Πρώτη, ωραία και ισχυρή η Ελλάδα

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ νίκησε με 69-63 τη Γερμανία στην Βαμβέργη και έγραψε το καλύτερο και το πιο ιδανικό φινάλε στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου κυπέλλου καθώς τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου της.

Η “Επίσημη Αγαπημένη” όλων των Ελλήνων θα δηλώσει παρούσα σε ένα ακόμα μεγάλο μπασκετικό ραντεβού και μάλιστα θα τεθεί και επικεφαλής  ομίλου στην κλήρωση της τελικής φάσης που θα λάβει χώρα στις 16/3 στην Κίνα.

Σε αυτό το όμορφο ταξίδι που ξεκίνησε από την Αγγλία και κατέληξε στη Γερμανία  ο Θανάσης Σκουρτόπουλος βασίστηκε σε 30 καμικάζι αντλώντας παίκτες από την μεγάλη δεξαμενή του Ελληνικού μπάσκετ.

Πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης η Ελληνική ομοσπονδία βράβευσε και τίμησε τον Νίκο Ζήση με τους διεθνείς και το τεχνικό επιτελείο να του αφιερώνουν στο τέλος του αγώνα την νίκη και την πρωτιά του ομίλου.

Συγκλονιστική παρουσία στο παρκέ για τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο με τον αρχηγό της Εθνικής να κάνει τα πάντα τόσο σε άμυνα όσο και στην επίθεση. Ο φόργουορντ του Περιστερίου ήταν ο μοναδικός παίκτης ο οποίος αγωνίστηκε σε όλους τους αγώνες της προκριματικής φάσης και είναι έτοιμος ώστε να ενισχύσει την Εθνική και στην Κίνα.

Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος στη μεγαλύτερή του διάρκεια, αλλά όταν χρειάστηκε η ελληνική ομάδα έκανε το βήμα μπροστά και πήρε τη νίκη που ήθελε ενόψει και της κλήρωσης και αναμένοντας και επισήμως το ranking που θα βγει και μετά από τους αυριανούς αγώνες.

Διαιτητές: Koζλόβσκις (Λετονία), Μεστρ (Γαλλία), Μπελιάκοφ (Ρωσία)

Δεκάλεπτα: 16-15, 34-33, 47-50, 63-69

Η στατιστική της αναμέτρησηςhttp://www.fiba.basketball/basketballworldcup/2019/european-qualifiers/game/2402/Germany-Greece#tab=boxscore

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ