Προβλημάτισαν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ

Χωρίς να προσφέρουν το θέαμα που περίμεναν οι ποδοσφαιρόφιλοι από ένα παιχνίδι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ, οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1, αλλά σημαντικό και για τους δύο συλλόγους είναι ότι πλέον αυτό το ντέρμπι κρίνει τετράδα και όχι τίτλο.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, κυριάρχησαν σε μεγαλύτερα διαστήματα από τους “Κανονιέρηδες”, αλλά ένα λάθος της άμυνας, έδωσε “δώρο” την ισοφάριση στους αντιπάλους τις.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον ΜακΤόμινεϊ για να ισοφαρίσει η ομάδα του Έμερι με τον Ομπαμεγιάνγκ. Η Άρσεναλ βρίσκεται στην 4η θέση με 12 β., ενώ η Γιουνάιτεντ είναι στην 10η με 9β.

Ο αγώνας:

Πρώτες φάσεις, αυτές των φιλοξενούμενων, πραγματοποιώντας τρεις σέντρες σε μία φάση, αλλά χωρίς απειλή για τον Ντε Χέα στο 19ο λεπτό. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία από τον Περέιρα, σούταρε, αλλά ο Λένο με διπλή επέμβαση τελείωσε τον κίνδυνο στο 29′.

Βρήκε λίγο χώρο ο Πεπέ από την πάσα του Σάκα στο 30′, αλλά το σουτ ήταν βιαστικό και η μπάλα πήγε πολύ ψηλά. Ο Ιβοριανός απείλησε ξανά τον Ισπανό τερματοφύλακα, αλλά αυτός μάζεψε εύκολα το σουτ του στο 36ο λεπτό.

Ο Ράσφορντ έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά ο Σωκράτης τον πρόλαβε και αποσόβησε τον κίνδυνο στο 43′. Πρώτα ο Σάκα έφυγε στη κόντρα, σούταρε, ο Ντε Χέα απέκρουσε και νίκησε και τον Γκεντουζί που σούταρε στη συνέχεια στο 45′.

Ο ΜακΤόμινεϊ νίκησε με σουτ έξω από την περιοχή τον Λένο και άνοιξε το σκορ στο 45+1′. Ένα απίθανο σουτ που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Γερμανό κίπερ, μένοντας ακίνητος.

Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, βρήκε την Γιουνάιτεντ να προηγείται απέναντι στους Κανονιέρηδες με ένα γκολ στις τελευταίες φάσεις, σε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι με αρκετές κάρτες.

Στο δεύτερο μέρος και στο 52′ ο Τορέιρα δεν έπιασε καλά το γυριστό μέσα από την περιοχή και ο Ντε Χέα απέκρουσε εύκολα.

“Τραγικό” λάθος της άμυνας της ομάδας του Σόλσκιερ, ο Σάκα πήρε τη μπάλα, πάσαρε στον Ομπαμεγιάνγκ με αυτόν να νικάει τον Ντε Χέα στο 59′. Το γκολ ακυρώθηκε πρώτα ως οφσάιντ, αλλά μέσω του VAR φάνηκε ότι καλυπτόταν. Τελικά η Άρσεναλ ισοφάρισε σε 1-1.

Ακόμα μία ευκαιρία, εκμεταλλευόμενη το μομέντουμ η Άρσεναλ, απείλησε με τον Γκεντουζί, αλλά το σουτ πήγε λίγο άουτ στο 60′. Ο Πογκμπά έφερε τη πρώτη φάση μετά την ισοφάριση για τους γηπεδούχους, με το πλασέ του έξω από την περιοχή να περνάει ελάχιστα άουτ στο 65′.

Πολύ επικίνδυνη φάση με τη κεφαλιά του ΜακΤόμινεϊ στο 70′, πέρασε ελάχιστα άουτ μετά από κόρνερ. Ο Μαγκουάιρ με ένα σουτ έξω από τη περιοχή απείλησε τον Λένο στο 73′.

Στα τελευταία λεπτα το ματς πήρε “φωτιά” και στο 88′ ένα πλασέ του Θεμπάγιος πέρασε αρκετά μέτρα άουτ.

Απίθανη επέμβαση του Λένο σε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ράσφορντ στο 90+1′. Ο Νέλσον έκανε ένα αδύναμο πλασέ στον Ντε Χέα στο 90+2′.

Ένα φάουλ στα πλάγια της περιοχής του Ντε Χέα, πέρασε ανεκμετάλλευτο με αυτή να είναι η τελευταία φάση στο 90+5′ και με τις δυο ομαδες να μένουν στο 1-1.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Γιανγκ, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Τουανζέμπε, ΜακΤόμινεϊ, Πογκμπά, Περέιρα (74′ Γκρίνγουντ), Λίνγκαρντ (74′ Φρεντ), Τζέιμς, Ράσφορντ

Άρσεναλ (Έμερυ): Λένο, Κολάσινατς, Λουίζ, Παπασταθόπουλος, Τσέιμπερς, Τσάκα, Γκεντουζί, Τορέιρα (55′ Θεμπάγιος), Σάκα (80′ Γουίλοκ), Ομπαμεγιάνγκ, Πεπέ (74′ Νέλσον)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ