Ρικ Πιτίνο: “Ακόμα δεν ξέρουμε πως θα είναι Ο Καλάθης”

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ σημείωσε ακόμα μία νίκη στη φετινή Basket League με τον Ρικ Πιτίνο να σχολιάζει την εμφάνιση της ομάδας του στη Ρόδου, αλλά να εκφράζει και την αμφιβολία του σχετικά με τη συμμετοχή του Νίκ Καλάθη στην αναμέτρηση κόντρα στην Γκραν Κανάρια για την Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αμερικανός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου:

«Με τέσσερις παίκτες-“κλειδιά” που ήταν εκτός για εμάς, είμαστε χαρούμενοι που τελικά πήραμε τη νίκη, δεδομένου μάλιστα πως ο αντίπαλος σούταρε τόσο καλά. Κυκλοφορεί μια ίωση όπως γνωρίζετε, οπότε έχουμε δύο παιδιά στο νοσοκομείο, ενώ ο Καλάθης είχε μια δύσκολη εβδομάδα και έπρεπε να προφυλαχθεί. Ευτυχώς, ο Λεκαβίτσιους έκανε καλά τη δουλειά και μας βοήθησε πολύ σήμερα».

Όταν του ζητήθηκε να πει κάποια ελληνική λέξη, τόνισε: «Θα μπορούσα να πω “καλημέρα” και “ευχαριστώ”. Εάν γυρίσω θα είμαι χαρούμενος να μάθω ελληνικά. Η ελληνική γλώσσα είναι πολύ δύσκολη, δεν έχει σχέση με τα ιταλικά ή τα ισπανικά. Δεν μπορείς να μάθεις σε ένα γέρικο σκυλί καινούρια κόλπα, σίγουρα όμως θα προσπαθήσω να το κάνω».

Σε ερώτηση αναφορικά με το πρωτάθλημα και τις πιθανότητες πρόκρισης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, απάντησε πως: «Η Ευρωλίγκα είναι η πιο δύσκολη. Χάσαμε δύο ματς-“κλειδιά” με τη Ζαλγκίρις και την Αρμάνι εντός έδρας. Αν είχαμε κερδίσει ένα από τα δύο αυτά ματς νομίζω πως θα είχαμε πολύ καλύτερη μοίρα σχετικά με την πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης».

Αναφορικά με την εικόνα του Κολοσσού, σχολίασε ότι: «Είχαμε τέσσερις παίκτες εκτός. Δεν είμαστε μια ομάδα με εξαιρετικό μακρινό σουτ. Όταν αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που είναι στη μέρα της και σουτάρει καλά έχουμε κάποια προβλήματα. Το είδαμε και στον τελικό με τον ΠΑΟΚ, όπου ήταν αρκετά “κλειστός”».

Σχετικά με την κατάσταση των Παπαπέτρου και Καλάθη, τον επικείμενο αγώνα με τη Γκραν Κανάρια και το αν ήρθε η ώρα για μια εκτός έδρας νίκη, είπε: «Ο Παπαπέτρου, έχει ίωση, είναι καλύτερα και πιθανότατα στις επόμενες 48 ώρες θα είναι πίσω. Ο Λοτζέσκι θα μείνει έξω για μία με δύο εβδομάδες ακόμη. Ο Καλάθης δεν ξέρουμε, διότι ξεκίνησε με ένα πρόβλημα στο γόνατο, μετά με το πέλμα και τώρα με τη μέση του. Ο Τόμας, ο οποίος παίζει το καλύτερο μπάσκετ αυτή την περίοδο, έχει την ίδια ίωση με τον Παπαπέτρου. Πιστεύω πως είναι υγιής για τη Γκραν Κανάρια. Δεν ξέρω σίγουρα για τον Καλάθη, αλλά θεωρώ ότι οι Παπαπέτρου και Τόμας πιστεύω θα είναι έτοιμοι».

Τέλος, όσον αφορά στο νησί της Ρόδου, σημείωσε: «Θα ήθελα να πω ότι η Ρόδος είναι ένα υπέροχο νησί. Περπάτησα αρκετά, περπάτησα στην παλιά πόλη. Είναι πραγματικά πανέμορφα εδώ. Μετά από 4-5 χρόνια, όταν αποσυρθώ, σίγουρα θα έρθω να το επισκεφτώ ξανά».

Όταν του επεσήμαναν ότι οι Ιταλοί έχουν μεγάλη επιρροή στην αρχιτεκτονική της Ρόδου, σχολίασε: «Οι Ιταλοί και οι Έλληνες έχουν πολλά κοινά ως άνθρωποι. Αγαπούν τις οικογένειές τους και είναι πολύ φιλόξενοι. Δεν μου αρέσουν απλά οι Έλληνες, τους αγαπώ».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ