Σε κίνδυνο η Σίτι μετά τις νέες αποκαλύψεις των Football Leaks

Νέες αποκαλύψεις από τα Football Leaks για τις φερόμενες επανειλημμένες παραβιάσεις του οικονομικού fair play από την Μάντσεστερ Σίτι, τέτοιες που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα στην συμμετοχή της αγγλικής ομάδας στην Ευρώπη.

«Όπως συμφωνήθηκε, η ετήσια άμεση υποχρέωση για την Aabar είναι τρία εκατομμύρια λίρες. Οι άλλοι δώδεκα θα έρθουν απευθείας από την Αυτού Εξοχότητα». Με αυτό το εσωτερικό μήνυμα, που χρονολογείται από τον Απρίλιο του 2010, έφεραν στο φως τα Fotball Leaks και δημοσιεύθηκε από το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο γενικός διευθυντής της Μάντσεστερ Σίτι, Σάιμον Πιρς, παραδέχεται ότι το μεγαλύτερο μέρος χορηγίας του αγγλικού συλλόγου προέρχονταν πραγματικά από τον κύριο μέτοχο, που είχε τον έλεγχο.

Μέχρι το 2012, το πλεόνασμα των χρημάτων που εγγυάται απευθείας το Αμπού Ντάμπι, ανερχόταν σε 149,5 εκατομμύρια λίρες. Και άλλα 57 εκατομμύρια θα έφτασαν στα ταμεία της Σίτι από τον μέτοχο, αλλά θα αντιπροσωπεύονταν και ως χορηγίες, επίσης το 2013.

Ένα «ποτάμι» χρημάτων που επέτρεψε στη Μάντσεστερ Σίτι τη δημιουργία μιας εξαιρετικής ομάδας, η οποία έγινε υπό τον έλεγχο του Σεΐχη Μανσούρ μια ευρωπαϊκή δύναμη: τρία πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο Αγγλίας, τρία League Cup και δύο Community Shield, φτάνοντας επίσης στα ημιτελικά του Champions League τη σεζόν 2015-2016.

Ο σύλλογος απάντησε στις νέες αποκαλύψεις με μία δήλωση: «Εμείς δεν θα κάνουμε κάποιο σχόλιο σχετικά με αυτά τα στοιχεία που φέρεται να έχουν παραποιηθεί ή κλαπεί από το προσωπικό του City Football Group και τους ανθρώπους της. Η προσπάθεια να καταστραφεί η φήμη του συλλόγου είναι σαφής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ