Πρώτη και… ωραία η Λειψία

Η Λειψία επικράτησε της Ουνιόν Βερολίνου με 3-1 στο Red Bull Arena για την 18η αγωνιστική της Bundesliga.

Ποδαρικό με το… δεξί έκανε η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν στο 2020, η οποία με τη νίκη επί της Ουνιόν έφτασε τις 12 νίκες στο πρωτάθλημα, έπιασε την κορυφή στο βαθμολογικό πίνακα και αγνοεί την ήττα από τον Οκτώβριο!

Στο πρώτο ημίχρονο οι πρωτευουσιάνοι μπήκαν αρκετά καλά, αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους και μόλις στο 10′ με το ωραίο πλασέ εντός περιοχής του Μπάλτερ έκαναν το 0-1. Έπειτα από το γκολ που δέχθηκαν οι “ταύροι” ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο πιέζοντας και χάνοντας ευκαιρίες συνεχώς.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι καταιγιστικοί και στο 51′ με εκπληκτικό σουτ εξ’ επαφής εκτός περιοχής του Βέρνερ ισοφάρισαν σε 1-1. Ύστερα από 6 λεπτά, στο 57′ ο Σάμπιτζερ βρέθηκε στην σωστή θέση την σωστή στιγμή και με μια προβολή από κοντινή απόσταση έκανε το 2-1.

Η Ουνιόν μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ μέσα σε 6 λεπτά αλλά δεν κατάφερε να βγάλει αντίδραση και στο 83′ ο Βέρνερ με ένα σουτ από δύσκολη διαγώνια θέση διπλασίασε τα τέρματα του και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Με αυτή τη νίκη η Λειψία παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας με 40 βαθμούς, ενώ η Ουνιόν Βερολίνου βρέθηκε στην 12η θέση με 20 βαθμούς.

Παρασκευή, 17/1

Σάλκε-Γκλάντμπαχ 2-0

Σάββατο, 18/1

Χόφενχαϊμ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2

Φορτούνα Ντίσελντορφ-Βέρντερ Βρέμης 0-1

Μάιντς-Φράιμπουργκ 1-2

Άουγκσμπουργκ-Μπορούσια Ντόρτμουντ 3-5

Κολωνία-Βόλφσμπουργκ 3-1

Λειψία-Ουνιόν Βερολίνου 3-1

Κυριακή, 19/1

Χέρτα Βερολίνου-Μπάγερν Μονάχου (16:30)
Πάντερμπορν-Μπάγερ Λεβερκούζεν (19:00)

Κίτρινες: Χαιντάρα – Άντερσον, Ράιερσον, Πάρενσεν

Λειψία: Γκουλάτσι, Ουπαμεκανό, Σάμπιτζερ, Βέρνερ, Άνταμς (86′ Ιλσάνκερ), Κλόστερμαν, Ενκουνκού (79′ Χαιντάρα), Τσικ (68′ Πούλσεν), Μουκιέλε, Χάλστενμπεργκ, Λάιμερ

Ουνιόν Βερολίνου: Γκικιέβιτς, Σούμποτιτς, Φριέντριχ, Ράιερσον, Άντερσον (75′ Ουτζάχ), Μπάλτερ, Λενζ, Πάρενσεν (82′ Πόλτερ), Άντριχ, Ίνγκβαρτσεν (71′ Μάλι), Γκέντνερ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ