Πέδρο Μαρτίνς: “Με την είσοδο του Ελ Αραμπί και του Βαλμπουενά η ποιότητά μας βελτιώθηκε”

Στη δυσκολία του σημερινού αγώνα αλλά και στην εικόνα που έβγαλε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο στάθηκε ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Πορτογάλος τεχνικός επιπλέον, ανέφερε πως είναι δύσκολο αυτές τις μέρες να βρεθεί ελεύθερος παίκτης που θα καλύψει το κενό του Σουντανί, αλλά υπάρχουν παίκτες στο ρόστερ για να αναλάβουν αυτό το ρόλο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πέδρο Μαρτίνς:

Ήταν αυτονόητο και υποχρέωση του Ολυμπιακού να περάσει την Λαμία. Όπως αυτονόητο ήταν να μπει και με ορμή για να σκοράρει γρήγορα, αλλά κάπου στην πορεία χάθηκε στο πρώτο ημίχρονο. Πώς μπορείτε να εξηγήσετε το γεγονός ότι αναγκαστήκατε να χρησιμοποιήσετε τον Βαλμπουενά και τον Ελ Αραμπί με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου;

Είναι αλήθεια ότι σήμερα δεν ήμασταν τόσο καλοί όσο θέλαμε, τόσο γρήγοροι και συγκεντρωμένοι. Δεν ήμασταν τόσο ποιοτικοί και επιθετικοί όσο θέλαμε στο πρώτο ημίχρονο παρόλο που ξεκινήσαμε καλά όπως είπατε. Στη συνέχεια η ομάδα δεν είχε τα στοιχεία που θέλαμε. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην απόδοση της Λαμίας που είναι καλά δουλεμένη, που έχει καλή οργάνωση, που δυσκολεύει τους αντιπάλους της και έχει αποδείξει στο πρωτάθλημα ότι δέχεται πολύ λίγα γκολ. Σε γενικές γραμμές η πολύ καλή οργάνωση της Λαμίας που είναι ένας δυνατός αντίπαλος, μας δυσκόλεψε πολύ να αναπτύξουμε το ποδόσφαιρο που θέλαμε. Με την είσοδο του Ελ Αραμπί και του Βαλμπουενά η ποιότητά μας βελτιώθηκε, αλλά γενικότερα όλη η ομάδα βελτιώθηκε. Παίξαμε με περισσότερη επιθετικότητα, θέληση και δύναμη. Είχαμε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και ταχύτητα ώστε να ξεπεράσουμε το εμπόδιο της πολύ καλής οργάνωσης της Λαμίας. Βάλαμε τρία γκολ με στημένα, δεχτήκαμε δύο γκολ από στημένα. Το 3-2 δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Είχαμε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ και νομίζω ότι η Λαμία μας δυσκόλεψε αρκετά, μας εμπόδισε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ξεπεράσαμε τα εμπόδια και θα μπορούσαμε να σκοράρουμε και περισσότερα τέρματα.

Θεωρείτε ότι ήταν πιο δύσκολο απ’ ό,τι το περιμένατε; Επειδή υπήρχε και ο περσινός αποκλεισμός, έπαιξε και αυτό ρόλο στις αλλαγές που κάνατε;

Για εμένα δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Όλα τα ματς τα αντιμετωπίζουμε ως επικίνδυνα. Στο ποδόσφαιρο ο τελευταίος μπορεί να κερδίσει τον πρώτο. Σήμερα απλά δεν ήμασταν τόσο καλοί όσο έπρεπε, δεν είχαμε την ταχύτητα που χρειαζόμασταν και την καλή κυκλοφορία. Δεν περιμέναμε ότι θα ήταν εύκολο. Δεν υποτιμάμε τον αντίπαλο και ιδιαίτερα σε τέτοια παιχνίδια.

Τι είπατε στους παίκτες σας στα αποδυτήρια και είδαμε έναν διαφορετικό Ολυμπιακό;

Νομίζω ότι αυτό που έπρεπε να πούμε ήταν ότι έπρεπε να είμαστε πιο επιθετικοί, πιο οργανωμένοι με καλύτερη κυκλοφορία, να κερδίζουμε τις μονομαχίες. Έπρεπε να γίνει αυτό. Στο δεύτερο βελτιωθήκαμε αρκετά, όλοι οι παίκτες ανέβασαν την απόδοσή τους στο δεύτερο μέρος και έπρεπε να δείξουμε την απαιτούμενη θέληση για να κερδίσουμε το ματς.

Το πάθος του Βαλμπουενά είναι ένα σημείο αναφοράς για όλη την ομάδα;

Ξεκάθαρα είναι ένας παίκτης που όχι μόνο με την ποιότητα, αλλά και τη χαρά που παίζει, μεταδίδει αυτή τη χαρά και παρασύρει τους συμπαίκτες του. Δεν θα κουραστούμε ποτέ να το λέμε ότι αυτός ο παίκτης παρασύρει όλη την ομάδα. Γενικότερα πάντως όλη η ομάδα, όλη η ενδεκάδα ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Σίγουρα όμως άλλαξε το τσιπ ο Βαλμπουενά.

Θεωρείτε ότι μετά τον τραυματισμό του Σουντανί θα χρειαστείτε κάποια προσθήκη ή θα πορευτείτε με τους υπάρχοντες;

Είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρούμε κάποιον παίκτη από τους ελεύθερους. Θέλουμε έναν παίκτη που θα βρίσκεται σε φόρμα και θα έχει αγωνιστικό ρυθμό. Αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο, να πάρουμε δηλαδή έναν παίκτη που θα προέρχεται από παιχνίδια και που θα μπορέσει να ταιριάξει άμεσα. Μέσα στην ομάδα μας υπάρχουν παίκτες που μπορεί να δώσουν τις λύσεις. Έχουμε τον Λάζαρο, έχουμε τον Κώστα (σ.σ. Φορτούνη), υπάρχει και ο Ραντζέλοβιτς, υπάρχει και ο Χασάν. Υπάρχουν παίκτες που μπορούν να καλύψουν την απουσία του Σουντανί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ