Σουζάνα Ζντράβκοβιτς: ”Μου έκαναν πρόταση από τη Σερβία, αλλά προτίμησα την Εθνική Ελλάδας”

Η Εθνική Ομάδα Γυναικών βρίσκεται στην Αλβανία για την 1η προκριματική φάση του Παγκοσμίου κυπέλλου 2019.

Η Σουζάνα Ζντράβκοβιτς, μίλησε αποκλειστικά στο Kingsport.gr και στους Θάνο Φωτόπουλο και Γιάννη Δρόσο για την απόφασή της να αγωνιστεί με τα χρώματα της Ελλάδας, για το ελληνικό πρωτάθλημα και την ομάδα της τις Ελπίδες Καρδίτσας, για τους επικείμενους αγώνες της Εθνικής, ενω τέλος πιστέυει ότι δεν θα αργήσει η ώρα που η Εθνική ομάδα θα βρεθεί στα τελικά ενός παγκοσμίου κυπέλλου.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Γυναικείο ποδόσφαιρο. Τι σημαίνει για τη Σουζάνα; Τι σε έκανε να ασχοληθείς;

Τι σημαίνει για εμένα γυναικείο ποδόσφαιρο… από μικρή, από 6 ετών ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Έχω δύο μεγαλύτερα αδέρφια, ο πατέρας μου και εκείνος επίσης έπαιζε ποδόσφαιρο σε νεαρή ηλικία και έτσι απέκτησα και εγώ το «μικρόβιο». Ποδόσφαιρο για εμένα σημαίνει… τα πάντα βασικά. Γι’ ακασερι εξάλλου και έχω αφήσει πίσω μου τα πάντα στα Χανιά και πήγα σε μια ομάδα όπως είναι οι Ελπίδες Καρδίτσας, για να έχω μεγαλύτερες εμπειρίες και να πρωταγωνιστήσω με την ομάδα.

Έχεις κάποιον παίκτη ή παίκτρια πρότυπο;

Ο Νταβίντ Βίγια μου άρεσε από πολύ μικρή ηλικία.

Από γυναίκα;

Από γυναίκα, η  Χούο Σόλο παρόλο που δεν είμαι τερματοφύλακας, μου αρέσει πολύ. Βγάζει πολύ πάθος στο παιχνίδι της.

Ένα σχόλιο για το επίπεδο τουΕλληνικού πρωταθλήματος; Βοηθάει στην εξέλιξη των αθλητριών;

Δυστυχώς, η εξέλιξη είναι ελάχιστη θεωρώ. Τα παιχνίδια επίσης, πέρα από 2-3 δυνατά, η άποψή μου είναι ότι οι υπόλοιπες ομάδες υστερούν επειδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Ή ίσως επειδή δεν έχουν από πίσω ακαδημίες, ένα μεγάλο πρόβλημα στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Αυτό, πιστεύω ότι θέλουμε δουλειά.

Πάντως όλες οι ομάδες έχουν αρχίσει και φτιάχνουν ακαδημίες.

Ναι, τώρα ξεκινάνε. Ευελπιστώ ότι στο μέλλον θα είναι καλύτερα.

Φέτος η ομάδα σου καταδιώκει τον ΠΑΟΚ, χάσατε βέβαια στην Καρδίτσα αλλά συνέχιζετε να τον καταδιώκετε. Θα ήθελα ενα σχόλιο

Ναι, χάσαμε αλλά προσπαθούμε χρόνια τώρα για το πρωτάθλημα.

Πιστεύεις ότι ήρθε η ώρα φέτος να σπάσει το σερί του ΠΑΟΚ και η Καρδίτσα να βγει πρωταθλήτρια;

Το πιστεύω, εξάλλου γι’ αυτό βρισκόμαστε και εκεί τα κορίτσια και προσπαθούμε με κάθε προπόνηση. Και το πιστεύουμε μέχρι και την τελευταία στιγμή. Όλα θα κριθούν στο παιχνίδι που θα γίνει στην έδρα του ΠΑΟΚ. Είναι πάρα πολύ καλή ομάδα με πολύ έμπειρες παίκτριες, αλλά και εμείς θα δώσουμε ό,τι έχουμε και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη, να πάρουμε και εμείς ένα πρωτάθλημα.

Πώς οι φίλοι σου ή οι φίλες σου αντιμετωπίζουν το γεγονός ότι παίζεις ποδόσφαιρο;

Έχω και φίλους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο οπότε το παίρνουν φυσιολογικά, αλλά έχω και φίλες που δεν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Μου λένε ότι δεν είναι τόσο… γυναικείο άθλημα, ότι υπάρχουν τόσα γυναικεία αθλήματα που θα μπορούσες να ασχοληθείς. Και… γιατί παίζεις ποδόσφαιρο… και τα πόδια σου και το σώμα σου. Οι φίλοι μου το βλέπουν θετικά. Τα αγόρια δηλαδή, το βλέπουν πολύ θετικά.

Παίζεις μαζί τους;

Αμέ, μέχρι και τα 17 μου έπαιζα με αγόρια.

Τους νίκαγες;

Εντάξει, έχανα, νικούσα και τα δύο…

Πάμε τώρα, Εθνική Ελλάδος. Τι σημαίνει για εσένα Εθνική Ελλάδος;

Είναι μεγάλη μου τιμή, όπως και για κάθε κοπέλα να αγωνίζεται στην Εθνική Ελλάδος. Κάθε φορά που έρχομαι εδώ προσπαθώ να δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου. Αν μπορώ να συνεισφέρω και αγωνιστικά για το επιθυμητό αποτέλεσμα, είναι μεγάλη μου χαρά. Είτε αγωνίζομαι είτε δεν αγωνίζομαι, εννοείται ότι η νίκη είναι το παν και αισθάνομαι μια ανατριχίλα κάθε φορά που φοράω τη φανέλα. Και πιστεύω ότι κάθε κοπέλα που παίζει ποδόσφαιρο αυτό είναι το όνειρό της, να κληθεί στην Εθνική Ομάδα και γι’ αυτό το λόγο γίνονται και όλες οι θυσίες. Εγώ άργησα να πάρω την ελληνική υπηκοότητα, την πήρα στα 19 μου. Και οι δύο μου γονείς είναι Σέρβοι. Μου έκαναν πρόταση να παίξω με την Εθνική κορασίδων της Σερβίας, αλλά εγώ προτιμούσα την Ελλάδα. Δεν ήταν εύκολη υπόθεση, είχε πολλή γραφειοκρατία. Βοήθησε δηλαδή το γεγονός ότι από την αρχή πήγα σχολείο στην Ελλάδα. Όμως σαν διαδικασία άργησε και έτσι δεν πρόλαβα να παίξω στην κορασίδων και τη νεανίδων.

Έχετε τώρα τρία δυνατά παιχνίδια για να πάρετε μια πρώτη πρόκριση. Ποιο πιστεύεις ότι είναι το πιο θετικό σημείο της ομάδας; Που υπερτερεί η ομάδα έναντι Μάλτας, Κοσσόβου και Αλβανίας;

Εγώ προσωπικά δεν έχω παίξει ενάντια σε αυτές τις χώρες, αλλά πιστεύω ότι έχουμε πολύ καλά άκρα. Και το κέντρο μας πιστεύω ότι είναι πολύ δυνατό. Εκεί πιστεύω ότι θα κριθεί.

Πιστεύεις ότι θα κριθεί και στη δύναμη;

Ναι, πιστεύω ότι θα κριθεί και στη δύναμη το παιχνίδι. Γιατί πολλές φορές χρειάζεται να πάει το παιχνίδι στη δύναμη. Αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε πρόβλημα εκεί. Πιστεύω ότι είμαστε μια πολύ δυνατή ομάδα.

Ο βασικός στόχος είναι σίγουρα η πρόκριση. Σε συνδυασμό με μια καλή εμφάνιση, ή μόνο η πρόκριση;

Σίγουρα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση για να προκριθούμε. Από’ κει και πέρα στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Είναι 3 παιχνίδια, εμείς θα πάμε καθαρά για τη νίκη και στα 3. Τώρα αν δεν κάνουμε σε κάποιο από αυτά καλή εμφάνιση θα έχουμε τη νίκη. Αλλά σίγουρα πάμε να παίξουμε και ποδόσφαιρο.

Πιστεύεις ότι σε μερικά χρόνια, μπορεί η Εθνική Ελλάδας να προκριθεί σε μια τελική φάση Μουντιάλ; Άμα γίνει σωστή δουλειά;

Πιστεύω ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο κάθε χρόνο βελτιώνεται. Όπως είπα και πριν, βλέπω αρκετές ομάδες που δημιουργούν ακαδημίες και αυτό είναι πολύ θετικό. Όπως και οι κορασίδες που πήγαν πάρα πολύ καλά. Ναι, το πιστεύω. Δεν ξέρω σε πόσα χρόνια, αλλά πιστεύω ότι ναι, θα γίνει και αυτό.

Από τα 3 παιχνίδια, φοβάσαι περισσότερο κάποιο;

Αν είμαστε εμείς καλά, δεν φοβάμαι κανένα ματς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ