Πονοκέφαλοι ενόψει Mουντιάλ

Λιγότερο από τρεις μήνες πριν την έναρξη του μουντιάλ η ατμόσφαιρα …μυρίζει μπαρούτι με την ένταση να κλιμακώνεται σε ότι αφορά στις σχέσεις Ρωσίας – Μεγάλης Βρετανίας μετά τη νέα δήλωση του υπουργού εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον περί παραλληλισμού του Βλάντιμιρ Πούτιν με τον Αδόλφο Χίτλερ!

Ο Βρετανός υπουργός εξωτερικών έβαλε κι άλλο λάδι στη φωτιά μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του με τις οποίες άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πάει η Αγγλία στο επερχόμενο μουντιάλ της Ρωσίας λόγω του πρόσφατου πολύ σοβαρού για την παγκόσμια διπλωματία περιστατικού με τον θάνατο του πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ στο Σαλισμπερι στις αρχές Μαρτίου. Γεγονός που σε συνδυασμό με την αποχώρηση μεγάλων Αμερικανικών Εταιριών-χορηγών (Coca Cola, Mc Donalds κλπ) από την FIFA λόγω Ρωσίας, έχουν κάνει ακόμα μεγαλύτερο τον πονοκέφαλο της διεθνούς ομοσπονδίας Τζιάνι Ινφαντίνο.

Τα νεότερα στον …ψυχρό πόλεμο που έχει επηρεάσει θέλοντας και μη και το ποδόσφαιρο, έχουν να κάνουν με τις νέες δηλώσεις του Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος συμφώνησε με Βρετανό βουλευτή στην άποψη του τελευταίου περί παραλληλισμού του Βλάντιμιρ Πούτιν με τον Αδόλφο Χίτλερ!

“Ο χαρακτηρισμός σας για το τι θα συμβεί στη Μόσχα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, σε όλες τις (αθλητικές) εγκαταστάσεις, ναι πιστεύω ότι ο παραλληλισμός με τους Ολυμπιακούς που έγιναν στο Βερολίνο το 1936 είναι ασφαλώς σωστός” είπε ο Τζόνσον.

“Ο οποιοσδήποτε συσχετισμός και υπόνοια ομοιότητας της Ρωσίας και της χιτλερικής Γερμανίας είναι απαράδεκτος” απάντησε επί του θέματος η υπεύθυνη επικοινωνίας του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα που κατηγόρησε τον Τζόνσον πως έχει “δηλητηριαστεί” με μίσος και θυμό την ώρα που μάλιστα εκπροσωπεί μια πυρηνική δύναμη.

 

“Χέρι” για τη …Σαμάρα

Δεν έφταναν όλα αυτά, η FIFA εξέφρασε και τη δυσαρέσκειά της για την καθυστέρηση κατασκευής του αγωνιστικού χώρου στο γήπεδο της Σαμάρα, το οποίο θα φιλοξενήσει αγώνες του μουντιάλ. Συγκεκριμένα η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία προειδοποίησε τη Ρωσία για την πορεία των έργων στο γήπεδο της Σαμάρα. Το γήπεδο στη Σαμάρα θα φιλοξενήσει 4 παιχνίδια των ομίλων, συμπεριλαμβανομένης της αναμέτρησης μεταξύ Ρωσίας και Ουρουγουάης στις 25 Ιουνίου, μία αναμέτρηση για τη φάση των “16” και μία στη φάση των προημιτελικών.

Ο σύμβουλος και μέλος της επιτροπής αγώνων της FIFA  Κόλιν Σμιθ, δήλωσε σχετικά:  “Έχουμε διαπιστώσει μεγάλη καθυστέρηση στη πόλη της Σαμάρα. Αν και έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος, οι καθυστερήσεις είναι εμφανείς. Υπάρχει ακόμα ένα μεγάλο έργο που πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα!”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ