Πρωταθλήτρια η Φλαμένγκο με ανατροπή!

Τρομερή ανατροπή πέτυχε στο τέλος η Φλαμένγκο και πήρε τη νίκη απέναντι στη Ρίβερ Πλέιτ με 2-1 στον μεγάλο τελικό του Copa Libertadores.

Η Φλαμένγκο πανηγυρίζει τον τίτλο για δεύτερη φορά στην ιστορία της μετά από το τρόπαιο του 1981, ενώ η Ρίβερ έχασε την ευκαιρία να γίνει η ομάδα που κατέκτησε τον τίτλο για δυο συνεχόμενες χρονιές μετά τη Μπόκα Τζούνιορς (2000, 2001).

Η Φλαμένγκο εκτός από τον τίτλο της πήρε και το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, που θα γίνει τον Δεκέμβριο στο Κατάρ, όπου θα την περιμένει η Λίβερπουλ. Παράλληλα ο Ζεσούς έγινε ο δεύτερος ευρωπαίος προπονητής που πανηγύρισε αυτόν τον τίτλο.

Ο αγώνας

Μόλις στο 14ο λεπτό της αναμέτρησης ο Φερνάντες γύρισε στον Μπορέ και αυτός έκανε το σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ντιέγκο Άλβες, γράφοντας το 0-1 για τη Ρίβερ.

Στο 26’ ο Σουάρες σούταρε, αλλά δεν τα κατάφερε. Η Ρίβερ είχε ακόμα μια καλή στιγμή στο 37’ με τον Παλάσιος να στέλνει τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Άλβες.

Η Φλαμένγκο έχασε καλή ευκαιρία στο 47’ όταν ο Γκαμπριέλ σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά μπλόκαρε ο Αρμάνι. Ο Παλάσιος έξι λεπτά αργότερα σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Η Φλαμένγκο έχασε τρομερή ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 57’ με τον Γκαμπριέλ που έκανε το σουτ και στη συνέχεια ακολούθησε η προσπάθεια του Έβερτον, αλλά μπλόκαρε ο Αρμάνι.

Ο Φερνάντες στο 68’ σούταρε έξω από το ημικύκλιο, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το τέρμα του Άλβες. Η Ρίβερ έχασε την ευκαιρία να κάνει το 0-2 στο 81’ με τον Παλάσιος να στέλνει τη μπάλα δίπλα από την εστία του Άλβες.

Ο Βιτίνιο που πήρε την θέση του Αράο στο 86’ δυο λεπτά αργότερα έδωσε τη μπάλα στον Γκαμπριέλ και αυτός με τη σειρά του σκόραρε και έφερε το ματς στα ίσα. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπαρμπόσα με δυνατό σουτ νικησε τον Αρμάνι φέρνοντας το ματς… τούμπα και χάρισε έτσι στην ομάδα του μια τεράστια νικη.

Η Ρίβερ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων έμεινε να αγωνίζεται με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Παλάσιος, ενώ το επόμενο λεπτό αποβλήθηκε και ο Μπαρμπόσα για την Φλαμένγκο.

Κίτρινες: Κάσκο, Σουάρες, Μάρι, Πέρες, Ραφίνια, Μπαρμπόσα

Κόκκινες: Παλάσιος, Μπαρμπόσα

Φλαμένγκο: Ντιέγκο Άλβες, Ραφίνια, Κάιο, Μαρί, Λουίς, Αράο (86’ Βιτίνιο), Ριμπέιρο, Γκέρσον (66’ Ντιέγκο), Ντε Αρασκαέτα, Γκαμπριέλ, Μπαρμπόσα, Ενρίκε

Ρίβερ Πλέιτ: Αρμάνι, Μοντιέλ, Μαρτίνεζ, Πινόλα, Κάσκο (77’ Ντίας), Φερνάντες (69’ Αλβάρες), Πέρες, Παλάσιος, Ντε Λα Κρους, Σουάρες, Μπόρε (75’ Πράτο)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ