Πρεμιέρα με το δεξί… του Λάζαρου!

Με το σύνθημα «θρύλε γερά, πρωτάθλημα ξανά» από τον κόσμο του, ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον Λεβαδειακό για την 1η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Σκόρερ για την ομάδα του Πειραιά ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με ένα εντυπωσιακό φάουλ στο 61’.

Στο 41’ οι «ερυθρόλευκοι» απέτυχαν να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Επασί απέκρουσε το πέναλτι του Φορτούνη.

Ωστόσο, ο «άτυχος» της βραδιάς ήταν ο Γκερέρο, ο οποίος έχασε σωρεία ευκαιριών.

Το ματς

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα και συγκεκριμένα τον Μεριά στο κέντρο της άμυνας και τον Βασίλη Τοροσίδη στα χαφ. Ο οποίος ωστόσο, καθώς δεν είναι η φυσική του θέση αυτή, δεν έδινε την απαιτούμενη ταχύτητα στο κέντρο. Επιπλέον, ο Πάρντο, επηρεασμένος από την απραξία, δεν έδινε τις βοήθειες που θα μπορούσε.

Αντίθετα, Φορτούνης-Λάζαρος-Γκερέρο, και πάλι έδειξαν τα καλά τους στοιχεία και δημιούργησαν επιθέσεις.

Η ομάδα δεν είχε την εικόνα που είχε εναντίον της Μπέρνλι. Ναι μεν επιθετικά έβγαε προσπάθειες και έκανε ευκαιρίες, ανασταλτικά ωστόσο, ο Λεβαδειακός έβρισκε χώρους που όμως δεν μπόρεσαν να γίνουν ουσιαστικές αντεπιθέσεις.

Ο Λεβαδειακός πήγε να απειλήσει στο 2ο λεπτό, με τον Τσαμπούρη να εκτελεί φάουλ και την προβολή του Σουμπίνιο να περνά εκτός.

Στο 5’ ο Τσιμίκας σέντραραε από αριστερά, ο γκερέρο έπιασε την κεφαλιά, η οποία πέρασε λίγο άουτ.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την απόλυτη κυριαρχία στο ματς, βγάζοντας συνεχώς επιθέσεις.

Στο 17’ ένα μακρινό σουτ του Καμαρά πέρασε περίπου μισό μέτρο πάνω από το κάθετο δοκάρι. Ίδια τύχη είχε ακόμα ένα σουτ του ίδιου στο 38’, αυτή τη φορά μέσα από την περιοχή.

Ένα λεπτό μετά, ωραίο πλασέ του Λάζαρου πήγε στην αγκαλιά του Επασί.

Στο 40’ ο Φορτούνης μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Ζησόπουλο. Το πέναλτι εκτέλεσε ο ίδιος, αλλά ο Επασί έπεσε σωστά και το απέκρουσε.

Στο 45’ ο Ζορντάο βρίσκει τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή ωστόσο να μην δίνει κάτι.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Πέδρο Μαρτίνς πέρασε στο ματς τους Μπουχαλάκη και Χασάν στη θέση των Τοροσίδη και Πάρντο. Δηλαδή των δύο παικτών που έτρεξαν λιγότερο.

Στο 59’ ο Χασάν ξεμαρκαρίστηκε ωραία, πλάσαρε όμως η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι. Ένα λεπτό μετά, ο ίδιος έπιασε ένα ανάποδο ψαλίδι σε σέντρα του Φορτούνη με την μπάλα να μην του κάνει ούτε τότε το χατίρι.

Στο 61’ ήρθε και το γκολ! Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με ένα ασύλληπτο φάουλ μερικά μέτρα έξω από την περιοχή, έστειλε με πολλά φάλτσα τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

Στο 66’ Λάζαρος και Χασάν συνεργάστηκαν, η μπάλα έφτασε στον Γκερέρο, ο οποίος προ του εξερχόμενου Επασί, δεν κατάφερε να τον νικήσει.

Στο 69’ ο Φορτούνης σούταρε από διαγώνια θέση με τον Επασί να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 76’ ο Καμαρά δοκίμασε ακόμη ένα σουτ, με τον τερματοφύλακα να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στην εκτέλεσή του, ο Γκερέρο δεν κατάφερε να σκοράρει εξ επαφής, καθώς η μπάλα κόντραρε στον Επασί.

Στο 82’ ο Γκερέρο επιχείρησε να κρεμάσει τον Επασί, αλλά ο τελευταίος έδιωξε. Κάτι ανάλογο έγινε και στο 92′, αυτή τη φορά με κοντινό πλασέ.

Στα τελευταία λεπτά, ο Λεβαδειακός έκανε κάποιες επιθέσεις, αλλά χωρίς να ανησυχήσει ο Ολυμπιακός.

Πλέον, οι “ερυθρόλευκοι” στρέφουν την προσοχή τους στη ρεβάνς με τη Μπέρνλι στην Αγγλία, την προσεχή Πέμπτη.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Μεριά, Βούκοβιτς, Καμαρά, Τοροσίδης (46’ Μπουχαλάκης), Χριστοδολόπουλος, Πάρντο (46’ Χασάν), Φορτούνης (87’ Νάτχο), Γκερέρο.

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Επασί, Όμο (71’ Καραχάλιος), Νανγκίς (63’ Σαβαντογκό), Μαρκόφσκι, Ζησόπουλος, Γιακουμάκης, Τσαμπούρης, Ζορντάο, Κρέντα (79’ Αντιλέχου), Μητρόπουλος, Σουμπίνιο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ