πολύ αγαπητός, αλλά έχω κερδίσει και τον σεβασμό των αντιπάλων. Κυκλοφορώ κανονικά στον δρόμο, χωρίς πρόβλημα, ήμουν πολύ καλά στην Αθήνα. Το πρόβλημα στο πρωτάθλημα είναι άλλο».

Για τα προβλήματα του πρωταθλήματος και τους κακούς αγωνιστικούς χώρους: «Πρέπει να γίνουν ποιοτικά βήματα σε σχέση με την οργάνωση. Η ποιότητα των γκαζόν, για παράδειγμα. Είναι χειρότερα από ό,τι στην Πορτογαλία. Οι χλοοτάπητες είναι παρατημένοι. Για όσους θέλουν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο είναι ένας επιπλέον αντίπαλος. Στην Πορτογαλία υπάρχουν καλύτεροι χλοοτάπητες ακόμα και στη Β’ κατηγορία. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Για τις φιλοδοξίες του: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα να απαντήσω σε αυτό. Είμαι φιλόδοξος προπονητής, αλλά αν είμαι χαρούμενος σε ένα μέρος, όπως είμαι τώρα στην Ελλάδα, δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο. Αλλά ποιος δεν θα ήθελε να προπονήσει στην Αγγλία; Όλοι θα ήθελαν να προπονήσουν εκεί, αλλά δεν είναι κάτι άμεσο, για αύριο. Πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί την κατάλληλη στιγμή. Αγαπώ τον Ολυμπιακό, αλλά το σκέφτομαι για το μέλλον. Είναι φυσιολογικό. Προς το παρόν, έχω επικεντρωθεί στην προσπάθεια που κάνουμε για να πάρουμε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα».

Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον πορτογαλικών ομάδων: «Επίσημα, ποτέ δεν με πλησίασαν. Είμαι σε μια μεγάλη ομάδα και είναι φυσιολογικό για αυτούς τους συλλόγους να μιλούν με άλλους, διαθέσιμους προπονητές αυτή την περίοδο».

Για το πού φαντάζεται τον εαυτό του σε πέντε χρόνια»: «Σε μια μεγάλη ομάδα και να αγωνίζομαι για τίτλους. Βλέπω τον εαυτό μου στο ίδιο ή σε ένα καλύτερο επίπεδο».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξή του στο πορτογαλικό maisfutebol

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ