Παραμένει στην Α2 ο Ολυμπιακός, προβιβάζεται ο Διαγόρας Δρυοπιδέων

Η ΕΟΚ αποφάσισε να δώσει το δεύτερο εισιτήριο ανόδου στον δεύτερο της βαθμολογίας της Α2, Διαγόρα Δρυοπιδέων, ο οποίος μαζί με τον πρωτοπόρο Χαρίλαο Τρικούπη θα αγωνίζονται στα μεγάλα σαλόνια. Έτσι ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να αγωνίζεται και τη νέα χρονιά στην Α2 κατηγορία.

Στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ την Πέμπτη αποφασίστηκε η επικύρωση της βαθμολογίας της Basket League, χωρίς να υποβιβάζονται όμως οι Άρης και ΠΑΟΚ. Αντιθέτως, αποφασίστηκε να ανέβουν κανονικά δύο ομάδες από την Α2.

Η πρώτη είναι ο Χαρίλαος Τρικούπης, ως ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα, ενώ για το δεύτερο “εισιτήριο” υπήρχαν διάφορα σενάρια ότι θα μπορούσε να δοθεί ακόμη και στον Ολυμπιακό.

Κάτι τέτοιο δε θα συμβεί, όμως, αφού η ομοσπονδία αποφάσισε ότι η δεύτερη ομάδα που θα προβιβαστεί στη Basket League είναι ο Διαγόρας Δρυοπιδέων, αφού αυτός ήταν στη 2η θέση της βαθμολογίας όταν διακόπηκε η δράση λόγω κορωνοϊού.

Παράλληλα, από τον ΕΣΑΚΕ αποφασίστηκε ότι δεν υπάρχει το ενδεχόμενο αντικατάστασης ομάδων στο νέο πρωτάθλημα. Αν κάποια από τις 16 που θα βρίσκονται πλέον στη Basket League, δηλώσει αδυναμία να αγωνιστεί, μιας και θεσπίστηκαν κάποια αυστηρά κριτήρια, τότε το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με λιγότερες ομάδες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ