Σοβαρός για μισή ώρα

Ο ΑΡΗΣ έκανε το 2 στα 2 κόντρα στην ΑΕΛ.

Αν και ο Πάκο Ερέρα δεν άνοιξε ούτε αυτή την εβδομάδα τα χαρτιά του στις προπονήσεις, οι επιλογές δεν έκρυβαν εκπλήξεις και όπως αναμενόταν εμπιστεύτηκε το σχήμα της Λαμίας. Ο Κουέστα ήταν κάτω από τα δοκάρια, με αμυντική τετράδα τους Τζανακάκη, Βέλεθ, Δεληζήση, Βαλεριάνο από τα δεξιά προς τα αριστερά. Ο Μπάσα με τον Ματίγια ήταν οι δύο παίκτες στη μεσαία γραμμή. Γκάμα-Γκαρσία ξεκίνησαν στα άκρα της επίθεσης, με τον Γιουνές στην κορυφή και τον Ντιγκινί λίγο πιο πίσω.

Του έβαλε δύσκολα η Λάρισα

Ο ΑΡΗΣ ήταν εκείνος που είχε την κατοχή στο πρώτο μέρος (61%-39%), απείχε όμως αρκετά από την εικόνα του αγώνα της Λαμίας, Η Λάρισα τον δυσκόλεψε να δημιουργήσει κλασσικές ευκαιρίες μέσα στην περιοχή, κλείνοντας καλά τους χώρους. Η ευκαιρία του Ντιγκινί εξ επαφής στο 32′ είναι η εξαίρεση, με το σουτ του Μπάσα στο 18′ να είναι η άλλη καλή στιγμή των “κιτρινόμαυρων” στο πρώτο μέρος. Φάση στην οποία ο Κρίστινσον έπεσε και απομάκρυνε δύσκολα στην αριστερή του γωνία.

Ο ΑΡΗΣ προβλημάτισε στον άξονα τόσο δημιουργικά όσο και ανασταλτικά, με το πρέσινγκ της Λάρισας ανά διαστήματα να τον αποσυντονίζει, να τον οδηγεί σε λάθη και να τον δυσκολεύει να εκμεταλλευτεί τους ανοικτούς χώρους όποτε γινόταν αυτό. Για μία Λάρισα η οποία βέβαια πέραν όλων των άλλων δεν κατάφερε να δημιουργήσει τίποτα από την πλευρά της στα πρώτα 45 λεπτά.

Σημάδια βελτίωσης στην επανάληψη

Ο ΑΡΗΣ το… είδε στο δεύτερο μέρος και αφού ξεπέρασε ένα πρώτο πεντάλεπτο της Λάρισας που συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, έβαλε τη μπάλα κάτω και με υπομονή άρχισε να δημιουργεί διαδοχικές ευκαιρίες στην εστία του Κρίστινσον. Στο 55′ ο Γκαρσία πήρε τη μπάλα στην περιοχή αλλά την έστειλε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Τέσσερα λεπτά μετά ο Ντιγκινί ανάγκασε με κοντινό σουτ τον Κρίστινσον να διώξει δύσκολα σε κόρνερ ενώ στο 61′ ο Γκάμα είδε το σουτ του από το ημικύκλιο να περνάει λίγο έξω από ρο αριστερό δοκάρι.

Δοκάρι και γκολ μέσα σε ένα λεπτό!

Το 71ο λεπτό ήταν τελικά εκείνο στο οποίο ο ΑΡΗΣ θα έβρισκε το γκολ που έψαχνε τόσο επίμονα και παίζοντας πιο ορθολογικά. Ο Χάμζα Γιουνές αφού πρώτα σημάδεψε το αριστερό δοκάρι, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα με κοντινή προβολή μετέτρεψε σε γκολ τη σέντρα του Τζανακάκη. Αμεσα όμως θα υπήρχε και συνέχεια.

Το “καθάρισε” ο Ντιγκινί

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γκάμα βρήκε εξαιρετικά τον Γκαρσία στην περιοχή από τα δεξιά. Ο Αργεντινός σημάδεψε έξυπνα μέσα στη μικρή περιοχή και μετά την κόντρα στον Γκόικοβιτς ο Ντιγκινί σκόραρε εξ επαφής για το 2-0, πετυχαίνοντας παράλληλα το δεύτερο γκολ του στο πρωτάθλημα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

ΒΟΗΘΟΙ: Ράινχαρτ Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής), Παντελής Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής)

4ος: Θανάσης Σέζος (Κιλκίς)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 29′ Δεληζήσης/28′ Φατιόν, 63′ Γκόλιας 74′ Μιλοσάβλιεβιτς, 78′ Γκόικοβιτς, 86′ Χούμπτσεφ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΑΡΗΣ (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Τζανακάκης, Βέλεθ, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Μπάσα, Ματίγια (81′ Μενέντεθ), Γκάμα (85′ Ναζλίδης), Γκαρσία, Ντιγκινί (77′ Κολάσο), Γιουνές.

ΛΑΡΙΣΑ (Σωτήρης Αντωνίου): Κρίστινσον, Σαχίτι (46′ Καρανίκας), Γκόικοβιτς, Γρομητσάρης, Γκόλιας, Χούμπτσεφ, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Κούνιτς (64′ Νούνιτς), Πίτι, Ντέλετιτς (77′ Μόρσι)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ