Πήρε τη νίκη στη πρεμιέρα ωστόσο προβλημάτισε

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μπήκε με το δεξί στην πρεμιέρα της Euroleague επικρατώντας της Μακάμπι FOX Τελ Αβίβ με 89-84 με τον Ματ Λοτζέσκι να είναι ο πρωταγωνιστής του «τριφυλλιού» έχοντας σημειώσει 20 πόντους και μαζέψει 5 ριμπάουντ. Εξίσου καλός και ο Κιθ Λάνγκφορντ που σημείωσε 13 πόντους με τον Θανάση Αντετοκούμπο να τον ακολουθεί με 10. Εξαιρετικός ο Νικ Καλάθης με 8 πόντους και 14 ασίστ. Αρκετά αμυντικά λάθη για τους «πράσινους» παρά τη νίκη, κόντεψαν να χάσουν το ματς στο τέλος λόγω έλλειψης συγκέντρωσης από την αξιόμαχη Μακάμπι. Για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο εντυπωσιακός Σκοτ Γουίλμπεκιν, που σταμάτησε στους 24 πόντους ενώ μοίρασε και 8 ασίστ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, έφτασε στο 6-0. Οι «πράσινοι» επέβαλαν πλήρως το ρυθμό τους και έφτασαν στο +11 (13-2), με τη Μακάμπι ωστόσο να αντιδρά και να φτάνει στο 15-14, εκμεταλλευόμενη τα απανωτά λάθη στην άμυνα του «τριφυλλιού», τρέχοντας ένα επιμέρους σκορ 12-2. Ο Κιθ Λάνγκφορντ «ξελάσπωσε» τον Παναθηναϊκό, καθώς ο Αμερικανός γκαρντ έφτασε τους 9 πόντους στο παιχνίδι και έτσι η διαφορά διευρύνθηκε στο 21-16. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν εκ νέου φτάνοντας στο 21-20, με το «τριφύλλι» να έχει το ισχνό προβάδισμα στο τέλος του δεκαλέπτου με 26-24.

Ο Σκοτ Γουίλμπεκιν έφερε το ματς στα ίσα στο δεύτερο δεκάλεπτο (26-26), με τη Μακάμπι να συνεχίζει το μομέντουμ της και να παίρνει το προβάδισμα για πρώτη φορά στο παιχνίδι (28-30), μετρώντας ένα επιμέρους σκορ 6-2. Οι «πράσινοι» αντέδρασαν και έφτασαν στο 33-30, ωστόσο η κακή αμυντική λειτουργία των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ συνεχίστηκε, δίνοντας το δικαίωμα στη Μακάμπι να φτάσει στο 37-40. Ο Γουίλμπεκιν δημιουργούσε αρκετά προβλήματα στην άμυνα του «τριφυλλιού», με τον γκαρντ της Μακάμπι να μετρά 13 πόντους στο ματς. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και με συνεχή πίεση βρισκόταν κοντά στο σκορ (41-43). Το buzzer beater τρίποντο του Νικ Καλάθη, έφερε το «τριφύλλι» μπροστά στο σκορ στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου για το 46-45.

Η Μακάμπι μπήκε δυναμικά στο τρίτο δεκάλεπτο και έφτασε στο 48-52 κάτι που «ξύπνησε» τους «πράσινους», οι οποίοι έκαναν ένα σερί 7-0 (55-52) με μαέστρο τον Νικ Καλάθη ο οποίος μετρούσε 7 πόντους και 12 ασίστ στην αναμέτρηση. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έδωσε ενέργεια στο «τριφύλλι», με τον φόργουορντ του Παναθηναϊκού να μετρά 7 πόντους στο δεκάλεπτο, φτάνοντας τους 10 στο παιχνίδι. Ο Γουίλμπεκιν συνέχισε να προβληματίζει τους «πράσινους», έχοντας σημειώσει 18 πόντους και 7 ασίστ στο παιχνίδι, και ήταν ο πρωταγωνιστής στο να φέρει η Μακάμπι το ματς στα ίσα (59-59). Το μομέντουμ των Ισραηλινών συνεχίστηκε και μάλιστα πέρασαν μπροστά στο σκορ, φτάνοντας στο 61-65. Ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε σε άμυνα και επίθεση και με ένα επιμέρους σκορ 9-2, πήρε το προβάδισμα φτάνοντας στο 70-67 στη λήξη του δεκαλέπτου.

Το «πράσινο» μομέντουμ συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τον απόλυτα ουσιαστικό Ματ Λοτζέσκι (13π.) να κάνει το 72-67 και το απίστευτο τρίποντο του ΝτεΣόν Τόμας να διαμορφώνει το 75-68. Τα απανωτά λάθη της Μακάμπι έδωσαν την ευκαιρία να φτάσει στο +11 (82-71) με τους «πράσινους» να έχουν επιβάλλει πλήρως το ρυθμό τους. Οι Ισραηλινοί μείωσαν στο 82-77, ωστόσο το τρίποντο του «ζεστού» Λοτζέσκι (19π.) διεύρυνε το προβάδισμα του «τριφυλλιού» στο +8 (85-77). Η Μακάμπι λίγο έλειψε να κλέψει τη νίκη με τα συνεχόμενα λάθη των «πρασίνων», ωστόσο ο Παναθηναϊκός διατήρησε το προβάδισμά του και πήρε τη νίκη με 89-84.

Τα δεκάλεπτα: 26-24, 46-45, 70-67, 89-84.  

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ