Πέδρο Μαρτίνς: “Θέλουμε να γράψουμε ιστορία στο Alianz Arena”

Πεπεισμένος ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να διεκδικήσει τις πιθανότητές του και να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα δήλωσε ο Πέδρο Μαρτίνς ενόψει του αυριανού αγώνα κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πέδρο Μαρτίνς

Τι περιμένετε από την αλλαγή του προπονητή της Μπάγερν; Περιμένετε κάτι διαφορετικό;
“Στην πραγματικότητα δεν περιμένουμε μεγάλες αλλαγές. Ο καινούριος προπονητής δεν είχε πολύ χρόνο για να κάνει αλλαγές. Ίσως υπάρξουν αλλαγές σε πρόσωπα, ίσως στο σύστημα, αλλά δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την ενδεκάδα. Η φιλοσοφία πιστεύω θα είναι ίδια‘.

Μετά το πρώτο ματς υπήρξε ικανοποίηση παρά το κακό αποτέλεσμα. Μετά απ’ αυτό το παιχνίδι με τι θα είναι ικανοποιημένος;
«Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. κανείς δεν είναι ικανοποιημένος όταν χάνει. Είχαμε πληρότητα και δώσαμε τα πάντα. Ελπίζουμε και αύριο να είμαστε στο ίδιο επίπεδο και τώρα. Οι συνθήκες είναι διαφορετικές, παίζουμε εκτός έδρας, η Μπάγερν έχει αλλάξει προπονητή και θα πρέπει να είμαστε πολύ αποδοτικοί. Δεν δηλώνουμε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα γιατί χάσαμε».

Από τα λεγόμενα του Τσιμίκα φαίνεται πως στην ομάδα υπάρχει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Είναι ένα στοιχείο που θα παίξει ρόλο σε αυτό το παιχνίδι;
«Αν δεν έχουμε εμείς αυτοπεποίθηση τότε ποιος θα έχει; Πιστεύουμε στον εαυτό μας είμαστε εδώ για να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Οι φιλοδοξίες μας είναι τεράστιες θέλουμε να γράψουμε ιστορία στο Alianz Arena. Θα πρέπει να παίξουμε με ψυχή, να έχουμε υπομονή, να εκμεταλλευτούμε τις καλές δικές μας στιγμές. Σημαντικό είναι να έχουμε την ίδια καλή απόδοση που είχαμε και στο πρώτο παιχνίδι».

Σκέφτεστε να αντιμετωπίσετε το ματς με τη Μπάγερν με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίσατε εκείνο με τον Ερυθρό Αστέρα ή θα πάτε με πιο έμπειρους παίκτες στον καταρτισμό της ενδεκάδας;
«Πιστεύω πάρα πολύ στην ποιότητα του ρόστερ που έχουμε και όποιος είναι στην ομάδα έχει μεγάλη αξία. Επιλέγω πάντα τους κατάλληλους παίκτες για να αντιμετωπίσουν τις συνθήκες αυτούς του παιχνιδιού. Η ενδεκάδα που θα παίξει θα είναι η καλύτερη. Θα μπορούσα να σας πω και τώρα την ενδεκάδα, αλλά δεν θα το κάνω. Και επειδή στο Ρέντη είναι μία σχέση εμπιστοσύνης και είναι ένα υγιές περιβάλλον και δεν θέλω να το χαλάσω αυτό».

Από το πρώτο ματς έλειψε πολύ ο Ματιέ Βαλμπουενά και έκανε αγώνα δρόμου να προλάβει τη Ξάνθη. Τώρα σε τι κατάσταση βρίσκεται; Μπορεί να τον δούμε βασικό αύριο το βράδυ;
«Είναι πολύ πιθανό να είναι μέρος του παιχνιδιού μας. Έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Στη Ξάνθη δεν έπαιξε από την αρχή γιατί δεν ήταν έτοιμος από φυσική κατάσταση. Είναι παίκτης με ποιότητα και πολύ καλός στις στημένες φάσεις. Τώρα μετά από 3-4 προπονήσεις μπορούμε να πούμε ότι είναι πολύ καλά η φυσική του κατάσταση και η κατάσταση της υγείας του».

Την πλευρά των παικτών εκπροσώπησε ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος δήλωσε:

Είναι από τα παιχνίδια που παρακολουθεί όλη η Ευρώπη, τι περιμένεις από την αναμέτρηση;
«Πρώτα απ’ όλα περιμένω από την ομάδα να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Περιμένω από τον εαυτό μου να δώσει τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Είναι δύσκολο παιχνίδι το ξέρουμε, αλλά ήρθαμε εδώ με στόχο μόνο τη νίκη».

Στη Μπάγερν υπάρχουν προβλήματα. Έφυγε ο προπονητής και ήρθε νέος προπονητής. Πως περιμένετε την αντίπαλο σας;
«Σίγουρα περιμένουμε η Μπάγερν να παίξει καλά αύριο. Πιστεύω ότι θα παίξει με το ίδιο πλάνο που είχε με τον προηγούμενο προπονητή. Η Μπάγερν είναι Μπάγερν, είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Εξαρτάται και από εμάς πως θα είμαστε. Πρέπει να παρουσιαστούμε όπως στο Καραϊσκάκη και να δείξουμε πως είμαστε μία πολύ καλή ομάδα».

Το τελευταίο παιχνίδι ήταν οριακό. Πως περιμένεις το αυριανό;
«Έχουμε κάνει τα πλάνα μας με τον προπονητή στις προπονήσεις μας στο Ρέντη. Το θέμα είναι να το ακολουθήσουμε πιστά. Είμαστε Ολυμπιακός και έχουμε δείξει ότι έχουμε νικήσει στο παρελθόν ομάδες με τέτοια δυναμική και ευελπιστούμε να γίνει και αύριο».

Για εσένα τι σημαίνει να έχεις απέναντι σου παίκτες μεγάλης αξίας, πως το ζεις όλο αυτό ως ποδοσφαιριστής και ως άνθρωπος;
«Ήταν ένα όνειρο ζωής όταν ξεκίνησα το ποδόσφαιρο. Είμαι χαρούμενος που έχω φτάσει έως εδώ, αλλά δεν μου λέει κάτι. Προπονούμαι σκληρά για να αντιμετωπίζω τέτοιους παίκτες και μακάρι όλη αυτή η χαρά μου να είναι με νίκη».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ