Ρικ Πιτίνο: «Είπα στον Καλάθη ‘μείνε ελεύθερος και σούταρε από εκεί!’»

Ο Ρίκ Πιτίνο έπλεε σε πελάγη ευτυχίας μετά την πολύ μεγάλη και σημαντική νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ κόντρα στην ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα.

Ο προπονητής της ομάδας στάθηκε στην τελευταία φάση και στο μεγάλο νικητήριο καλάθι του Νίκ Καλάθη για το οποίο όπως δήλωσε είχε δώσει εντολή να εκτελεστεί με τον τρόπο που έγινε.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην συνέντευξη τύπου

«Θέλαμε να κάνουμε drive και να βρούμε ένα τρίποντο. Όταν έχασαν την βολή, το πλάνο άλλαξε. Θέλαμε να τρέξουμε απλά ένα pick n’ roll και να δούμε τι μπορούμε να βγάλουμε μέσα απ’ αυτό.Όμως άφησαν τον Νικ ελεύθερο» και συνέχισε γελώντας: «Του είπα, μείνε ελεύθερος και σούταρε από εκεί!» και κατέληξε: «Η τύχη μπορεί να είναι ένα στοιχείο, αν έχεις κάνει όλα όσα προαπαιτούνται για να φτάσεις σε αυτή την στιγμή που στέκεσαι τυχερός. Είμαστε μία ομάδα που αναζητά απεγνωσμένα τις νίκες αυτή τη στιγμή».

Και υποστήριξε: «Η βελτίωση που έχουμε σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες οφείλεται στο… PHD. Δηλαδή στο πάθος, την πείνα και το κίνητρο που είχαμε. Στην τρίτη περίοδο, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, μείναμε με 10 πόντους. Λέγαμε συνεχώς ότι πρέπει να μείνουμε κοντά μέχρι τέλους. Η διαφορά μεγάλωνε γιατί χάναμε κάποια αμυντικά ριμπάουντ και αυτό ήταν κάτι που μας πλήγωνε».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ