Πρόεδρος Χετάφε: “Δεν θα πάμε στο Μιλάνο, δεν μπορούν να μας στείλουν σε μια περιοχή υψηλότατου κινδύνου”

Ο πρόεδρος της Χετάφε, Άνχελ Τόρες, ξεκαθάρισε σε μια συνέντευξη του πως η ομάδα του δεν θα ταξιδέψει στο Μιλάνο για την σημερινή αναμέτρηση με την Ίντερ (12/3) στο πλαίσιο της φάσης των “16” του Γιουρόπα Λιγκ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το παιχνίδι με την Ίντερ: “Δεν θα γίνει παιχνίδι, δεν θα πάμε στο Μιλάνο”.

Πως είναι η κατάσταση τώρα: “Αρνητική, τόσο εδώ στην Μαδρίτη όσο και στο Μιλάνο. Πρώτα από όλα είναι η υγεία και έχουμε αποφασίσει να μην ταξιδέψουμεΑ το παιχνίδι πρέπει να αναβληθεί ή να μεταφερθεί σε άλλη τοποθεσία, γιατί κανείς μας δεν θα πάρει αχρείαστα ρίσκα. Τώρα περιμένουμε απαντήσεις από την UEFA και την Ίντερ. Πιστεύουμε ότι η υγεία έχει προτεραιότητα σε σχέση με το ποδόσφαιρο και σεβόμενοι αυτή την αρχή θα αποδεχτούμε όλες τις συνέπειες”.

Τι λέει για όλα αυτά η ισπανική κυβέρνηση: “Δημοσίευσε μια οδηγία που απαγορεύει τις πτήσεις από την Ιταλία στην Ισπανία, οπότε θα μπορούσαμε να πάμε εκεί, αλλά δεν θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε”.

Αλλά μπορείτε να ζητήσετε ειδική άδεια: “Δεν πρόκειται να ζητήσω ειδική άδεια και να βάλω σε ρίσκο την αποστολή. Ειδικές άδειες ζητούνται για επείγοντα ζητήματα και το ποδόσφαιρο δεν είναι τέτοιο, μπορεί να αναβληθεί ή να μεταφερθεί αλλού. Όλο αυτό δεν βγάζει νόημα. Το ποδόσφαιρο είναι σημαντικό αλλά όχι θεμελιώδες, η υγεία είναι θεμελιώδης”.

Ποια είναι η θέση της UEFA: “Φαντάζομαι πως ψάχνουν για λύσεις, οι οποίες δεν είναι εύκολες. Δεν μπορούν να μας στείλουν σε μια περιοχή υψηλότατου κινδύνου”.

Η Ίντερ συμφωνεί μαζί σας: “Νομίζω πως ναι, φαντάζομαι ότι και εσείς συμφωνείτε, έτσι δεν είναι; Είναι ένα θέμα κοινής λογικής και σεβασμού στους ανθρώπους. Κάθε ποδοσφαιρικός αγώνας είναι λιγότερο σημαντικός από την ανθρώπινη ζωή. Ακόμα και αν δεν παίξουμε απέναντι στην Ίντερ, η ζωή συνεχίζεται. Δεν με νοιάζει τι θα πει η UEFA αν εγώ δεν είμαι σίγουρος ότι δεν θα κολλήσω τον κορωνοϊό. Έχω περάσει όλη μου τη ζωή χωρίς να παίζω σε διοργανώσεις της UEFA και έφτασα 70 ετών, δεν θα παίξω με την υγεία και δεν θα διακινδυνεύσω να μολυνθούν άνθρωποι. Δεν είναι θέμα της Χετάφε, είνα παγκόσμιο θέμα και οι επιπτώσεις του πρέπει να γίνουν αποδεκτές. Η UEFA πρέπει να εξηγήσει τα κριτήρια της σε αυτή την περίπτωση”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ