Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Μάντσεστερ Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι επιβλήθηκε της Μπράιτον με 4-1 εκτός έδρας και στέφθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας, κατακτώντας τον δεύτερο σερί τίτλο της και έκτο συνολικά στην ιστορία της με απολογισμό 98 βαθμών.

Οι «πολίτες» αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 27’ με τον Μάρεϊ, τελικά κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και τελικά να επικρατήσουν. Ο Αγουέρο ένα λεπτό αργότερα έφερε το ματς στα ίσα ενώ στο 38’ ο Λαπορτ έβαλε μπροστά στο σκορ την Σίτι. Γκολ τίτλου πέτυχε ο Μαχρεζ, ενώ το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Γκιουντογκάν με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Η Μάντσεστερ Σίτι με την Λίβερπουλ διασταύρωναν τα ξίφη τους από την αρχή της σεζόν όμως οι «κόκκινοι» αν και επικράτησαν με 2-0 της Γούλβς τερμάτισαν ένα βαθμό πίσω από τους παίκτες του Πεπ Γκουαρτιόλα.

Η κατάταξη των υπολοίπων δύο θέσεων είχαν κλειδώσει με την Τσέλσι τελικά να καταλήγει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 72 βαθμούς και την Τότεναμ μια θέση κάτω από τους «μπλε» του Λονδίνου.

Φούλαμ και Χάντερσφιλντ δυστυχώς δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν την παραμονή τους στην κατηγορία και τελικά υποβιβάστηκαν. Η Κάρντιφ είναι η τρίτη ομάδα που υποβιβάζεται, ωστόσο κατάφερε να επικρατήσει της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Τα αποτελέσματα της 38ης αγωνιστής Premier League:

Μπράιτον- Μάντσεστερ Σίτι 1-4

Μπέρνλι- Άρσεναλ 1-3

Κρίσταλ Πάλας – Μπόρνμουθ 5-3

Φούλαμ – Νιούκαστλ 0-4

Λέστερ – Τσέλσι 0-0

Λίβερπουλ – Γούλβς 2-0

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Κάρντιφ 0-2

Σαουθάμπτον – Χάντερσφιλντ 1-1

Τότεναμ- Έβερτον 2-2

Γουότφορντ – Γουέστ Χαμ 1-4

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ