Παντελίδης: “Κατάθεση ψυχής”

Παρά τον άδοξο αποκλεισμό της ομάδας του, ο Σάββας Παντελίδης έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τις υψηλές αποδόσεις των παικτών του και την κατάθεση ψυχής που πραγματοποίησαν και στις δύο αναμετρήσεις με την Hibernian. Θεώρησε άδικο τον αποκλεισμό, μιας και στις δύο αναμετρήσεις η εικόνα τις ομάδας του ήταν εμφανώς καλύτερη από αυτή της Hibernian.

Επιπλέον, ο Έλληνας τεχνικός στάθηκε και στο σημείο πως δεν πρέπει να συγχέουμε καταστάσεις. Άλλο πράγμα η υπόθεση της Ευρώπης και οι δύο μόνο αυτές αναμετρήσεις που έδωσε ο Αστέρας και άλλο πράγμα η ελληνική Superleague. Ο Αστέρας για να έχει μία ανάλογη πορεία σαν της περσινής χρειάζεται περισσότερη ενίσχυση και πως μαζί με την διοίκηση ψάχνουν πυρετωδώς, μέχρι να κλείσει η μεταγραφική περίοδος, να καλύψουν τα δύο-τρία κενά στο ρόστερ με κάποιες αξιόλογες μεταγραφές.

 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Έλληνας τεχνικός στην συνέντευξη τύπου:

 

“Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, στους παίκτες μου που πραγματικά στο δεύτερο ημίχρονο είχαν μια εικόνα συγκινητική και από πλευράς προσπάθειας και από πλευράς ενέργειας μέσα στο παιχνίδι. Μην ξεχνάμε ότι σήμερα συμπληρώσαμε έναν μήνα που έχουμε ξεκινήσει και το μόνο που μπορώ να δώσω είναι πραγματικά συγχαρητήρια. Τα παιδιά κατέθεσαν την ψυχή τους. Πιστεύω ότι με τόσες ευκαιρίες που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο αυτός που αδικείται όσον αφορά τη συνολική πρόκριση είμαστε εμείς. Ουσιαστικά, η Χιμπέρνιαν είχε ένα πολύ καλό ρόστερ συνολικά κι εμείς είχαμε το πρώτο ημίχρονο του πρώτου αγώνα αλλά και το σημερινό δεύτερο ημίχρονο που ήμασταν καταπληκτικοί. Όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο, αν δεν στέλνεις τη μπάλα στα δίχτυα στο τέλος αποκλείεσαι”.

Σήμερα ήρθε ένας αποκλεισμός, ήρθε όμως κι ένα μήνυμα για την ομάδα που θα έχει ο Αστέρας στη συνέχεια της σεζόν;

“Ο Αστέρας αν δεν ενισχυθεί σε κάποιες θέσεις δεν μπορεί να είναι αυτή η ομάδα. Χρειαζόμαστε ενίσχυση σε κάποιες θέσεις. Αυτό επιβάλλεται. Μην μπερδεύεστε. Τα παιδιά σήμερα έκαναν μια κατάθεση ψυχής. Ήταν όμως ένα διαφορετικό παιχνίδι, δεν είναι έτσι το πρωτάθλημα. Να μην κινηθούμε για το υπόλοιπο της σεζόν μ’ αυτή την εμφάνιση”.

Κύλησε το παιχνίδι έτσι όπως θα θέλατε;

“Θέλαμε το παιχνίδι να πάει σε χαμηλό σκορ. Δεν θέλαμε να ανοίξει το παιχνίδι γιατί η Χιμπέρνιαν είναι μια ομάδα που πετυχαίνει αρκετά τέρματα. Άρα μας συνέφερε το παιχνίδι να έχει χαμηλό τέμπο και να ορίσουμε εμείς το πότε θα ανοίξει το παιχνίδι. Σταθήκαμε άτυχοι στο πρώτο ημίχρονο και με το δοκάρι και με το γκολ που δεχτήκαμε, όμως συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Από’ κει και πέρα, μετά την αποβολή επειδή δεν είχαμε κι άλλα περιθώρια δώσαμε τα πάντα. Όσον αφορά το χρόνο που κάναμε την αντεπίθεσή μας, ναι εκεί περίπου θέλαμε να χτυπήσουμε. Όσον αφορά τον τρόπο, δεν είχαμε σχεδιάσει να χάνουμε στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε σχεδιάσει να κερδίζουμε”. 

Μιλήσατε για ενίσχυση, μπορείτε να μας πείτε σε ποιές θέσεις την χρειάζεστε;

“Δεν μπορώ να μιλήσω για θέσεις, χρειαζόμαστε όμως τουλάχιστον 2 προσθήκες”.

Προλαβαίνει η ομάδα να τις πραγματοποίησετε τώρα;

“Εγώ απλά λέω ότι αν δεν το κάνει, η ομάδα δεν μπορεί να έχει την περσινή πορεία. Γιατί τελείωσε τώρα η Ευρώπη και πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Καθαρά και να μην μπερδευόμαστε, κι εγώ δεν μπερδεύομαι”.

Για τον κόσμο που βρέθηκε σήμερα εδώ;

“Ενα μεγάλο ευχαριστώ. Θεωρώ ότι αν ήταν έτσι στο πρωτάθλημα ο κόσμος, ο Αστέρας θα έπαιζε πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο. Ο Αστέρας μπορεί να παίξει ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ πραγματικά. Σήμερα ήταν μία από τις λίγες φορές που ένιωσα ότι έπαιζα στο σπίτι μου”.

Είχαμε πολλά χρόνια να δούμε τον Αστέρα να παίζει έτσι με 10 ποδοσφαιριστές.

“Εγώ, θεωρώ ότι στα δύο παιχνίδια ο Αστέρας αποκλείστηκε γιατί δεν ήταν οι στιγμές μαζί μας. Και σήμερα δεχτήκαμε ένα γκολ στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους. Δεν νομίζω ότι ο αντίπαλος στο δεύτερο ημίχρονο στο Εδιμβούργο έπαιξε καλύτεα απ’ ότι παίξαμε εμείς στο σημερινό δεύτερο μέρος, εκείνοι όμως πέτυχαν 3 τέρματα”.

Πόσο πιστεύετε ότι θα επηρεάσει την ομάδα σας το ξεκίνημα της φετινής σεζόν που έγινε αρκετά νωρίς;

“Πρώτα απ’ όλα να ξέρετε ότι δεν στοχεύσαμε σ’ αυτά τα παιχνίδια. Δεν αλλάξαμε κάτι στην προετοιμασία μας. Δεν κάναμε προετοιμασία για να μπούμε στα δύο παιχνίδια καλά και μετά να έχουμε κενό. Έγινε μια πάρα πολύ σοβαρή δουλειά και αφού μπόρεσε η ομάδα ένα μήνα μετά την έναρξη της προετοιμασίας με 10 παίκτες να βγάλει αυτό που έβγαλε στο δεύτερο ημίχρονο, να είστε σίγουροι ότι έχει να βγάλει πολλά ακόμη. Σε αυτό το κομμάτι, σε ποιότητα χρειάζεται βοήθεια”.

 

{{youtube:_10S9_nav5c}}

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ