Σε νέα διοργάνωση στην Ασία προσανατολίζεται η FIBA

Στη δημιουργία νέας διασυλλογικής διοργάνωσης προσανατολίζεται η FIBA.

Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, εξήγησε κατά τη διάρκεια της Global Sports Week που έγινε στο Παρίσι πως “ξέρουμε ποιες είναι οι προκλήσεις που υπάρχουν και πρέπει να ξεπεράσουν σχετικά με το καλεντάρι και θα συνεχίσουμε με το υπάρχον format, αλλά με πολύ υψηλότερο επίπεδο επικοινωνίας και περιεχομένου. Παράλληλα εξετάζουμε την πιθανότητα να έχουμε μία διευρυμένη έκδοση στο μέλλον, όμοια με το BCL Ευρώπης και Αμερικής”.

Στην παρούσα μορφή του FIBA Asia Champions Cup συμμετέχουν οι πρωταθλήτριες ομάδες της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Κορέας, όπως επίσης και ομάδες που προκύπτουν από την Ανατολική και Δυτική Ζώνη της Ασίας.

“Από τις πρώτες στιγμές που ανέλαβα το ρόλο μου Γενικός Γραμματέας της FIBA, τόνισα ότι οι διοργανώσεις συλλόγων και η σχηματοποίηση αυτών είναι ένας στρατηγικός στόχος για εμάς και αυτό επικυρώθηκε από το Κογκρέσο. Σε εμάς υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές και μία από αυτές είναι ο σεβασμός στο αθλητικό κριτήριο και το αποτέλεσμα. Κάτι που σημαίνει ότι αυτές οι ομάδες που θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν σε μία διεθνή διοργάνωση, θα την εξασφαλίζουν μέσα από το αγωνιστικό αποτέλεσμά τους στις εγχώριες λίγκες. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό” επεσήμανε επίσης ο Ανδρέας Ζαγκλής, ο οποίος κατέληξε λέγοντας:

“Επίσης, είναι στόχος μας να έχουμε ένα πλούσιο δίκτυο διοργανώσεων, όπως για παράδειγμα το Intercontinental Cup. Το πρότζεκτ στην Αφρική επίσης προχωράει και κατά τη διάρκεια του All Star Game θα υπάρξουν κάποια νεώτερα. Στην Ευρώπη, το Basketball Champions League μετά από τρία χρόνια υψηλού επιπέδου παρουσίας προσέλκυσε κάποιες επενδύσεις από την Αμερική, ενώ το BCL Americas μόλις άρχισε και βρισκόμαστε στη φάση των playoffs. Όλο αυτό πιστεύουμε ότι δείχνει μία ευρύτερη στρατηγική σε κάθε ήπειρο για τις διασυλλογικές διοργανώσεις κι ένα πολύ ξεκάθαρο σχέδιο δράσης”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ