Σκουρτόπουλος: “Αναλαμβάνω την ευθύνη”

Την ευθύνη του αποκλεισμού από τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου πήρε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής αναφέρθηκε στον Τάιλερ Ντόρσεϊ, αλλά και στην επόμενη μέρα της Εθνικής.

Αναλυτικά τι είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής:

Για το παιχνίδι και τον αποκλεισμό: “Τι να την κάνεις τη νίκη. Νικήσαμε, αλλά αποκλειστήκαμε. Κουβαλούσαμε μια ήττα από τη Βραζιλία που μας στοίχισε ακριβά. Το πληρώσαμε για όλο το τουρνουά και επιβάρυνε την αυτοπεποίθηση της ομάδας. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, αλλά δεν τελειώσαμε τις φάσεις όπως έπρεπε. Δεν πήραμε και τα σφυρίγματα που έπρεπε να πάρουμε, χάσαμε πολλές βολές”.

Για τον απολογισμό που κάνει: “Υπεύθυνος είμαι εγώ. Δουλέψαμε σκληρά σε καλή ατμόσφαιρα, η ετυμηγορία είναι δεδομένη. Θα πούμε κάποια πράγματα με τα παιδιά για να ολοκληρώσουμε την συνεργασία μας. Λυπάμαι που απογοητεύσαμε τον κόσμο για τις προσδοκίες του”.

Για το τι θα πει στους παίκτες του: “Με τους παίκτες έχουμε ένα άλλο είδος συζήτησης σε περισσότερο προσωπικά θέματα. Προσπαθήσαμε σκληρά όλο το επιτελείο, κατηγορηθήκαμε για τα πάντα και τα όλα. Μπορεί και να φταίμε. Ίσως να μην εμπνεύσαμε. Μπορεί και να φταίει η έλλειψη εμπειρίας που λένε. Δουλέψαμε σαν σκυλιά για 15 μέρες. Ευχαριστώ τους παίκτες που με τίμησαν”.

Για το τι έφταιξε και μπορούσε να αλλάξει: “Κατόπιν εορτής έχουμε να πούμε πολλά. Η ομάδα είχε σχεδιαστεί με τον Ντόρσεϊ και μετά αλλάξαμε το πλάνο με τους φόργουορντ, με παιδιά που έχουν πάθος και πίστη στο πλάνο. Ο Παπανικολάου μπορεί να μην ήταν αποτελεσματικός στο σουτ αλλά έκανε τα πάντα, όπως η καρδιά στο ανθρώπινο σώμα. Του το είπα. Το σουτ μία μέρα θα μπει μία όχι. Έπρεπε να δουλέψουμε πιο ομαδικά, πιο σωστά για να καλύψουμε αυτή την αδυναμία και πρώτος από όλους εγώ. Κάπου εδώ τελειώνουμε”.

Για το τι φταίει για τις αποτυχίες των τελευταίων ετών: “Δεν ξέρω τι φταίει στο ελληνικό μπάσκετ. Η Ελλάδα δεν έχει τη στήριξη που έχει στο παρκέ. Ξέρετε σε τι αναφέρομαι και δεν είναι τωρινό, αλλά όλα τα τελευταία χρόνια. Να φτιάξουμε έναν κορμό που θα αγαπά χωρίς σκοπιμότητες. Υπάρχουν παιδιά και όλοι να έχουν αγάπη για την Εθνική Ομάδα”.

“Θέλω να συγχαρώ τους Τσέχους. Προσπαθήσαμε πολύ, παλέψαμε παραπάνω από το κανονικό αλλά δεν τα κατάφεραμε. Το ματς με την Βραζιλία μας κόστισε. Στο δεύτερο μέρος χάσαμε την συγκέντρωσή μας και αυτό μας κόστισε. Έτσι είναι η ζωή. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου, δουλέψαμε πολύ καλά για 1,5 μήνα. Συγνώμη για όσους απογοητεύσαμε στην Ελλάδα, αλλά κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε.

Ο Γιάννης μας βοήθησε πολύ, πάλεψε κάθε μέρα στο παρκέ. Δεν παίρνει όμως τον σεβασμό που του αξίζει και αυτό φάνηκε στα δύο φάουλ που σφυρίχτηκαν εναντίον του σήμερα. Δεν μπορείς να δίνεις τέτοια φάουλ σε παίκτη σαν τον Γιάννη. Ο Καλάθης έπαιξε 37 λεπτά, είχε όλες τις μπάλες και κέρδισε ένα μόνο φάουλ! Μπορεί κάποιος να το εξηγήσει αυτό; Τον έσπρωξαν, του έκαναν φάουλ, αλλά οι αποφάσεις ήταν διαφορετικές. Στον Γιάννη χρησιμοποίησαν πέντε και έξι χέρια πάνω στην μπάλα. Αν αυτό επιτρέπεται, τότε είμαι μαζί τους”.

Για την ήττα από την Βραζιλία: “Ήταν το χειρότερο ημίχρονο τα τελευταία δύοχρόνια. Χάσαμε την συγκέντρωσή μας, χάσαμε σουτ. Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε μετά από αυτό το αποτέλεσμα, αλλά δεν ήταν εύκολο να κερδίσεις τις ΗΠΑ και να ανατρέψουμε αυτή την ήττα. Το παιχνίδι με την Βραζιλία ήταν το σημείο-μηδέν για εμάς στο τουρνουά”.

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: “Ο Γιάννης είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για το Παγκόσμιο, όχι μόνο για εμάς. Δούλεψε και πάλεψε στο 100%, σε κάθε ματς. Έπαιξε όσο έπρεπε για να είναι καλά και τον περιμένουμε και στο μέλλον να είναι μαζί μας, υγιής. Τον είχαμε για πρώτη φορά με το στάτους του MVP, παλέψαμε να είναι καλή και άμεση προσαρμογή του. Μπορώ να πω ότι ίσως δεν κάναμε τις καλύτερες επιλογές, αλλά όλοι θα συμφωνήσουν ότι δουλέψαμε πολύ σκληρά για να τα καταφέρουμε”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ