Ρίκ Πιτίνο: “Η άμυνα του Ολυμπιακού μας έβγαλε έξω από τα πλάνα μας”

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ με τον Ρικ Πιτίνο να μην μένει ικανοποιημένος από την ομάδα του.

Παράλληλα ο πολύπειρος τεχνικός εκφράστηκε με κολακευτικά σχόλια για τον Μιλουτίνοφ ενώ σχολίασε και το π’ως βίωσε το πρώτο του μεγάλο ντέρμπι.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αμερικανός προπονητής στη συνέντευξη Τύπου:

«Για να κερδίσουμε εκτός έδρας έπρεπε να ήμαστε 6-8 πόντους καλύτεροι και δεν ήμαστε. Ο Ολυμπιακός ήταν λίγο καλύτερος από όσο περίμενα. Η άμυνα μας δεν ήταν τόσο καλή και το έκανε πολύ πιο δύσκολο για μας. Μαθαίνω την ομάδα ακόμα. Υπάρχει επιθετικό πρόβλημα Δεν έχουμε την κίνηση που ήθελα στην επίθεση. Τέσσερις κοιτούσαν πάλι αυτόν που σούταρε. Προσπάθησα να κάνω κάποιες αλλαγές. Πρέπει να κάνω αλλαγές στην επίθεση, με περισσότερα κοψίματα, γιατί ο αντίπαλος κυριάρχησε μέσα στα καλάθια. Οι ψηλοί μας δεν εκτέλεσαν ούτε μία βολή στο παιχνίδι. Είχαμε μόλις 22 deflections, ενώ σε άλλους αγώνες είχαμε 31. Είχαμε και κάποια άλλα κακά στατιστικά. Πιστεύω ότι η άμυνά τους μας έβγαλε εκτός όλων των επιθετικών πλάνων μας. Αν κάποιος σκρινάρει τον παίκτη μου, πρέπει να τον χτυπήσω και να βγω από το σκριν. Να είμαι επιθετικός. Εμείς δεν το κάναμε. Πρέπει να είσαι επιθετικός όχι μόνο στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση κι εμείς δεν ήμαστε. Πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στον Ολυμπιακό. Μάθαμε πολλά από το σημερινό παιχνίδι. Μπορούμε να είμαστε καλή ομάδα στο σουτ, αλλά όχι σπουδαία. Σήμερα κανείς από τη γραμμή ψηλών δεν σούταρε ούτε βολή. Είτε δεν παίρνουμε επιθετικά ριμπάουντ είτε δεν κάνουμε επίθεση στο καλάθι. Πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί επιθετικά και να κυκλοφορούμε καλύτερα την μπάλα. Όλοι έπαιξαν πολύ δυνατά. Αλλά για να νικήσεις εκτός έδρας δεν αρκεί μόνο να παίξεις δυνατά, πρέπει να κάνεις περισσότερα πράγματα. Κάναμε κάποια πνευματικά λάθη απόψε. Αν κάνω κάθε παίκτη όπως ο Λεκαβίτσιους, τότε θα φτιάξω μια ομάδα που θα νικά. Μπορεί να είναι μικρόσωμος, αλλά έπαιξε όπως ακριβώς έπρεπε σε άμυνα και επίθεση. Αλλά αυτή είναι η πρόκληση. Να παίξουν όλοι σε αυτό το επίπεδο. Δεν παίξαμε καλά, αλλά παίξαμε δυνατά. Το κακό σουτ κυριάρχησε το παιχνίδι μας. Σπουδαία η αντιπαλότητα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Το καλύτερο πράγμα που έχω δει στο μπάσκετ στα 40 χρόνια που ασχολούμαι. Και στο Κεντάκι είχαμε τέτοια αντιπαλότητα, αλλά εδώ ήταν το κάτι άλλο. Μας περίμεναν στο πούλμαν γύρω στα 50 άτομα. Δεν έλεγαν καλές κουβέντες. Ξέρω τι έλεγαν, γιατί είμαι από τη Νέα Υόρκη κι έχω μάθει κάποιες λέξεις. Θα μάθω κι άλλες. Γύρω μου έχω 100 αστυνομικούς για να έρθω ως εδώ. Δεν υπάρχει πουθενά αλλού αυτό που έχω ζήσει τις τελευταίες 48 ώρες. Είναι ξεχωριστό. Και οι δύο ομάδες έχουν σπουδαίους οπαδούς. Είναι προνόμιο να κοουτσάρω αυτή την ομάδα. Θέλω να επιστρέψω στο ΝΒΑ γι’ αυτό πήρα αυτή τη δουλειά. Τώρα το μόνο που σκέφτομαι είναι τα πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό. Είναι δύσκολη ομάδα και ξοδεύω όλο το χρόνο μου για να βρω πράγματα για να πετύχω με αυτήν. Μου λείπει η οικογένειά μου, αλλά η ομάδα είναι σπουδαία, μου έχουν φερθεί άριστα και ο ιδιοκτήτης και όλοι κι εγώ είμαι δεσμευμένος με αυτή την ομάδα και δεν έχω τίποτα άλλο στο μυαλό μου.

Για τον Μιλουτίνοφ: Ο Μιλουτίνοφ είναι εξαιρετικός παίκτης. Νέος, ξέρει πώς να παίξει, έχει προσόντα. Είναι πολύ εντυπωσιακός, ό,τι καλύτερο από όσα έχω δει στα τρία παιχνίδια που έχω κοουτσάρει εδώ ως τώρα. Είναι game changer. Απίστευτος παίκτης. Tον παγιδεύσαμε στην αρχή, αλλά μας πλήγωσε. Όταν κάνεις παγίδα, γίνεσαι αδύναμος στο ριμπάουντ. Δεν ήταν οι πόντοι, αλλά τα ριμπάουντ του Μιλουτίνοφ αυτά που μας κόστισαν. Όταν αλλάζεις συνέχεια, σε βλάπτουν στα ριμπάουντ κι αυτό πάθαμε απόψε. Οι αλλαγές είναι δίκοπο μαχαίρι καμιά φορά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ