Πρωτιά με διπλό η Σοσιεδάδ, στο τέλος η Εϊμπάρ

Για την 12η αγωνιστική της La Liga, νίκες πέτυχαν οι Ρεάλ Σοσιεδάδ, Χετάφε, Έιμπαρ, Οσασούνα και Βαγιαδολίδ, ενώ ισόπαλες αναδείχτηκαν Βιγιαρεάλ και Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Γρανάδα-Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-2

Νίκη στο 89′ με 2-1 πέτυχε η Ρεάλ Σοσιεδάδ απέναντι στη Γρανάδα. Μπορεί το δεύτερο ημίχρονο να ήταν φτωχό με μόλις τέσσερα συνολικά σουτ, αλλά ο Πόρτου είχε άλλη άποψη, καθώς σκόραρε το δεύτερο και νικητήριο των φιλοξενούμενων και την έστειλε στην κορυφή της βαθμολογίας ισόβαθμη με Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Ο Πόρτου πέτυχε το πρώτο γκολ της αναμέτρησης στο 21′ υπέρ των “Κυανόλευκων”. Εξαιρετική κάθετη πάσα του Οϊαρθάμπαλ στον κενό χώρο για τον Πόρτου και αυτός νίκησε τον Σίλβα στο τετ α τετ (0-1).

Στο 36′, ο Βαντίλο ισοφάρισε. Ο Ισπανός μέσος σκόραρε με απίθανη εκτέλεση φάουλ. Η μπάλα πήρε πολλά φάλτσα και μπέρδεψε δικαιολογημένα τον Ρεμίρο καθώς ήταν αδύνατο να γνωρίζει την κατεύθυνση της μπάλας (1-1).

Το γκολ της νίκης για τους φιλοξενούμενους και δεύτερο προσωπικό πέτυχε ο Πόρτου στο 89′. Ο Γιανουζάι πέφτοντας πέταξε μια προωθημένη μπαλιά στον Ισπανό επιθετικό, αυτός πέρασε τον Σίλβα και πλάσαρε σε κενή εστία (1-2).

Θέλτα-Χετάφε 0-1

Η Χετάφε πήρε μεγάλο διπλό με 1-0 απέναντι στη Θέλτα στο Βίγκο. Μπορεί να μην είχε την κατοχή, αλλά ήταν πιο αποτελεσματική και δίκαια πήρε τους τρεις βαθμούς.

Ο Κένεντι άνοιξε το σκορ στο 37′ για λογαριασμό των φιλοξενούμενων. Έκλεψε την μπάλα λίγα μέτρα μπροστά από το κέντρο, έτρεξε όλη την αριστερή πλευρά μόνος τους και νίκησε τον Μπλάνκο (0-1).

Η ομάδα της Μαδρίτης κυριάρχησε στο πρώτο μέρος ενώ στο δεύτερο κλείστηκε πίσω, ώστε να κρατήσει το προβάδισμα. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Σόρια.

Λεγκανές-Έιμπαρ 1-2

Δύσκολη νίκη της Έιμπαρ με ανατροπή και σκορ 2-1 κόντρα στην Λεγκανές στη Μαδρίτη. Εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που της δόθηκαν, αλλά και την αδυναμία των γηπεδούχων να δημιουργήσουν αξιόλογες ευκαιρίες.

Το σκορ άνοιξε ο Εν Νεσίρι στο 6′ για τους “Λος Πεπινέρος”. Έγινε μια καραμπόλα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, ο Ντμίτροβιτς δεν κατάφερε να μαζέψει την μπάλα και ο Μαροκινός επιθετικός σκόραρε προ κενής εστίας (1-0).

Την ισοφάριση πέτυχε ο Τσαρλς στο 17′. Ο Κότε έβγαλε μια σέντρα, ο Βραζιλιάνος επιθετικός πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος και πέτυχε το γκολ (1-1).

Το γκολ της νίκης σκόραρε ο Κίκε στο 84′. Αντεπίθεση τριών εναντίον τριών, ο Ορελάνα κράτησε όσο χρειαζόταν τη μπάλα, έδωσε τη σωστή στιγμή στον Κίκε και αυτός νίκησε στο τετ α τετ τον Κούελαρ (1-2).

Οσασούνα-Αλαβές 4-2

Σε ένα αρκετά συναρπαστικό παιχνίδι, η Οσασούνα κέρδισε με 4-2 την Αλαβές. Εύκολη και δίκαια επικράτηση των γηπεδούχων και πήραν ένα αναγκαίο τρίποντο στο κυνήγι της πρώτης εξάδας.

Το σκορ άνοιξε ο Γκαρσία στο 20′ (1-0). Το προβάδισμα της ομάδας του Αρασάτε διπλασίασε στο 26′ ο Αβίλα (2-0). Μείωσε στο 27′ ο Λαγκουάρντια (2-1). Το ημίχρονο έκλεισε ο Τόρες με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι δίνοντας ξανά αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του(3-1). Ο Λούκας Πέρεθ μείωσε εκ νέου επίσης με πέναλτι στο 51′ (3-2). Το τρίτο και τελευταίο πέναλτι του αγώνα εκτέλεσε εύστοχα ο Βίλαρ στο 55′.

Βιγιαρεάλ- Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-0

“Λευκή” ισοπαλία μεταξύ Βιγιαρεάλ και Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Εστάντιο ντε λα Κεράμικα. Τα “Κίτρινα Υποβρύχια” είχαν σημαντικές ευκαιρίες να πάρουν ένα σημαντικό τρίποντο, αλλά τελικά έμειναν με τον έναν βαθμό. Ευχαριστημένοι θα πρέπει να έμειναν οι φιλοξενούμενοι, καθώς πήραν ένα βαθμό σε μία πολύ δύσκολη έδρα.

Βαγιαδολίδ-Μαγιόρκα 3-0

Εύκολη επικράτηση της Βαγιαδολίδ με 3-0 επί της Μαγιόρκα. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι καθ’όλη την διάρκεια του αγώνα και δεν ανησύχησαν.

Ο Χοακίν άνοιξε το σκορ στο 40′ με δυνατή κεφαλιά έπειτα από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Μίτσελ (1-0).

Ο Ουνάλ κέρδισε πέναλτι στο 50′ μετά από ατομική ενέργεια μέσα στην περιοχή βάζοντας τα με αμυντικούς και τερματοφύλακα. Ευστόχησε ο Τούρκος επιθετικός για το 2-0.

Στο 90+4′ έβαλε το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ ο Ραμίρεθ και με τι τρόπο. Ο Ισπανός επιθετικός βρήκε λίγο χώρο έξω από την περιοχή, εξαπέλυσε ένα σουτ με το δεξί του πόδι και τα πολλά φάλτσα που είχε μπέρδεψαν τον Φαμπρίσιο και κατέληξε στα δίχτυα (3-0).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ