Πως να χρησιμοποιείτε το οδοντικό νήμα

Αθηνά Τσιορβά σας δίνει τις συμβουλές της σχετικά με το οδοντικό νήμα.

Χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα? Τα θερμά μου συγχαρητήρια!

Αλλά μην φανταστείτε πως η απλή τοποθέτηση του οδοντικού νήματος ανάμεσα στα δόντια σας αρκεί. Η σωστή τεχνική είναι αυτή που κάνει την διαφορά.

Πριν ξεκινήσετε μην ξεχάσετε να πλύνετε πολύ καλά τα χέρια σας, μιας και θα έρθουν σε επαφή με το στόμα σας.

1)ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Κόψτε ένα κομμάτι οδοντικού νήματος περίπου 45-50 εκατοστά. Ακούγεται πολύ αλλά χρειάζεται αρκετό για να είστε βέβαιοι πως σε κάθε δόντι θα χρησιμοποιείτε καθαρό νήμα.

Τυλίξτε το μεγαλύτερο μέρος του (από τις δύο άκρες) γύρω από τα δύο δάχτυλα που σας βολεύουν περισσότερο, ενδεικτικά τον μέσο κάθε χεριού.

Αφήστε ενδιάμεσα περίπου 12 εκατοστά οδοντικό νήμα.

Στη συνέχεια πιάστε το από τις δύο μεριές με τον αντίχειρα και τον δείκτη σας αφήνοντας ανάμεσα 2 εκατοστά, με τα οποία θα δουλέψετε.

2) ΧΡΗΣΗ

Απαλά τοποθετήστε το οδοντικό νήμα ανάμεσα στα δόντια σας.

Τυλίξτε το δόντι με τέτοιο τρόπο ώστε το οδοντικό νήμα να σχηματίζει το αγγλικό γράμμα «C» .

Γλυστρίστε κάτω από την γραμμή των ούλων .Καθαρίστε την επιφάνεια των δοντιών κάνοντας κινήσεις από κάτω μπρος τα επάνω. Όταν η πλάκα έχει αφαιρεθεί προχωρήστε στο δίπλα δόντι.

Σημειώση

Εάν μόλις εντάξατε το οδοντικό νήμα στην καθημερινή σας ρουτίνα και τα ούλα σας είναι μολυσμένα ,πολύ πιθανόν να ματώσουν.Μην πανικοβληθείτε, συνεχίστε κανονικά την φροντίδα της στοματικής σας κοιλότητας.Αν μετά από την πάροδο μιας εβδομάδας η αιμορραγία δεν υποχωρήσει ,κατά την χρήση οδοντικού νήματος, επικοινωνήστε με τον οδοντίατρο σας.

Καταλαβαίνετε τώρα για πιο λόγο το βούρτσισμα των δοντιών δεν αρκεί. Οι τρίχες της οδοντόβουρτσας αδυνατούν να εισχωρήσουν ανάμεσα στα δόντια.Για αυτό και η χρήση -ας τονίσω καλύτερα, η σωστή χρήση, οδοντικού νήματος – κρίνεται απαραίτητη.

 

Πηγή:  dental-lifestyle.com

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ