Πρεμιέρα με VAR και χωρίς νικητή στη Λαμία

Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη Λαμία στο ΔΑΚ, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της super league 1.

Χρησιμοποιήθηκε το VAR για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Μάλιστα έπαιξε καθοριστικό ρόλο και στη φάση του γκολ του Παναθηναϊκού. Επίσης, από φέτος θα δέχονται κίτρινες κάρτες και οι προπονητές και την αρχή έκανε ο τεχνικός της Λαμίας, Σωτήρης Αντωνίου.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την παράδοση να βάζουν δύσκολα στους «πράσινους» και αυτή την φορά απέσπασαν τον βαθμό της ισοπαλίας. Άνοιξαν το σκορ με τον Ρόμανιτς, μετά το τραγικό λάθος του Διούδη, αλλά οι «Πράσινοι» κατάφεραν να ισοφάρισυν με το πέναλτι του Μακέντα.

O αγώνας:

Το πρώτο ημίχρονο είχε λιγοστές φάσεις, αλλά περισσότερη χρήση του VAR!

O Παναθηναϊκός αν και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχε την κατοχή της μπάλας, προσπάθησε να βρει χώρους στην επίθεση, όμως η Λαμία τους είχε κλείσει καλά, εμποδίζοντας τους φιλοξενούμενους.

Στο 20ο λεπτό ο Παναθηναϊκός είχε καλή ευκαιρία για να σκοράρει με τον Δώνη, αλλά οι γηπεδούχοι έδιωξαν την μπάλα, βγάζοντας αντεπίθεση, όμως ο Διούδης δεν υπολόγισε σωστά την μπάλα, με αποτέλεσμα να κάνει λανθασμένη έξοδο και ο Ρόμανιτς τσίμπησε τη μπάλα και σε κενό τέρμα, άνοιξε το σκορ (1-0).

Στη συνέχεια οι «Πράσινοι» πίεσαν περισσότερο και έψαξαν την ισοφάριση και τα κατάφεραν στο 34ο λεπτό. Ο Μακέντα σούταρε έξω από την περιοχή, ο Πλιάτσικας βρήκε τη μπάλα με το χέρι και ο διαιτητής με την βοήθεια του VAR, υπέδειξε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ιταλός επιθετικός του Παναθηναϊκού, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες 1-1 στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο μέρος δεν ξεκίνησε με τον ίδιο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να παίζουν “καταστροφικό” ποδόσφαιρο και κυρίως να έχουν αρκετές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου.

Έτσι εξελίχθηκε όλο το δεύτερο ημίχρονο, χωρίς ουσιαστικές φάσεις και με την ομάδα του Αντωνίου να προσπαθεί κυρίως με τις αντεπιθέσεις. Από την άλλη ο Παναθηναικός δεν κατάφερε να απειλήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα και ο αγώνας έμεινε ισόπαλος 1-1.

Κίτρινες: Βάντερσον, Πλιάτσικας, Βύντρα, Αντωνίου – Μακέντα, Ινσούα, Δώνης

ΛΑΜΙΑ (Σωτήρης Αντωνίου): Βελλίδης, Σάλιακας (92′ Τσούκαλος), Βύντρα, Αντέτζο, Σκαρντοβέλι, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Πλιάτσικας, Ρόμανιτς (76′ Σκόνδρας), Καραμάνος, Τουράμ (62′ Βασιλόγιαννης)
Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (81′ Μπουζούκης), Ζαχίντ, Χατζηθεοδωρίδης (60′ Mολό), Κολοβός, Μακέντα.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ