Πολύ κακό για το τίποτα

Πέντε απουσίες πριν το ματς και άλλες δυο στη διάρκεια του. Ενας κάκιστος αγωνιστικός χώρος. Εστω κι έτσι όμως ο ΑΡΗΣ έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Λάρισα, χάρη στο τελικό 0-0

Οι “κιτρινόμαυροι” έχασαν στο 33′ τον Κωνσταντινίδη και στο ημίχρονο τον Βέλεθ παίζοντας ήδη με σύνθεση… ανάγκης, έχοντας όμως τις καλές στιγμές ακόμα και για να πάρουν το ματς αλλά αυτές σταμάτησαν στην άμυνα των γηπεδούχων και τον Κρίστινσον.

Λάρισα: Η… σταθερή “συνταγή” του Φέστα (4-3-3)

Ο Ιταλός τεχνικός της ΑΕΛ στηρίχτηκε επί το πλείστον στο πετυχημένο σχήμα του τελευταίου διαστήματος για το παιχνίδι με τον ΑΡΗ. Ο Κρίστινσον ήταν κάτω από τα δοκάρια. Καρανίκας-Γιακιμόφσκι ήταν οι πλάγιοι μπακ, με τους Ζίζιτς-Γκόικοβιτς δίδυμο στα στόπερ. Ο Φατιόν με τον Μιλοσάβλιεβιτς και τον Σεσέροβιτς ήταν η τριάδα στο κέντρο. Ντέλετιτς-Μπαργκάν κάλυπταν τα επιθετικά άκρα και στην κορυφή ξεκίνησε ο Νουνιτς με τον Σεσέροβιτς λίγο πιο πίσω.

ΑΡΗΣ: Ντεμπούτο για Κόρχουτ (4-2-3-1)

Ο Ούγγρος πήρε με το καλημέρα φανέλα βασικού από τον Σάββα Παντελίδη. Ο Ούγγρος ξεκίνησε στα αριστερά της επίθεσης, με τον Γκαρσία στα δεξιά και τον Μαρτίνες να είναι πίσω από τον Ντιγκινί.
Ο Μπάσα ήταν το άλλο νέο πρόσωπο της ενδεκάδας, αποτελώντας τον παρτενέρ του Ματίγια στη μεσαία γραμμή. Σταθερή παρέμεινε η αμυντική γραμμή, την οποία αποτελούσαν οι Κωνσταντινίδης, Βέλεθ, Δεληζήσης και Βαλεριάνος -από τα δεξιά προς τα αριστερά- με τον Κουέστα στο τέρμα.

Ξεκίνημα με… ξύλο

Το πρώτο 20λεπτο πέραν μίας τελικής για τη Λάρισα με τον Μπαργκαν, είχε δύο ομάδες που αναλώθηκαν σε παιχνίδι δύναμης. Με πολλές μονομαχίες, νεύρα και κακό θέαμα από ΑΕΛ και ΑΡΗ

Ισορρόπησε και απείλησε ο ΑΡΗΣ

Από το 20′ και μετά η ομάδα του Παντελίδη άρχισε να κρατάει περισσότερο τη μπάλα και να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, ψάχνοντας με μεγαλύτερη επιμονή την καλή στιγμή στα καρέ του Κρίστινσον. Αφού τα σουτ των Ντιγκινί (22′) και Γκαρσία δεν αποτέλεσαν πρόβλημα για τον Ισλανδό, ήρθε ίσως η καλύτερη στιγμή των “κιτρινόμαυρων” στο πρώτο μέρος. Στο 27′ ο Κόρχουτ με εξαιρετική μπαλιά στον χώρο βρήκε τον Γάλλο, αυτός πλάσαρε αλλά ο Γκόικοβιτς τελευταία στιγμή απομάκρυνε τη μπάλα σε κόρνερ. Δευτερόλεπτα νωρίτερα βέβαια η ΑΕΛ είχε τη δική της μεγάλη φάση, με τον Κουέστα να αποκρούει εντυπωσιακά την κοντινή προβολή του Μπαργκάν.

Ακόμη ένα πρόβλημα

Τα προβλήματα δεν σταμάτησαν ούτε σε αυτό το ματς για τον Σάββα Παντελίδη, ο οποίος… έκαψε γρήγορα την μία από τις τρεις αλλαγές του. Ο Κωνσταντινίδης… έπεσε θύμα του κάκιστου αγωνιστικού χώρου και στο 33′ βγήκε αλλαγή με πρόβλημα στο δεξί πόδι, με τον Τζανακάκη να περνάει στη θέση του.

Ο θετικός Κόρχουτ

Ο Ούγγρος πήρε πρωτοβουλίες από την αριστερή πλευρά και προσπάθησε να παίξει απλά σημαδεύοντας την περιοχή. Το έκανε στη φάση του 27′ και το επανέλαβε δέκα λεπτά αργότερα με την παράλληλη πάσα του από τα αριστερά, την οποία ο Ντιγκινί δεν πρόλαβε για λίγο με τον Κρίστινσον να μην ελέγχει τη φάση.

Πάλι αναγκαστική αλλαγή!

Την ώρα που ακόμα στον ΑΡΗ προσπαθούσαν να δουν τι συμβαίνει με τον Κωνσταντινίδη, στο ημίχρονο έχασαν και τον Βέλεθ. Ο Ισπανός τραυματίστηκε προς το τέλος του πρώτου μέρους και δεν βγήκε στην επανάληψη, με τον Ιντζόγλου να μπαίνει στη θέση του και τον Μπάσα να πηγαίνει στα στόπερ.

Από μία φάση και… 0-0

Η εικόνα στο δεύτερο μέρος δεν ήταν ίδια με το πρώτο. Ο ΑΡΗΣ βέβαια δεδομένων των συνθηκών συνέχισε να πατάει καλά αλλά απείλησε μόλις μά φορά. Στο 75′ Ο Κόρχουτ με… γλυκιά σέντρα βρήκε τον Ντιγκινί στην περιοχή και ο Κρίστινσον απομάκρυνε πολύ δύσκολα την κεφαλιά του Γάλλου, σε μία ακόμα μεγάλη στιγμή για τους Θεσσαλονικείς. Η Λάρισα είχε τη δική της φάση στο 69′ όταν η προσπάθεια του Μιλοσάβλιεβιτς σταμάτησε στο δοκάρι, με το 0-0 να είναι τελικά το αποτέλεσμα του αγώνα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φώτης Φωτιαδης (Καστοριάς)
ΒΟΗΘΟΙ: Νικόλας Σάββας (Σερρών), Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας)
4ος: Βαγγέλης Γρατσάνης (Τρικάλων)
ΓΚΟΛ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 60′ Φατιόν, 67′ Σεσέροβιτς, 82′ Ντέλετιτς, 87′ Σικάφκα/25′ Μπάσα, 55′ Τζανακάκης, 65′ Ιντζόγλου
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μπαργκάν (68′ Σικάφκα), Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Γιακιμόφσκι, Ζίζιτς, Καρανίκας, Σεσέροβιτς (82′ Ακόστα), Νούνιτς (88′ Πίτι), Γκόικοβιτς, Φατιόν
ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Κωνσταντινίδης (33΄Τζανακάκης), Βέλεθ (46′ Ιντζόγλου), Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Μπάσα, Ματίγια, Μαρτίνες, Κορχούτ (83′ Παυλίδης), Γκαρσία, Ντιγκινί

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ