Παραιτήθηκε ο Μπόρισλαβ Μιχάιλοφ

Παραιτήθηκε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Βουλγαρίας, Μπόρισλαβ Μιχάιλοφ, έπειτα τις αλλεπάλληλες ρατσιστικές επιθέσεις των οπαδών, στο παιχνίδι κόντρα στην Αγγλία στα πλαίσια των προκριματικών του Euro 2020.

Η Βουλγαρία φιλοξένησε την Αγγλία, ωστοσο αν και οι Άγγλοι επικράτησαν με το επιβλητικό 6-0 η αναμέτρηση επισκιάστηκε από τα ρατσιστικά συνθήματα και χειρονομίες μίας μικρής μερίδας Βουλγαρων οπαδών, προς τους έγχρωμους ποδοσφαιριστές των Άγγλων.

«Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο η Βουλγαρία – μία χώρα, όπου διαφορετικές εθνότητες και θρησκείες ενώνονται και ζουν ειρηνικά, σεβόμενοι ο ένας τον άλλον – να συνδέει το όνομα της με ρατσιστικές συμπεριφορές», δήλωσε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Βουλγαρίας, Μπόρισλαβ Μιχάιλοφ πριν την παραίτηση του.

Το συγκεκριμένο ήταν το τρίτο σερί εντός έδρας ματς και περιστατικό, όπου οι οπαδοί των Βουλγάρων κατηγορούνται για ρατσιστική συμπεριφορά. Ήδη, τα πρώτα δύο, η ομάδα τιμωρήθηκε και πλέον αναμένεται η απόφαση της UEFA.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ