Ρικ Πιτίνο: “Βάσει στατιστικής δεν θα τα καταφέρουμε”

Μια ημέρα πριν το κρίσιμο ματς της Παρασκευής (1/2) όπου ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα υποδεχθεί την Εφές Αναντολού, ο Ρικ Πιτίνο δήλωσε στη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πως η ομάδα του συνεχίζει να βελτιώνεται, ωστόσο τόνισε πως οι πιθανότητες πρόκρισης των “πράσινων” στην οκτάδα της Euroleague, δεν είναι με το μέρος του “τριφυλλιού”.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

“Όπως είπα στους παίκτες, οι πιθανότητες (πρόκρισης) βασίζονται στη στατιστική. Το τι μπορούμε βασίζεται στο αν θα βελτιωθούμε. Βάσει στατιστικής δεν θα τα καταφέρουμε”, είπε α Αμερικανός προπονητής, που παραδέχτηκε όμως ότι… “Βελτιωνόμαστε, αλλά δεν ξέρω αν είναι αρκετό απέναντι σε μια Top-4 ομάδα. Βιαζόμαστε αυτή τη στιγμή να γίνουμε καλύτεροι, γρηγορότεροι, δυνατότεροι. Βλέπω βελτίωση κάθε μέρα στην προπόνηση, οι παίκτες δουλεύουν σκληρά. Πρέπει να ανέβουμε ψηλότερα. Η αίσθηση μου είναι ότι θα παίξουμε πολύ καλά την Παρασκευή”.

Όσον αφορά στο παιχνίδι με την Αναντολού Εφές, ο Πιτίνο δήλωσε: “Παίζουμε απέναντι στις καλύτερες ομάδες και βελτιωνόμαστε συνεχώς. Έχω ζητήσει από τους παίκτες να μένουν παραπάνω χρόνο στην προπόνηση για να βελτιώσουμε το σουτ μας και το έχουν κάνει, δουλεύουν πολύ καλά και βελτιωνόμαστε. Παίζουμε απέναντι στις καλύτερες ομάδες της EuroLeague, πολύ ταλαντούχες, πολύ καλά προπονημένες. Βελτιωνόμαστε. Το αν είναι αρκετό, θα το μάθουμε αύριο. Ο πραγματικός χαρακτήρας φαίνεται από το πώς παίζουν οι ομάδες εκτός έδρας, όχι από τα εντός. Ελπίζω ότι θα το δείξουμε μετά από το παιχνίδι της Παρασκευής”.

Τέλος, είπε χαριτολογώντας αναφερόμενος στους εκπροσώπους του Τύπου: “Πρέπει να μας φέρετε κι εσείς τύχη, γιατί μας έχετε φέρει ατυχία μέχρι στιγμής. Θα δουλέψω και με εσάς μετά την προπόνηση για 20 λεπτά”.

Από την πλευρά των παικτών μίλησε ο Τζέιμς Γκιστ με τον έμπειρο φόργουορντ των “πράσινων” να στέκεται στον παράγοντα έδρα.

“Όλα είναι πιθανά. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια ακόμα και θα παλέψουμε για να κυνηγήσουμε την είσοδο στα playoffs. Πρέπει να βγούμε με ενέργεια και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Πρέπει να τρέξουμε και να έχουμε περισσότερα καλά διαστήματα, Παίζουμε στην έδρα μας με μία πολύ καλή ομάδα, αλλά πρέπει να κερδίσουμε”.

Αναφορικά με την κακή εικόνα στους εκτός έδρας αγώνες, ο Αμερικανός σέντερ τόνισε: “Συμβαίνει για δύο τρία χρόνια τώρα. Οπότε δεν είναι κάτι καινούριο. Όμως τα τελευταία χρόνια είχαμε το πλεονέκτημα της έδρας, οπότε δεν ήταν κάτι που μας ενοχλούσε. Τώρα επιστρέφουμε στο σπίτι μας, πρέπει να το προφυλάξουμε. Όλα είναι διαφορετικά εδώ. Τα τελευταία τρία μας ήμασταν κοντά, κρίθηκαν στις τελευταίες κατοχές και στις λεπτομέρειες. Πρέπει όμως να κερδίσουμε”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ