Σκορ πρόκρισης για Σέλτικ και Ελσίνκι, μεγάλη έκπληξη η Αραράτ Αρμενίας και η Σουντούβα

Ολοκληρώθηκαν οι πρώτοι αγώνες στο πλαίσιο του πρώτου γύρου των προκριματικών του Champions League με δύο καθαρά σκορ πρόκρισης για Σέλτικ και Ελσίνκι, καθώς επίσης μεγάλη νίκη- έκπληξη της Αραράτ Αρμενίας στην παρθενική της συμμετοχή στη διοργάνωση. Στο μεταξύ ο Ερυθρός Αστέρας έμεινε στο μηδέν κόντρα στη Σουντούβα.  Όλα “ανοιχτά” στα υπόλοιπα ζευγάρια.

Η Σέλτικ, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Σαράγιεβο (αντίπαλος του Ατρόμητου πριν κάποια χρόνια) με γκολ του Ορέμους, έβγαλε αντίδραση και με πρωταγωνιστή τον Τζόνστον με ένα γκολ και μια ασίστ, ανέτρεψε το σκορ και πήρε ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης με την εκτός έδρας νίκη 3-1.

Στη Φινλανδία, η πρωταθλήτρια Ελσίνκι “καθάρισε” εύκολα τη… μπουγάδα με το άνετο 3-0, παίζοντας κόντρα στους πρωταθλητές των Νήσων Φερόε, Τορσάβν, και με παίκτη λιγότερο από το 31′.

Μεγάλη έκπληξη σημειώθηκε στην Αρμενία, όπου η νεοφώτιστη ομάδα που κατέκτησε και τον τίτλο την περσινή σεζόν, η Αραράτ Αρμενία, κέρδισε τη σουηδική ΑΙΚ Στοκχόλμης με το (ανατρέψιμο) 2-1, εκμεταλλευόμενη αριθμητικό πλεονέκτημα από το 13′. Πρώτη συμμετοχή και πρώτη νίκη για την ανερχόμενη δύναμη του αρμένικου ποδοσφαίρου.

Εξίσου αναπάντεχο ήταν το ισόπαλο 0-0 που απέσπασε η πρωταθλήτρια Λιθουανίας, Σουντούβα, απέναντι στο απόλυτο φαβορί του ζευγαριού, τον Ερυθρό Αστέρα.

Η Αστανά επικράτησε στις λεπτομέρειες της Κλουζ με 1-0 και πήρε προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στη Ρουμανία.

Στο Ταλίν της Εσθονίας, η Σκέντιτζα χρειάστηκε 80 λεπτά και 20 τελικές προσπάθειες για να πάρει το “διπλό” με 1-0. Κι αυτό, χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Ιμπραϊμι κόντρα στην Κάλιου, που “πάλεψε” αρκετά αγωνιζόμενη σε άλλη έδρα από τη φυσική της.

Η περσινή αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League, Ντούντελανζ, προηγήθηκε με 2-0  στο πρώτο ημίχρονο, όμως επαναπάυθηκε και ισοφαρίστηκε σε 2-2 από την Βαλέτα, σκορ που ήταν και το τελικό.

Επική ανατροπή στην Ουαλία, όπου η ομώνυμη TNS έκανε το 2-0 στο 77′, για να έρθουν δύο γκολ ισοφάρισης (σε 2-2) της κοσοβάρικης Φερονικέλι σε διάστημα τριών λεπτών στο 90′ και το 93′, καθιστώντας το συγκεκριμένο ματς (αναπάντεχα) ίσως το πιο εντυπωσιακό της βραδιάς.

 

Τα αποτελέσματα:

Σαράγιεβο-Σέλτικ 1-3

Ελσίνκι-Τορσάβν 3-0

Αραράτ Αρμενία-ΑΙΚ 2-1

Σουντούβα-Ερυθρός Αστέρας 0-0

Αστανά-Κλουζ 1-0

Ντούντελανζ-Βαλέτα 2-2

TNS-Φερονικέλι 2-2

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ