Ρουμενίγκε: «Θα έχει θετικό αντίκτυπο η επιστροφή του γερμανικού πρωταθλήματος»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μπάγερν Μονάχου Καρλ Χάινς Ρουμενίγκε πιστεύει ότι η επιστροφή της Μπουντεσλίγκα θα κάνει τα σαββατοκύριακα «ευκολότερα για όλους» στη Γερμανία εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Την Τετάρτη το απόγευμα, ανακοινώθηκε ότι οι Μπουντεσλίγκα και Μπουντεσλίγκα 2 θα ξαναρχίσουν αυτό το μήνα.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο 64χρονος φαίνεται ικανοποιημένος με την απόφαση και πιστεύει ότι η επιστροφή του ποδοσφαίρου θα έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Η επιστροφή του γερμανικού πρωταθλήματος αναμένεται να γίνει μέσα Μαΐου και οι παίκτες και το προσωπικό της Μπάγερν θα πάνε σε καραντίνα σε ξενοδοχείο το Σάββατο.

Τι δήλωσε ο Ρουμενίγκε:

«Η FC Bayern αισθάνεται μεγάλη ευγνωμοσύνη, ικανοποίηση και αίσθημα ευτυχίας. Έχουμε εργαστεί πολύ και σκληρά για αυτό. Με το πράσινο φως από τους πολιτικούς έχουμε τις προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για την Μπουντεσλίγκα. Ο Βαυαρός πρωθυπουργός, Μάρκους Σόντερ, είπε ότι ένα σαββατοκύριακο με τη Μπουντεσλίγκα είναι πολύ πιο ανεκτό από ένα σαββατοκύριακο χωρίς αυτήν. Αυτή η πρόταση λέει τα πάντα. Γνωρίζουμε ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι συστημικά σημαντικό. Αλλά το ποδόσφαιρο έχει νόημα για την κοινωνία. Όταν ξεκινάμε παίζοντας στα μέσα Μαΐου, αυτά τα σαββατοκύριακα θα είναι ευκολότερα για όλους. Από τότε και μετά, θα είναι εγγυημένο ότι η ομάδα με το προσωπικό υποστήριξης περνά όλο τον χρόνο τους μεταξύ τους. Θα φύγουν από το ξενοδοχείο μόνο για προπόνηση. Αυτό θα διαρκέσει μία εβδομάδα, αν το πρωτάθλημα ξαναρχίσει στις 15 ή 16 Μαΐου. Θα προσαρμοστούμε στην ιδέα του DFL, η οποία εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας, το Ινστιτούτο Robert Koch και το Υπουργείο της Εργασίας.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ