Σαρωτική η ΑΕΚ στην Λαμία, έτοιμη για τελικό

Την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας πήρε η ΑΕΚ, καθώς επιβλήθηκε με 4-0 της Λαμίας στο ΔΑΚ στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι.

Χάρις στην επιβλητική της σημερινή εικόνα η Ένωση σε συνδυασμό με το 2-0 του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ, πέρασε την Λαμία με 6-0.

Το σκορ για την ΑΕΚ άνοιξε στο πρώτο ημίχρονο ο Πόνσε και την πρόκριση κλείδωσε ο Οικονόμου από το πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε διαστασεις θριάμβου ο Τάσος Μπακασέτας σημειώνοντας το 0-3, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Βάντερσον με αυτογκόλ στην προσπάθεια του να διώξει πέτυχε και το τέταρτο γκολ της Ένωσης.

Η ΑΕΚ πλέον θα διεκδικήσει για τεταρτη συνεχόμενη χρονιά το κύπελλο και τρίτη με τον ΠΑΟΚ στον τελικό του κυπέλλου στις 11 Μαϊου.

Ο αγώνας: 

Στο πρώτο εικοσάλεπτο η Λαμία προσπαθούσε να βρει πατήματα στην περιοχή της ΑΕΚ, έχοντας και την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού. Ο Μπερτόγλιο σούταρε όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπάρκα.

Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ στο 24’ ο Σιμοες βρήκε τον Πόνσε που νίκησε κατά πολύ τον Πλιάτσικα στον αέρα, όμως την πορεία της μπάλας σταμάτησε το οριζόντιο δοκάρι του Κατσικά. Η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να πετύχει το πρώτο γκολ και να καθαρίσει από νωρίς την πρόκριση.

Ακόμα ένα δοκάρι είχε η Ένωση στο 28’ αυτή τη φορά με τον Πέτρο Μάνταλο, μετά την ωραία σέντρα του Μπακασέτα, ο αρχηγός της ΑΕΚ κοντρόλαρε και έκανε ένα ψαλιδάκι στην κίνηση, αλλά η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι.

Στο 35’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ σε καλό σημείο ο Μπερτόγλιο ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά το τρομερό σουτ από τον μέσο της Λαμίας κατέληξε στη συμβολή των δυο δοκαριών.

Προβάδισμα για τη πρόκριση πήρε η ΑΕΚ στο 36’ με σκόρερ τον Πόνσε. Ο Λιβάγια βρέθηκε μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Ο Πόνσε ήταν στο σωστό μέρος την σωστή στιγμή, στην επαναφορά, κοντρολαρε και από κοντά με πλασέ σκόραρε για το 0-1.

Σκόρερ της ΑΕΚ χρίστηκε και ο Μάριος Οικονόμου στο 41’ (2-0). Μετά την εκτέλεση φάουλ ο Αντέτζο άπλωσε το πόδι, βρήκε τη μπάλα που έφτασε στον Οικονόμου ο οποίος αρχικά ήταν σε θέση οφσάιντ (από τη στιγμή που βρήκε τη μπάλα ο αμυντικός της Λαμίας δεν υπήρχε οφσάιντ). Αρκετά δύσκολη φάση μετά από συνεννόηση με τον βοηθό, ο διαιτητής τελικά έδειξε σέντρα, μετρώντας κανονικά το γκολ.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μάνταλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ για φάουλ του αρχηγού της ΑΕΚ, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι, με αποτέλεσμα να είναι λανθασμένη απόφαση.

Με το δεξί ξεκίνησε η Ένωση το δεύτερο ημίχρονο, καθώς ο Μπακασετας σημείωσε το τρίτο γκολ μετά την μετά την πάσα του Μάνταλου, ο Μπακασετας έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Σκόνδρα, άλλαξε πορεία και τελικά κατέληξε στα δίχτυα για το 3-0.

Στο 66’ ο Χουλτ έκανε τη σέντρα με τον Βάντερσον στην προσπάθεια του να κόψει, έστειλε με το κεφάλι τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το τελικό 4-0 των “κιτρινόμαυρων”.

Η Λαμία απείλησε στο 83’ με τον Πίτι ο οποίος απευθείας με το δεξί έπιασε στην κίνηση το σουτ, αλλά η μπάλα χτύπησε το οριζόντιο δοκάρι, στη γραμμή του τέρματος του Μπάρκα και στο τέλος απομακρύνθηκε.

Σκόρερ: 36′ Πόνσε, 42′ Οικονόμου , 53′ Μπακασέτας, 66’ Βάντερσον (αυτ)

ΛΑΜΙΑ: Κατσικάς, Αντέτζο, Μπεχεράνο, Πλιάτσικας, Μπαράλες (46’ Μπλάζιτς), Μπερτόγλιο, Καραμάνος, Ασούμπρε (79’ Βασιλαντωνόπουλος) , Ρόμανιτς (56’ Πίτι) , Σκόνδρα, Βάντερσον.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Χουλτ, Οικονόμου, Σβάρνας, Μπακάκης, Κρίστιτσιτς (76’ Μπότος), Σιμόες, Μάνταλος (67’ Γιουσης), Λιβάγια, Μπακασέτας, Πόνσε (59’ Μπογέ)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ