Πρόκριση για Αίγυπτο και Ουγκάντα

Τη νίκη-πρόκριση κόντρα στην Ουγκάντα πήρε η Αίγυπτος, ενώ και το Κονγκό νίκησε τη Ζιμπάμπουε, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων του Κόπα Άφρικα.

Ουγκάντα-Αίγυπτος

Νικήτρια αναδείχθηκε η Αίγυπτος κόντρα στην Ουγκάντα με 2-0 στο Κάιρο και πήρε το εισιτήριο της για τους «16».

Με τα γκολ των Σαλάχ και Ελμοχαμάντι οι τυπικά φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στην κορυφή του πρώτου ομίλου με 9 βαθμούς, αφήνοντας πίσω τους την Ουγκάντα με 4 βαθμούς. Παρά την ήττα της η Ουγκάντα προκρίθηκε και αυτή, αφού τερμάτισε δεύτερη στον όμιλο της.

Ο Σαλάχ στο 36ο λεπτό της αναμέτρησης νίκησε τον Ονιάγκο και έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο Ελμοχαμάντι έστειλε τη μπάλα στα διχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 2-0

Ζιμπάμπουε-Κονγκό

Την ίδια ώρα και το Κονγκό επικράτησε απέναντι στη Ζιμπάμπουε με 2-0.

Με τη νίκη του το Κονγκό ανέβηκε στην τρίτη θέση του πρώτου ομίλου με 4 βαθμούς, ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται με μόλις 1 βαθμό η Ζιμπάμπουε.

Με το… καλησπέρα μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης ο Μπολίνγκι άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Τριάντα λεπτά αργότερα ο Μπακαμπού, έπειτα από πάσα του Μπεκό, ήρθε να κάνει το 2-0 για την ομάδα του.

Ο ίδιος στο 65’ με εύστοχο πέναλτι έγραψε το 3-0 και δεκατρία λεπτά αργότερα ο Ασομπαλονγκά διαμόρφωσε το τελικό 4-0 για το Κονγκό.

Α’ Όμιλος

Αίγυπτος 9

Ουγκάντα 4

Κονγκό 3

Ζιμπάμπουε 1

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ