Προχωρημένες επαφές με Ουέμπερ ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός βρήκε στο πρόσωπο του Μπριαντέ Ουέμπερ τον γκαρντ που αναζητούσε εδώ και αρκετούς μήνες για να ενισχύσει την περιφέρεια. Η ερυθρόλευκη ΚΑΕ έχει προχωρημένες επαφές με τον ατζέντη του παίκτη, αλλά συμφωνία δεν έχει επέλθει μέχρι στιγμής. Η επιθυμία για συνεργασία και από τις δύο πλευρές είναι δεδομένη, αλλά απομένουν να τεθούν επί τάπητος οι τελευταίες λεπτομέρειες πριν υπογράψουν το συμβόλαιο συνεργασίας, ο Ολυμπιακός και ο Ουέμπερ.

Ο υποψήφιος μεταγραφικός στόχος της ομάδας του Πειραιά έχει γεννηθεί στις 29 Δεκεμβρίου 1992 στο Τσέζαπικ της Βιρτζίνια και έπαιξε κολλεγιακό μπάσκετ στο VCU Rams men’s basketball team (Virginia Commonwealth University). Είναι εξαιρετικός αμυντικός, με έφεση στα κλεψίματα, όπως αποδεικνύεται και από το γεγονός πως είναι τρίτος σε κλεψίματα (με 374, 11 λιγότερα από τον πρώτο) στη λίστα όλων των εποχών στο NCAA. Mε τη φανέλα του VCU αναδείχτηκε κορυφαίος αμυντικός για τρεις σεζόν (2013-15) στην Ατλάντικ.

Δεν επελέγη στο ντραφτ του ΝΒΑ και είχε σύντομη θητεία στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Τον Ιανουάριο του 2015 είχε υποστεί ρήξη χιαστού και έσω συνδέσμου, με αποτέλεσμα να χάσει μέρος εκείνης της σεζόν στο NCAA και να είναι τραυματίας όταν έγινε η επιλογή του ντραφτ εκείνο το καλοκαίρι. Έχει μόλις 42 συμμετοχές στο ΝΒΑ (40 στην κανονική περίοδο με Μέμφις Γκρίζλις, Μαϊαμι Χιτ, Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Σάρλοτ Χόρνετς και Χιούστον Ρόκετς, ενώ κυρίως έχει αγωνιστεί στην G-League, με τη φανέλα των Sioux Falls Skyforce (σ.σ. θυγατρική των Μαϊάμι Χιτ), στους οποίους ξεκίνησε τη σεζόν και φέτος.

Ο Μπριαντέ Ουέμπερ είναι ένας παίκτης που κυρίως δημιουργεί για τους συμπαίκτες του στην επίθεση, μοιράζοντας ασίστ και προσφέρει στο σύνολο κάνοντας πολλές «δουλειές», μία εκ των οποίων είναι και τα ριμπάουντ. Δεν είναι σε καμία περίπτωση ο παίκτης που θα δώσει πόντους στον Ολυμπιακό ή θα παίρνει την μπάλα όταν αυτή «καίει». Με ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό σε λάθη, ο Μπριαντέ Ουέμπερ, αν υπογράψει στην ομάδα του Πειραιά, θα μπαίνει στο γήπεδο για να βοηθά τον Βασίλη Σπανούλη και τον Ουίλιαμς-Γκος, δίπλα στον πάντα εξαιρετικό στην άμυνα, Βαγγέλη Μάντζαρη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ