Σκόρπισε την ΑΕΚ ο Άρης

Ο Άρης επικράτησε δίκαια της ΑΕΚ με 2-0 στο Κλ. Βικελίδης, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Super League, σε ένα παιχνίδι με ένταση και με μια ΑΕΚ που δεν θύμιζε σε τίποτα από το παιχνίδι της κόντρα στον Ατρόμητο.

Η Ένωση είχε την κατοχή στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, αλλά ο Άρης είχε καταφέρει να επιβάλει τον ρυθμό του στο ντέρμπι και να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Η ΑΕΚ ουσιαστικά δεν εμφανίστηκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο και ο Άρης κατάφερε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση των φιλοξενούμενων, αφού ο Λάρσον πέτυχε το πρώτο γκολ για τους Θεσσαλονικείς και ο Ρόουζ κλείδωσε την νίκη.

Ο αγώνας:

Ο Άρης είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς, μόλις στο 11’ οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Το δοκάρι σταματήσει το δυνατό σουτ του Κόρχουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα πήγαινε μέσα, αλλά ο Μπάρκας απέκρουσε και την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι είχαν την ψυχολογία με το μέρος τους και στο 14’ πέτυχαν ένα γκολ το οποίο όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο Βέλεθ έπιασε την κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ματίγια και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα. Το γκολ όμως δεν μέτρησε, καθώς ο Γιουνές ήταν εκτεθειμένος, κάνοντας κίνηση προς τη μπάλα, με αποτέλεσμα να επηρεάζει την φάση.

Η πρώτη φορά που η ΑΕΚ απείλησε την άμυνα του Άρη ήταν στο 21’ με τον ευρηματικό Λιβάγια να προσπαθεί να ντριμπλάρει τον Κουέστα, όμως ο Γκαρσία γύρισε και έκοψε, απομακρύνοντας την μπάλα.

Η πίεση του Άρη τελικά είχε αποτέλεσμα ο Λαρισον άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 32’. Ο Σουηδός βγήκε από αριστερά, πλάσαρε και η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία του Μπάρκα για το 1-0, πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ με την φανέλα του Άρη στο πρωτάθλημα.

Η Ένωση προσπάθησε να βρει απάντηση στο γκολ και στο 37’ ο Λιβάγια ανέβηκε από δεξιά έκανε την σέντρα παράλληλα στην εστία του Κουέστα, όμως ούτε ο Μάνταλος, ούτε ο Πόνσε σε δεύτερο χρόνο κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Άρη να προηγείται δικαίως με 1-0 χάρις στο γκολ του Λάρσον, ενώ δεν έλειψαν οι εντάσεις ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές στο πρώτο μέρος. Ωστόσο οι Θεσσαλονικείς διαμαρτυρήθηκαν και για ένα πέναλτι σε χέρι του Τσοσιτς.

Στο 56’ ο Γκαρσία βρέθηκε απέναντι από τον Μπάρκα, πλάσαρε με το αριστερό, αλλά ο γκολκίπερ της Ένωσης έδιωξε σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Άρης απείλησε ξανά την εστία της ΑΕΚ, ο Γιουνες έχασε την ευκαιρία να πετύχει στο δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους.Ανενόχλητοςέκανε το πλασέ με το αριστερό αλλά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα.

Η ψυχολογία ήταν με το μέρος του Άρη και στο 69’ ο Ρόουζ πέτυχε και το δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους. Ο Ματίγια εκτέλεσε το φάουλ, ο Ντιγκινί έκανε την κεφαλιά πάσα στον Ρόουζ με τον δεύτερο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα για το 2-0.

Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ήταν διαδικαστικά με τον Άρη να παίρνει το πρώτο ντέρμπι μέσα στην έδρα του, φτάνοντας έτσι τους 37 βαθμούς.

Σκόρερ: 31’ Λάρσον, 69′ Ρόουζ

Κίτρινες: Ντιγκινί, Βαλεριάνος / Άλεφ, Πόνσε, Σιμόες, Τσοσιτς

ΑΡΗΣ(Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Ροζ, Βέλεθ, Βαλεριάνος, Κόρχουτ, Σιώπης, Ματίγια, Ματέο Γκαρσία(89’ Μαρτίνες), Λάρσον(78’ Φετφατζίδης), Ντιγκινί, Γιουνές(71’ Μπέσα)

ΑΕΚ(Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Οικονόμου, Τσόσιτς, Μπακάκης(46’ Σβάρνας), Αλέφ, Σιμόες, Γκάλο, Μάνταλος, Μπακασέτας(61’ Μπογιέ), Λιβάγια(75’ Αλμπάνης), Πόνσε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ