Πρωταθλήτρια Ευρώπης… ξανά!

Στις 4 Ιουλίου του 2004, η Ελλάδα νικούσε 1-0 την Πορτογαλία και στεφόταν Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ακριβώς 15 χρόνια μετά, η Ελλάδα νικά ξανά την Πορτογαλία, στην… ευχάριστη συνήθεια εκείνης της Εθνικής!

Οι Lenends 2004 λοιπόν, η ίδια ομάδα που το 2004 μας είχε χαρίσει μεγάλες στιγμές χαράς και δόξας, νίκησε με 2-1 τους Portugal Legends και… διατήρησε τα σκήπτρα της, μπροστά σε 10.000 θεατές στο γήπεδο της Ριζούπολης.

Σκόρερ για το “πειρατικό” του Ότο Ρεχάγκελ οι Κατσουράνης και Χαριστέας, ενώ για τους Πορτογάλους μείωσε ο Πόστιγκα.

Το κλίμα ήταν γιορτινό όπως φυσικά άρμοζε σε ένα τέτοιο ματς, με άπαντες να γνωρίζουν την αποθέωση. Όπως βέβαια και ο προπονητής της Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος, αλλά και οι Πορτογάλοι παίκτες, η οποίοι αποδέχθηκαν την πρόσκληση για αυτό το φιλικό.

Στο 17ο λεπτό ο Κώστας Κατσουράνης με κεφαλιά προσπάθησε να νικήσει τον Μπαΐα, αλλά ο Πορτογάλος απέκρουσε ασταθώς και ο Πατρινός χαφ με νέο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 45′ λεπτό (τα ημίχρονα ήταν 40λεπτα, οπότε στο 5ο λεπτό του δεύτερου μέρους), ο ‘Αγγελος Χαριστέας με κοντινή προβολή έγραψε το 2-0, ένα γκολ που αφιέρωσε στον πατέρα του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από τρεις εβδομάδες.

Στο 53′ οι Πορτογάλοι μείωσαν στο τελικό 2-1 με τον Πόστιγκα ο οποίος απέφυγε τον Καψή και με δυνατό σουτ νίκησε τον Χαλκιά.

Στο 55’ ο Χαριστέας ανατράπηκε από τον Μιγκέλ, με τον Σιδηρόπουλο να δίνει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βασίλης Τσιάρτας, ωστόσο ο Σάντος έπεσε στη σωστή γωνία και απέκρουσε.

Το φινάλε του αγώνα ήταν γεμάτο συγκίνηση, νοσταλγία και πυροτεχνήματα στον ουρανό της Ριζούπολης.

Legends 2004 (Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης (35’ Χαλκιάς, 55′ Κατεργιαννάκης), Σεϊταρίδης (63’ Μπασινάς), Καψής, Δέλλας (51’ Νταμπίζας), Φύσσας (43’ Γκούμας), Ζαγοράκης (43’ Τσιάρτας), Μπασινάς (53’ Καφές), Κατσουράνης, Γιαννακόπουλος (43’ Γεωργιάδης), Καραγκούνης (70’ Γιαννακόπουλος, 75’ Βρύζας), Χαριστέας (68’ Παπαδόπουλος).

Πορτογαλία (Σάντος): Μπαΐα, Μιγκέλ, Καρβάλιο, Αντράντε, Βαλέντε, Πετίτ, Μέντες, Μανίς, Ντέκο, Παουλέτα, Ποστίγκα. Αγωνίστηκαν και οι: Σάντος, Μποσίνγκουα, Μέιρα, Ρότσα, Φερέιρα, Ρομέου, Φρεσό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ