Προκρίθηκε στον τελικό η Ρίβερ Πλέιτ

Στον τελικό του «Copa Libertadores» προκρίθηκε η Ρίβερ Πλέιτ, μετά από έναν αγωνιώδες  ημιτελικό στη Βραζιλία κόντρα στην Γκρέμιο.

Οι Αργεντίνοι νίκησαν 2-1 μέσα στην έδρα της βραζιλιάνικης ομάδας, με τον διαιτητή να κάνει χρήση του VAR λίγο πριν το φινάλε και να καταλογίζει πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων, σε ανατροπή του Νάτσο Σκόκο, που ευστόχησαν και προκρίθηκαν στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Η Γκρέμιο νίκησε στον πρώτο αγώνα στο «Μπουένος Αϊρες» με 1-0, κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ στο 36΄και φαινόταν το φαβορί για την πρόκριση. Όμως η παρέα του Σκοκο είχε άλλη γνώμη και ισοφάρισε σε 1-1 με την κεφαλιά του Μπορέ στο 82΄, έξι λεπτά αργότερα έγινε η φάση του ματς. Ο Σκόκο σούταρε και, ύστερα από τις αντιδράσεις του ίδιου και των συμπαικτών του, ο διαιτητής έκανε χρήση του VAR και φάνηκε πως ο Μπρεσάν βρήκε τη μπάλα με το χέρι.

Στο 5΄ των καθυστερήσεων ο Μαρτίνες ευστόχησε απ’ την άσπρη βούλα και χάρισε στην ομάδα του την πρόκριση στον τελικό, όπου υπάρχει πιθανότητα η Ρίβερ να παίξει κόντρα στην «αιώνια αντίπαλο» της στην Αργεντινή, την Μπόκα Τζούνιορς, η οποία αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Παλμέιρας, έχοντας το πλεονέκτημα της νίκης με 2-0 στον πρώτο ημιτελικό στο Μπουένος Αϊρες.

Αξίζει να αναφερθεί πως  ο Ουρουγουανός διαιτητής, Αντρέ Κούνια, πέρασε δύσκολο βράδυ στην έδρα της Γκρέμιο. Οι παίκτες της βραζιλιάνικης ομάδας άρχισαν να σπρώχνουν τον διαιτητή και εκείνος απέβαλε τον Μπρεσάν με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Χαρακτηριστικό τόσο της καθυστέρησης λόγω της χρήσης του VAR στη συγκεκριμένη φάση, όσο και των διαμαρτυριών μετά την υπόδειξη του πέναλτι ήταν το γεγονός ότι ο Κούνια αναγκάστηκε να κρατήσει επιπλέον 14 λεπτά στο ματς! Μάλιστα ο διαιτητής έγινε «στόχος» του πάγκου της Γκρέμιο και της κερκίδας και αναγκάστηκε να ζητήσει την παρέμβαση της αστυνομίας για να αποχωρήσει στα αποδυτήρια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ