Ρανιέρι: «Η Σαμπντόρια δεν ανήκει στον πάτο της βαθμολογίας»

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Σαμπντόρια και στην παρουσίαση του, συνέκρινε την κατάσταση στην ομάδα της Γένοβας με την Φούλαμ, την τελευταία ομάδα που ανέλαβε.

Ο πρωταθλητής Αγγλίας με τη Λέστερ θα βρίσκεται πλέον στο τιμόνι της “Ντόρια” και θα προσπαθήσει να την απομακρύνει από την τελευταία θέση που βρίσκεται αυτή την στιγμή στην Σέριε Α.

Η Σαμπντόρια ειναι η 15η ομάδα που αναλαμβάνει ο Ρανιέρι μετα τις Κάλιαρι, Νάπολι, Φιορεντίνα, Βαλένθια, Ατλέτικο, Τσέλσι, Πάρμα, Γιουβέντους, Ίντερ, Μονακό, Λέστερ, Ναντ, Φούλαμ, Ρόμα, ενώ εχει καθίσει και στον πάγκο μιας εθνικης της Ελλάδας .

Αναλυτικα οσα ειπε:

«Θα πρέπει να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Μάσιμο Φερέρο που μου δίνει την ευκαιρία να δουλέψω με έναν τόσο φημισμένο σύλλογο. Είμαι υποστηρικτής της Ρόμα αλλά πάντα εκτιμούσα την Σαμπ.

Χάρηκα όταν πήραν το πρωτάθλημα (σ.σ. 1992) και απογοητεύτηκα για την ήττα τους στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών από την Μπαρτσελόνα στο Γουέμπλεϊ.

Ο Ρανιέρι ως προπονητής της Ρόμα

Σέβομαι τον Ντι Φραντσέσκο (σ.σ. προκάτοχός του στην Σαμπντόρια) κι ελπίζω να βρει το συντομότερο δυνατόν νέο ρόλο. Όσο για το γεγονός πως στο ντεμπούτο μου παίζω κόντρα στην Ρόμα και μάλιστα στα γενέθλιά μου, όλα είναι υπέροχα.

Όταν βγαίνουμε στο χορτάρι, δεν υπάρχει αγάπη, υπάρχει επαγγελματισμός. Ας ευχηθούμε να νικήσει η καλύτερη ομάδα.

Θα είμαι ειλικρινής, ήταν έκπληξη για μένα όταν δέχτηκα κλήση από την Σαμπντόρια καθώς είχα μόλις κάνει χειρουργείο στο γόνατό μου. Είμαι πεπεισμένος πως αυτή η ομάδα δεν ανήκει στον πάτο της βαθμολογίας της Σέριε Α’.

Όταν μία ομάδα είναι τόσο χαμηλά θα υπάρχει προφανώς χαμηλή αυτοεκτίμηση, εγώ θέλω από τους παίκτες μου να μην τα παρατούν. Είμαι άνθρωπος του αθλητισμού και ξέρω να αποδέχομαι την ήττα όταν ο αντίπαλος αποδεικνύει πως είναι καλύτερος, αλλά θα πρέπει να το αποδείξει.

Θα πρέπει ο κάθε παίκτης να θυσιάζει τον εαυτό του για τους άλλους. Θα διαλέγω 11 παίκτες που θα θέλουν βγουν στο γήπεδο και να παλέψουν για την Σαμπντόρια.

Δεν διαλέγω την ομάδα, είναι τα παιδιά που θα μου δείξουν ποιος θέλει πραγματικά να σώσει την Σαμπντόρια. Θα πρέπει οι οπαδοί, οι παίκτες και εγώ να είμαστε ένα.

Ο Ιταλός όταν είχε κοουτσάρει τη Φούλαμ

Η Σαμπντόρια δεν είναι Φούλαμ. Μην ξεχνάτε πως η Φούλαμ ήταν μία νεοφώτιστη ομάδα με παίκτες που δεν είχαν εμπειρία από την Πρέμιερ Λιγκ. Εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι εντελώς διαφορετικό.

Η Σαμπντόρια έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο μέχρι στιγμής και ζορίζεται, οπότε τώρα χρειάζεται να έχουν τη θέληση για να παλέψουν σκληρά».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ