Πιτίνο: “Το να γκρινιάζεις για οτιδήποτε, δεν θα βοηθήσει”

Ο Ρικ Πιτίνο εξήγησε γιατί δεν είναι χαρούμενος με την εικόνα του Παναθηναϊκού, τόνισε πως όλοι είναι υπεύθυνοι για την κακή εικόνα, ξεκαθάρισε πως οι “πράσινοι” θέλουν 3-4 νίκες για την οκτάδα. Επίσης συνιστά ψυχραιμία, ενώ τόνισε πως πρέπει να σταματήσει η γκρίνια προς τους διαιτητές.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το παιχνίδι: “Προφανώς ο οργανισμός είναι απογοητευμένος. Ο κόσμος είναι απογοητευμένος, όπως όλοι με τέτοιες εμφανίσεις. Δεν κάνει καλό να φωνάζεις προς τους παίκτες και να τους αδειάσεις. Το να παραπονούμαστε για τα ριμπάουντ, τα λάθη, τα σουτ δε βοηθά. Γνωρίζουμε τα προβλήματα ως προπονητές και με επτά αγωνιστικές να απομένουν, πρέπει να βρούμε τις λύσεις.

Έχουμε 8/50 τρίποντα σε δύο παιχνίδια και δείχνει πόσο άσχημα σουτάρουμε. Ο Ιαν έκανε υπέροχη δουλειά για να είναι σε φόρμα και του δίνουμε συγχαρητήρια, ενώ δεν έχουμε άλλον στο χαμηλό ποστ.

Δεν είμαστε καλοί στα ριμπάουντ και είναι πρόβλημα όλη τη χρονιά. Η μεγαλύτερη απογοήτευση σε σχέση με πέρυσι είναι πως η περσινή ομάδα είχε τον αιφνιδιασμό. Πέρυσι είχαμε 15-18 αιφνιδιασμούς ανά αγώνα, αλλά φέτος έχουμε μόλις 5 αιφνιδιασμούς, αλλά είναι λογικό όταν δεν παίρνεις ριμπάουντ. Αφού δεν έχουμε τρανζίσιον, πρέπει να περιμένουμε από τζαμπ σουτ, που δεν είναι καλό σημάδι για εμάς. Αφού δεν έχουμε καλά ποσοστά, έχουμε αυτή την εικόνα”.

Για τους λόγους της κακής εικόνας: “Παίξαμε σκληρά με τον Ολυμπιακό και είχαμε πρόβλημα απέναντι στον ΜακΚίσικ που πήγαινε κάθετα στο καλάθι από τη μία άκρη στην άλλη. Δε μπορώ να εντοπίσω γιατί δεν υπάρχει η διάθεση… Όταν όμως χάνεις σουτ, η ψυχολογία στην άμυνα είναι χειρότερη, Μπορώ να πω 100 δικαιολογίες, αλλά είμαστε αυτοί που είμαστε. Αν δεν έχεις καλό παιχνίδι στο χαμηλό ποστ και σουτ, τότε πρέπει να έχεις καλή άμυνα και να σκοράρεις στον αιφνιδιασμό. Ακόμα και στις καλές εμφανίσεις, δεν πλησιάζουμε τους περσινούς πόντους στο τρανζίσιον. Δεν έχουμε το μέγεθος και τη δύναμη, όπως με την ΤΣΣΚΑ. Ακόμα και ο Κώστας Κουφός κυριάρχησε στο χαμηλό ποστ”.

Για τις τέσσερις σερί ήττες και πώς ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει: “Δεν είναι εύκολο, είναι δύσκολο. Δεν υπάρχει εύκολη απάντηση, γιατί χάνουμε και μπορώ να πω 5-6 πράγματα σε τεχνικό επίπεδο. Η μόνη απάντηση είναι να παίξεις φοβερή άμυνα, με αυταπάρνηση. Αν το κάνεις, θα έχεις ευκαιρία να νικήσεις. Αν όμως αφήσεις τον αντίπαλο να δημιουργήσει μις ματς και σε ντριπλάρουν, τότε δεν μπορείς. Δοκιμάσαμε πιο ψηλό σχήμα, αλλά είχαμε άλλα προβλήματα. Μπορώ να δοκιμάσω ζώνη, έχω σκεφτεί τη ζώνη, αλλά δεν έχω εύκολη απάντηση.

Είναι πολύ λίγα τα ματς που ήμουν χαρούμενος και μπορούσα να πω μπράβο. Ηταν μόνο σε 1-2 παιχνίδια όλη τη χρονιά, ακόμα και σε νίκες. Ως προπονητής το λέω. Πρέπει να πάρουμε 4 νίκες σε 7 αγωνιστικές και παίζοντας σκληρά δεν αρκεί. Πρέπει να εκτελέσουμε και στις δύο πλευρές. Πρέπει να εκτελέσουμε και δεν το κάνουμε. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι γι’ αυτό.

Ένα από τα λάθη που μπορούμε να σταματήσουμε είναι να παραπονούμαστε στους διαιτητές. Αυτό σήμερα μας κόστισε 8 αιφνιδιασμούς. Χαλάει το μομέντουμ και πρέπει να σταματήσει, είναι πολύ ενοχλητικό.”

Για το αν μπορεί να ονοματίσει κάποιος λάθος του σε αυτή τη θητεία: “Θεωρώ ότι προπονούμαστε καλά. Σας είπα ότι δεν έχουμε παιχνίδι στο χαμηλό ποστ. Δεν αμυνόμαστε καλά, δεν είμαστε καλοί στο ριμπάουντ. Δεν είναι μόνο ένα που θέλω να βελτιώσω, αλλά τουλάχιστον 7. Είμαι αισιόδοξος από τη φύση μου, αλλά δεν είμαι σίγουρος, απλά ελπίζω.

Λέω στους παίκτες μου να προσπαθήσουν να μαρκάρουν ψηλά. Στο ΝΒΑ αν προσπαθήσεις να μαρκάρεις τα σουτ, ο αντίπαλος θα έχει 42%, αλλιώς ο αντίπαλος θα έχει υψηλά ποσοστά. Στα δύο τελευταία ματς έχουμε 50 τρίποντα. Από τα 50 τρίποντά μας, τα 45 ήταν ελεύθερα. Αν εξαιρέσουμε 5-6 σουτ βιαστικά, τα υπόλοιπα ήταν ανοικτά και δυστυχώς δεν τα βάλαμε. Δεν κάνει καλό να χτυπάς τους παίκτες γιατί μετακινεί το φταίξιμο εκεί που δεν πρέπει. Να είσαι θετικός και να προσπαθείς να νικήσεις σε κάθε παιχνίδι. Από άποψη προπονητική, καμία μέρα δεν είμαι χαρούμενος, όχι όσον αφορά τους παίκτες, αλλά για την εκτέλεση που έχουμε στους αγώνες σε πολλούς τομείς.

Όμως επειδή έχω θετική ενέργεια και θέλω να δίνω κίνητρο. Είμαι ευχαριστημένος με την ομάδα και θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα. Έχουμε 7 αγώνες και μετά πρέπει να πάρουμε αποφάσεις.

Η Φενέρ θέλει τη νίκη, η Μακάμπι τη θέλει. Δεν αρκούν 1-2 νίκες, αλλά θέλουμε 3-4. Αυτό δεν είναι ενδεικτική της ομάδας μας. Ημασταν πολύ κακοί, αλλά δεν ήταν ενδεικτική. Η ΤΣΣΚΑ κυριάρχησε, αλλά αυτό που δείξαμε, δεν είναι αυτό που είμαστε”.

Για το μικρό χρόνο συμμετοχής των περισσότερων ψηλών του και του Φρεντέτ: “Προσπαθώ να αποφύγω τα μις ματς και στα τελευταία 4 ματς δεν το έχουμε αποφύγει. Δεν ήμουν χαρούμενος με τον Παπαγιάννη, αλλά με τον Βουγιούκα. Εβαλα πιο πολύ τον Μήτογλου, ενώ ο Μπέντιλ έπαιξε παρότι πονάει. Γι’ αυτό προχωράμε έτσι”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ